בארץ

ראש הממשלה בהודעה חריגה: זו המדינה הערבית עמה מתנהל מו"מ

לשכת ראש הממשלה הודתה לראשונה כי מתנהל מו"מ עם סוריה במטרה לחתום על הסכם ביטחוני בגבול הצפון מערבי של המדינה, עם זאת צוין בהודעה כי זה יקרה רק בתנאים שיבטיחו את האינטרסים הישראלים
דסק חדשות | 
בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
לשכת ראש הממשלה הוציאה לפני זמן קצר הודעה חריגה בה הודתה כי מתנהל מו"מ עם סוריה על הסכם ביטחון. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "מתקיים משא ומתן עם סוריה. סיומו כרוך בהבטחת האינטרסים של ישראל, שכוללים בין היתר את פירוז דרום-מערב סוריה ושמירה על שלומם וביטחונם של הדרוזים בסוריה".
כזכור, נשיא סוריה אחמד א-שרע הגיע לנאום בעצרת האו"ם בניו יורק. זוהי הפעם הראשונה מזה 51 שנים שנשיא סוריה מגיע לנאום על הבמה המרכזית בעולם. א-שרע צפוי להיפגש מאוחר יותר הלילה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ולדון עמו באפשרות לחתום על הסכם ביטחון עם ישראל שיחזירו את השקט לגבול הצפוני.
רק הלילה התראיין הנשיא הסורי לכלי תקשורת בארצות הברית ואמר כי ארצות לא מעוניינת במלחמה עם ישראל והיא אף חוששת ממנה, זאת בעקבות תקיפות חיל האוויר בשטח סוריה בשנים האחרונות. א-שרע ציין כי ברגע שישראל תחדול מלתקוף בסוריה ואף תיסוג חזרה לגבול הישראלי, היא הרבה יותר קל להגיע להסכמים נוספים בעתיד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה