בארץ

אלי אלבג חושף: "הייתה לי תוכנית לשרוף את המדינה"

אביה של לירי אלבג, שהייתה בשבי חמאס 477 ימים, חושף מה תכנן לעשות אילו בתו לא היתה משוחררת מהשבי: "תכננתי להצית 200 או 300 מכוניות. אני לא צוחק"
מערכת ice |  1
לירי אלבג, בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ אבשלום ששוני, מרים אלסטר)
אלי אלבג, אביה של התצפיתנית לירי אלבג ששוחררה לאחר 477 ימים בשבי חמאס, התראיין אמש ל"פגוש את העיתונות" עם בן כספית ועמית סגל בקשת 12 וסיפר על התחושות הקשות שליוו אותו בזמן שבתו הייתה בשבי. "זה קורע אותנו, אתה רואה שהנפש של החטופים פגועה", אמר בהתייחס לסרטונים שפורסמו לאחרונה של החטופים בעזה.
בראיון חשף אלבג את התוכנית הקיצונית שגיבש במהלך התקופה, למקרה שלירי לא היתה חוזרת: "הייתה לי תוכנית לשרוף את המדינה – להצית 200 או 300 מכוניות. אני לא צוחק", אמר. "אין משהו אחר, מה ציפו? שאמשיך להיות בכיכר החטופים? להמשיך להפגין פעם בשבוע?".
 
כשנשאל מה צריכות לעשות משפחות החטופים שיקיריהם טרם שוחררו, השיב: "אני לא יכול לשפוט אותן. הילדה שלי חזרה אז אני סותם את הפה. יש עוד חמישים חטופים בעזה, אני מבין מה המשפחות האלה עוברות – ליבי איתן".
עוד סיפר אלבג כי בתו, לירי, חזרה לפני כחודש לשירות בצה"ל כחיילת בקבע: "היא רוצה לחוות צבא ולעשות צבא", אמר. לירי נחטפה יום לאחר שהגיעה למוצב נחל עוז, וכיום, לדבריו, "היא חוזרת כל יום הביתה. קשה לה קצת בתקופה האחרונה ואנחנו פה בשביל משפחות החטופים".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חשבתי שרצית להעלות באש את בניין הכנסת ומשרדי ממשלה.
    אאא 08/2025/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה הטעם לשרוף מכוניות של אנשים, אלא אם היית שורף מכוניות של שרים וחברי כנסת.
    סגור