בריאות

מחקר חדש קובע אחת ולתמיד: האם שוקולד מעכב הזדקנות?

מחקר חדש שפורסם ברחבי העולם קובע אחת ולתמיד, אם המיתוס על השוקולד המריר ועל היותו חיובי לבני אדם, אכן נכון | כל הפרטים על המחקר פורץ הדרך
מערכת ice | 
שוקולד (צילום אילוסטרציה AI)
שוקולד מריר, שכיכב במשך שנים כמזון הבריא יותר בעולם המתוקים, קיבל מעמד מפתיע במחקר חדש: יש לו קשר אפשרי להאטת ההזדקנות. החוקרים גילו שככל שרמות התאוברומין בדם – חומר טבעי בפולי קקאו – גבוהות יותר, כך הגוף נראה צעיר יותר מגילו האמיתי לפי מדדים ביולוגיים.
המחקר, שפורסם בכתב העת Aging, בחן את רמות התאוברומין שמצוי בקקאו, בגוף אנושי והשווה אותן למדדים להערכת גיל ביולוגי, מבוססי דפוסי מתילציה – סימניות כימיות זעירות על ה-DNA שמשקפות את קצב ההזדקנות התוך-תאי.
החוקרים בחנו שתי קבוצות מחקר גדולות באירופה: 509 משתתפים בבריטניה ו-1,160 משתתפים בגרמניה. התוצאה הייתה ברורה: ככל שרמת התאוברומין הייתה גבוהה יותר, הגיל הביולוגי שנמדד היה נמוך מהגיל בפועל. הקשר נותר יציב גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים נוספים, וחיזק את ההשערה שהתאוברומין עשוי להשפיע על קצב ההזדקנות.
הממצא לא הופך את השוקולד המריר לתרופת פלא, אבל הוא פותח חלון מרתק להבנה כיצד רכיבים יומיומיים בתזונה עשויים להשפיע על מנגנוני ההזדקנות של הגוף.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה