השוק

ICL מכריזה על הקמת מרכז חדשנות: זה הסכום אותו תשקיע

איי סי אל גרופ המובילה פתרונות על בסיס מינרלים מיוחדים הודיעה על כוונתה להשקיע 30 מיליון דולר בפיתוח מרכז חדשנות והסכמה ללקוחות בצפון אמריקה ומעמידה בעדיפות עליונה יכולות מחקר ופיתוח ומצפה להוביל את שוק החומרים לסוללות LFP בצפון אמריקה
מערכת ice | 
רביב צולר, נשיא ומנכ"ל ICL; ג'ניפר גרנהולם, שרת האנרגיה האמריקאית ומייק פרסון, מושל מיזורי (צילום יחצ)
איי.סי.אל גרופ בע"מ (NYSE: ICL) (TASE: ICL), חברה גלובלית מובילה לפתרונות על בסיס מינרלים מיוחדים, הודיעה על כוונתה להשקיע 30 מיליון דולר בפיתוח מרכז חדשנות והסמכה ללקוחות בצפון אמריקה, כאשר החברה ממשיכה ביישום תכנית ארוכת הטווח לייצור פתרונות מסחריים לשוק מערכות אגירת האנרגיה (ESS) בארצות הברית. מרכז החדשנות צפוי להפוך לתשתית מרכזית עבור ICL, שותפיה ולקוחותיה, כאשר החברה שואפת לבצע התקדמות משמעותית ביכולות המו"פ שלה בתחום החומרים לסוללות.
במהלך העבודה עם שותפיה הטכנולוגיים, ICL כבר פיתחה יכולת לצמצם את זמן המחזור ב-50% וכן להפחית משמעותית בדרישות ההספק החשמלי בייצור של ליתיום ברזל פוספט (LFP). פתיחתו של המרכז,  תאפשר פיתוחים נוספים מסוג זה,  והוא צפוי להתחיל לפעול עוד לפני השלמתו של מפעל LFP הראשון של החברה, אשר עתיד להשתרע על פני 13 אלף מ"ר ויאפשר לייצר 30,000 טון LFP בשנה. תכנון מפעל ה-LFP הושלם והוא עובר בחינות הנדסיות במטרה לשפר את עלויות הפרויקט ואת לוח הזמנים שלו.
המרכז יאפשר ל-ICL להאיץ התקדמות טכנולוגית ויועיל גם ללקוחות בתחום חומרי הסוללות, אשר מחפשים לשפר ולקדם את מוצריהם. החברה ממוצבת כעת היטב לצמיחה, לאחר שחתמה על הסכם עם לקוח ראשון ובמקביל עובדת על התאמות לעמידה בדרישות עבור לקוחות פוטנציאליים נוספים. ההסכם הראשון הינו רב-שנתי ומפרט את תנאי האספקה של חומרי LFP לייצור תאי סוללה מהדור הבא ללקוח בארה"ב. ההסכם  הינו לאספקה של עד 10,000 טון מדי שנה של חומר LFP ממועד הפעלת המפעל, במטרה לעמוד בדרישות התוכנית להפחתת אינפלציה (IRA) וכולל אופציה להגדלת היקפי האספקה.
הביקוש לסוללות LFP שמקורן בארה"ב צפוי להמשיך לעלות על כושר הייצור בארה"ב בשנים הקרובות, בהתחשב בהנחיות האחרונות של משרדי האנרגיה והאוצר בארה"ב, בנוגע להשתתפות ולהסמכה של גורמים זרים במתן זיכויי מס לצרכנים על שימוש ברכבים חשמליים (FEOC). ההנחיות של משרד האנרגיה מגבילות את השתתפותם של גורמים זרים מסוימים (לרבות בעלי זיכה לסין) בשרשרת אספקת הסוללות בארה"ב, ותומכת בצמיחת הייצור והעיבוד המקומי של חומרים לסוללות.
בנוסף, משרד האוצר ורשות המסים הפדרלית פרסמו לאחרונה הנחיות אשר נועדו לתמרץ את הייצור של רכיבי חומרי סוללה בארה"ב ולחזק את הביטחון האנרגטי של ארה"ב, תוך מתן תמריצים לייצור מקומי של רכיבי אנרגיה נקייה. הנחיות אלה עשויות לחזק עוד יותר את הפעילות העסקית של ICL ולבסס את מעמדה כמובילה בשוק חומרי סוללות LFP בארה"ב. 
 
פיל בראון, נשיא חטיבת הפוספטים של ICL: "אנו מרוצים מההתקדמות שעשינו בפעילות חומרי הסוללות שלנו בשנת 2023, ומצפים לעמוד בדרישה הגוברת לחומרי סוללה חיוניים המיוצרים ממקורות מקומיים. אנו צופים לתת מענה לתעשיות אגירת האנרגיה, רכבים חשמליים ואנרגיה נקייה, הודות להשקעה במפעל הראשון לייצור חומרי סוללות LFP בקנה מידה גדול בארה"ב ובאמצעות מרכז החדשנות וההסמכה ללקוחותינו."
ג'ונתון רייט, שותף בחברת היעוץ המובילה רולאן ברגר: "שוק ה-LFP בצפון אמריקה צפוי להציג צמיחה שנתית של יותר מ-40% עד 2030, בעיקר הודות למערכות אגירת אנרגיה וחשמול רכבים, בחלוקה דומה בין השניים. LFP הוא חומר הליבה של סוללת ליתיום-יון המשמש ביישומי אגירה, אשר צפויים לזנק בתגובה לזיכויי המס שעשויים להפחית את עלויות מערכות האגירה בעד 60%. בכל היישומים, ל-LFP יתרונות משמעותיים בעלות, בטיחות וזמינות חומרי הגלם בהשוואה לטכנולוגיות נפוצות כיום שלNickel Manganese Cobalt  (NMC), כאשר יצרני רכב מרכזיים הודיעו לאחרונה על מעבר ל-LFP מ-NMC."
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה