השוק

וויז ממשיכה להחרים את ישראל: 300 מיליון דולר יישארו בחוץ

המייסד של חברת ההייטק wiz שיצאה בחריפות נגד הממשלה, הודיע כי WIZ הצליחה בגיוס של 300 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליארד דולר, אך אסף רפפורט הצהיר: ״לאור ההפיכה המשטרית, הכסף לא ייכנס לישראל״
מערכת ice |  9
אסף רפפורט (צילום נתנאל טוביאס)
עובדי ההייטק הצטרפו לפני שבועיים למחאה נגד הרפורמה המשפטית של יריב לוין והממשלה והפגינו בתל אביב, כאשר במסגרת ההפגנה, ינון קוסטיקה, מייסד שותף ב-Wiz, נשא נאום במסגרת המחאה והתייחס להצטרפותם של עובדי ההייטק להתנגדות לרפורמה המשפטית.
אבל מסתבר שבחברת ההייטק לא מפסיקים בחרם על מדינת ישראל. היום (שני) נודע כי מייסד wiz, אסף רפפורט, הודיע כי נרשם גיוס מוצלח של 300 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליארד דולר, אך הכסף יישאר מחוץ למדינה: ״לאור ההפיכה המשטרית, הכסף לא ייכנס לישראל״
אסף רפפורט, מייסד-שותף ומנכ"ל Wiz: "אנחנו גאים מאוד בשיעור הצמיחה שלנו בכל הקשור למספר הלקוחות, למכירות ולעלייה בשווי החברה, במיוחד על רקע תנאי השוק הקשיים בהם מצוי ההיי טק הגלובלי. המוצר של Wiz הוכיח שהוא מהווה פלטפורמה שמשרתת ארגונים בתחום אבטחת הענן, ומאפשרת להם לאחד מספר מערכות שונות - החל מהערכת חולשות, דרך הגנה על מידע ועד ניתוח הרשאות מתקדם, גם עבור צוותי אבטחה וגם עבור צוותי הפיתוח. Wiz ממשיכה לצמוח גלובאלית, ומוכרת למגוון ארגונים מתעשיות שונות״.
פטריק בקהאוס, שותף בקרן גרינאוקס: "Wiz הופכת במהירות להיות המרכז של תעשיית אבטחת הענן. רק לפני שנתיים, אבטחת סביבת הענן היתה לא יותר מאשר הסתמכות על אוסף מפוזר של פתרונות נקודתיים ותוספות. Wiz בנתה פלטפורמה מקיפה מבוססת ענן המעניקה ללקוחות תובנות מעשיות תוך דקות, ומראה להם את תחומי הפגיעות שלהם, הסיכונים העומדים בפניהם וכיצד לפתור אותם. רק לעתים נדירות אנו רואים עסק צובר אחיזה או צובר אהדת לקוחות כל כך מהר, ואנחנו נרגשים לשתף פעולה עם אסף וצוותו בזמן שהם ממשיכים את הפרק הבא במסע שלהם".
ארשם ממרזאדה, שותף בלייטספיד: "המשך האימוץ הענן על ידי חברות בעולם פותח את הזדמנות הפלטפורמה הבאה בתחום הסייבר. Wiz גדלה להיות תקן הזהב באבטחת ענן עם אהדת לקוחות השמורה בדרך כלל לאפליקציית הצרכנים הטובה ביותר ולא לסייבר עסקי. לייטספיד נרגשת להיות ממובילי הסיבוב הזה".
כזכור, ינון קוסטיקה, מייסד שותף ב-Wiz, אמר בנאומו האחרון בהפגנה: "לא בכל יום אנחנו רואים אנשי ונשות הייטק, ועוד רבים מהמגזר הפרטי, שמניחים את העבודה ומניפים יחד דגל אזהרה כי הדמוקרטיה שלנו בסכנה ואם הדמוקרטיה בסכנה – הכלכלה בסכנה. לא בכל יום - אבל הימים האלו אינם ימים רגילים. כולנו מוצפים בתחושה שקורה פה משהו רע, ושאי אפשר לעמוד מהצד, כי עוד מעט כבר יהיה מאוחר מדי. זוהי לא התכנסות פוליטית, וזה לא מאבק פוליטי ולא ניתן יד לתיוג או לביטול שלנו".
"אנחנו כאן כי אכפת לנו, כי זהו מאבק על הצביון שלנו כמדינה דמוקרטית, על היכולת שלנו לקיים, ולהגן, על זכויותינו כאזרחים וכעסקים. אנחנו כאן כי הערכים שנמצאים בסכנה, ערכים של שוויון, הכלה, ניקיון כפיים ואלו הם ערכי היסוד של התעשייה שלנו, ואלו שמאפשרים לנו לפעול כחלק מהכלכלה הגלובאלית ולשגשג ואנחנו לא מפחדים לשבות אם אלו ייפגעו. בשלושת העשורים האחרונים הפך ההייטק לגאווה של המדינה: מייצג את החדשנות הישראלית, מושך השקעות בינלאומיות אדירות, מנוע צמיחה לכל הכלכלה הישראלית".
 
"לצד הכישרון והיצירתיות הישראליים, נשען השגשוג על האמון שניתן במדינה, ביציבות שלה, במחויבות שלה לשלטון החוק. הפריחה הזאת אחראית ישירות על 25% מהמיסים, ועל 50% מהייצוא אבל מי שחושב שסיפור ההצלחה הזה יכול להימשך גם כשצביונה הדמוקרטי של ישראל מוטל בספק, שבה אי-הוודאות הופכת לעובדה קיימת, אבל אנחנו משוחחים איתם, ושומעים את הדאגה בקולם, וככל שהזמן עובר רבים מתומכי ישראל מצטרפים לקריאת האזהרה הזו".
"והדאגה ברורה: האמון הזה של המשקיעים הזרים, הלקוחות הזרים והעובדים הזרים, אותו אמון שנבנה בעמל רב  - יכול בקלות רבה להתפוגג בגלל חקיקה אחת מאוד גרועה. חקיקה שדורסת את בתי המשפט, ולא כזו שבונה ומתקנת מתוך הידברות והסכמה. ישראל עברה הרבה מאוד משברים, כלכליים וביטחוניים והעברנו תיקונים ושינויים בזכות היכולת שלנו להסכים אבל לא ככה. התוצאה שמדירה שינה מעינינו היא שהמשקיעים והעובדים והלקוחות יירחקו מישראל ללא היציבות והביטחון מלא בצביונה הדמוקרטי. וכאשר תעמוד בפניהם הבחירה בין השקעה במדינה מתוקנת לבין השקעה במדינה לא יציבה, אנחנו יודעים בדיוק מה תהיה בחירתם".
"90 אחוזים מכספי ההשקעות בהייטק, מקורם בחו״ל ועומדים כאן על הכף. ללא ההשקעות האלו - ההייטק יספוג מכה אנושה. ועשרות מיליארדי השקלים של כספי המיסים שמימנו את הביטחון, הבריאות, החינוך והרווחה של כל אזרח, הכספים האלו יתאדו. אנחנו כאן כי המדינה יקרה לנו, כי עתידה הכלכלי חשוב לנו, כי תעשיית ההייטק שלנו בסכנה. מכאן אנחנו משמיעים קול חד וברור, אנחנו כאן, ונמשיך להקים את קול המחאה עד שנישמע. קריאת אזהרה לכל מי שאמונים על השינויים הנרקמים: אל תפגעו בעתיד של כולנו, אל תערערו את יסודות הכלכלה הישראלית. תודה לכם".
תגובות לכתבה(9):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    מיסד וויז
    קרדאי 03/2023/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הגיע הזמן לגבות את כל הכספים של משלם המיסים שהמדינה נתנה להם לחברה ועכשיו הם באים לעשות עלינו בושה שישארו בחוץ מי צריך אנשים כאלה ולא לחבור אליהם
    סגור
  • 8.
    יצור צלופחי, שתמיד הביא אסון על העסקים (ל"ת)
    Bds 02/2023/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    שיקחו לכם את כל מה שגייסתם
    זבל גדול 02/2023/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גרועים מאויבים
    סגור
  • 6.
    אפס מאופס, תודה שחשפת את פני השינאה שלך לרוב האזרחים (ל"ת)
    Royb 02/2023/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    מחרימים את וויז
    פטריוט 02/2023/27
    הגב לתגובה זו
    2 1
    מחרימים את וויז
    סגור
  • 4.
    מקווה מאד שרשות המיסים תיקח מהם כל מה שאפשר.
    מן הראוי 02/2023/27
    הגב לתגובה זו
    2 1
    ישראלים שפועלים נגד המדינה ופוגעים בה במכוון לא ראויים לקבל ממנה. החקיקה המשפטית נועדה לתקן עיוותים חמורים שפוגעים במרבית האוכלוסיה בישראל לטובת מיעוט אליטיסטי שמנסה לשמר את כוחו והעדפתו.
    סגור
  • 3.
    כל ההכבוד אסף (ל"ת)
    שאפו 02/2023/27
    הגב לתגובה זו
    1 2
    סגור
  • 2.
    אז הסיפור שהמשקיעים בורחים הוא פייק ??
    נח 02/2023/27
    הגב לתגובה זו
    3 0
    איך תשלמו משכורות בארץ? הוצאות שכירות ? קניית משרדים ? החלפת מכוניות? קפה לפועלים ?
    סגור
  • 1.
    בסדר
    T 02/2023/27
    הגב לתגובה זו
    2 0
    העובדים שלו והוא ממשיכים לשלם מיסים בשקלים מהגיוסים בדולרים. נותני השירותים לחברה שלו בארץ משלמים מיסים בשקלים.
    סגור