השוק

לקראת פתיחת המסחר: השיא ההיסטורי שנשבר בתל אביב

יום דרמטי בבורסה המקומית עם מחזור מסחר חסר תקדים שעקף שיא מ-2010. בעוד המדדים ירדו, הדולר ממשיך לצלול והמומחים מזהירים מפני נזק כלכלי כבד שיורגש ב-2027
רוי שיינמן | 
הבורסה לניירות ערך בתל אביב-אילוסטרציה AI
אתמול בתל אביב נשבר שיא היסטורי. ת"א 35 ירד 0.8% ות"א 125 ירד 0.7% - אבל הסיפור האמיתי היה המחזור. עדכון המדדים החצי שנתי שהתבצע בשלב הנעילה הוביל למחזור של 24.5 מיליארד שקל - השיא הגבוה ביותר בתולדות הבורסה הישראלית, שעוקף את השיא הקודם שנרשם במאי 2010 עם 16.4 מיליארד שקל.
כשיש עדכון מדדים, גופים מוסדיים וקרנות מחקות נאלצים לאזן פוזיציות בבת אחת - וזה מה שיצר את הנפח הענק.
בתוך הנעילה השלילית הכללית בלטו כמה כיוונים. הבנקים קפצו 2.8%. מדד הנפט והגז נחתך 3.2%, הטכנולוגיה ירדה 2.5%, ות"א אנרגיה נחלש 2.4%. לעומתם, אורמת זינקה אחרי תוצאות חזקות, ו-ICL עלתה על גב דוחות חיוביים של חברות דשנים גלובליות.
הסיפור שממשיך לשלוט מעל הכל הוא הדולר. אמש צנח שוב - ל-2.89 שקל. ירידה של 9% מתחילת השנה, ו-19% בשנה האחרונה. מי שחשב שרף ה-3 שקלים היה הרצפה, מגלה שזו הייתה רק תחנת ביניים.
יוסי פרנק, מנכ"ל אנרג'י פייננס, שוחח עם ice ולא שינה את הניתוח שלו: "לדולר אין רצפה, ולא תהיה כזו כל עוד לא יקרה אחד מהשלושה - אירוע גיאופוליטי, ירידה של 20% בוול סטריט, או התערבות בנק ישראל".
הוא הוסיף אזהרה חמורה: הנזק הכלכלי ממה שקורה עוד לא נראה במספרים - כי המספרים משקפים את 2025, שבה הדולר נסחר סביב 3.6 שקלים. הפגיעה ביצואנים, בחברות ההייטק ובמפעלי הייצור תתבטא בנתונים רק בשנה הבאה.
פרנק מציע פתרון ספציפי - הקמת גוף שינתק את המוסדיים משוק המט"ח הפתוח, מה שלדבריו יפתור 70% מהבעיה. בנק ישראל עדיין ממתין.
בוול סטריט אמש ראינו נסיגה קלה אחרי שבוע של שיאים. ה-S&P 500 ירד 0.4%, הנאסד"ק כמעט לא זז, והדאו איבד 0.6%. הגורם העיקרי - המתנה. איראן אמורה לתת את תגובתה להצעת השלום האמריקאית, ועד שזה לא קורה השוק לא יכול להתקדם בביטחון.
הנפט חזר לעלות והוסיף חשש אינפלציוני חדש. נתוני פיטורים ראשוניים משוק העבודה הראו שה-AI מוביל את גל הפיטורים בסקטור הטכנולוגי - נתון שמשפיע על הסנטימנט בשוק באופן קריטי.
דוח התעסוקה האמריקאי יפורסם בשעות הצהריים שלנו וישפיע על הנעילה. אם המספר יהיה מתחת לצפי - זה יגדיל ציפיות להורדת ריבית ויתמוך בטכנולוגיה. אם יהיה גבוה מהצפי - זה יחליש ציפיות כאלה ויחזיר את הדאגה לאינפלציה. ועל כולם תשפיע תגובת איראן. כותרת חיובית מהמזרח התיכון יכולה לסיים את השבוע בירוק, כותרת שלילית - ההפך.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה