השוק

האקסים של עופר ינאי בשיא: המוסדיים משקיעים 215 מיליון שקל

הבעת אמון ענקית של המוסדיים: חברת האנרגיה והדאטה סנטרס שהקימו בכירי נופר אנרג'י ואנלייט לשעבר, בגיוס ענק לפי שווי של 215 מיליון שקל | כל הפרטים 

מערכת ice | 
צפריר יואלי, שחר גרשון, נדב נטא (צילום יחצ)
הבעת אמון גורפת בשוק ההון המקומי: חברת סטארק פאוור (Stark Power), שהוקמה על ידי נבחרת של בכירי אנלייט ונופר אנרגיה לשעבר, מדווחת הבוקר (חמישי) על השלמת גיוס הון משמעותי במיוחד בהיקף של כ-215 מיליון שקל. 
מאחורי סטארק פאוור, שפועלת בתחום הלוהט של פיתוח תשתיות אנרגיה וחוות שרתים (דאטה סנטרס) בארה"ב, עומדים השמות הבולטים בענף: נדב טנא, שחר גרשון, צפריר יואלי, מיכאל אבידן ויוסף לבקוביץ.
רשימת המשקיעים בהנפקה קוראת כמו ה"מי ומי" של הגופים המוסדיים בישראל. את הגיוס יזמה והובילה קרן אלפא הזדמנויות, בראשות השותף המנהל אריק הלוי. אלפא הפכה למשקיעה מרכזית בחברה וצפויה להחזיק בכ-9% ממניותיה.
לצד קרן אלפא, השתתפו בהנפקה שורת גופים מוסדיים מהשורה הראשונה שצפויים להפוך כעת לבעלי עניין בחברה, ביניהם: הראל, מור גמל, הפניקס, קרן נוקד וארקין קפיטל.
במסגרת ההנפקה, התחייבו המשקיעים להזרים לחברה באופן מיידי סך של כ-140 מיליון שקל, לפי מחיר של 7.5 שקלים למניה. בנוסף, הוענקו להם אופציות באותו מחיר מימוש בהיקף של כ-75 מיליון שקל (עם תוקף עד ה-1.10.2026) – מה שמשלים את סך הגיוס ל-215 מיליון שקל.
הגופים המוסדיים קיבלו גם תמריץ לטווח הארוך: אופציות נוספות הניתנות למימוש במחיר של 10 שקלים למניה (עד ה-1.10.2029), אשר עשויות להכניס לקופת החברה כ-215 מיליון שקל נוספים בעתיד.
"מדובר בהבעת אמון בחברה מצד הגופים המוסדיים המובילים בשוק ההון הישראלי", מסר נדב טנא, יו"ר סטארק פאוור. "ההנפקה תאפשר לסטארק לפעול למימוש האסטרטגיה שלה של 'Power First' באמצעות קידום עסקאות איכותיות בטווח הקרוב".
הגיוס המסיבי מגיע בתזמון מושלם, ימים ספורים לאחר שסטארק פאוור דיווחה על חתימת מזכר הבנות וניהול משא ומתן לרכישת פלטפורמת פיתוח אמריקאית. מדובר בעסקת ענק הכוללת פורטפוליו של פרויקטי דאטה סנטרים בהיקף של כ-4.3GW IT, לצד ייזום תחנות כוח בגז טבעי במודל של Co-location בהיקף של כ-1.75GW.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה