השוק

יותר מ-700 חברות פשטו את הרגל ב-2025: אלו הסיבות לקריסת הענק

המכסים עולים והצרכנים קורסים: פשיטות הרגל בארצות הברית מזנקות והחברות נאבקות וקורסות. כמה חברות טוענות שמדיניות הסחר של טראמפ מובילה למצב הכלכלי קשה
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
לפי נתוני S&P, לפחות 717 חברות הגישו בקשה לפשיטת רגל עד חודש נובמבר 2025, כך דווח באתר הוושינגטון פוסט הלילה (בין שבת לראשון). זוהי עלייה של כ-14% לעומת התקופה המקבילה ב-2024, והנתון הגבוה ביותר מאז המשבר הכלכלי ב-2010. 
לפי הדיווח, חברות רבות מסבירות שהמכסים הגבוהים שהטיל ממשל טראמפ הרעו את המצב. לטענת החברות, המדיניות של טראמפ גרמה לשיבושים בשרשרת האספקה, והקשו על השגת חומרי גלם ומוצרים בזמן ובמחיר סביר. 
המגזר שנפגע באופן הדרמטי ביותר הוא בקרב חברות התעשייה הקשורות לנדל"ן.  נתונים פדרליים מראים כי מגזר הייצור איבד יותר מ-70,000 משרות בתקופה של שנה אחת שהסתיימה בנובמבר. בין מגזרים שנפגעו באופן משמעותי ניתן למנות גם את עסקי האופנה והריהוט, מה שעשוי להעיד על כך שהצרכנים נפגעים מהאינפלציה. 
 

אף על פי ששיעור האינפלציה בארצות הברית כיום נמוך מזה שחזו כלכלנים רבים, כשהמחירים עלו בקצב שנתי של 2.7% ,מומחים מציינים כי עסקים רבים עדיין סופגים בעצמם עלויות חדשות כדי להימנע מהעלאת מחירים לצרכנים. המצב הזה מוביל לפגיעה בחברות חלשות, ובמקרים מסוימים גם לפשיטת רגל שלהן. 

 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה