השוק

הראל ויזל פותח ג'מבו חדש בישראל: איפה ייפתח סניף הענק?

דקטלון עוזבת את ירושלים: הסניף בתלפיות ייסגר אחרי שנתיים בלבד. במקומו צפויה להיכנס רשת ג'מבו היוונית, שמופעלת בזיכיון על ידי קבוצת פוקס בבעלות הראל ויזל, בפעם הראשונה בירושלים
מערכת ice | 
הראל ויזל (צילום דימה טליאנסקי)
רשת הספורט הצרפתית דקטלון מודיעה על סגירה מפתיעה של הסניף הירושלמי היחיד שלה, צעד נוסף בשורה של צמצומים בפריסה הישראלית של הרשת. הסניף בשטח 3,500 מ"ר באזור תלפיות ליד קניון הדר יתרוקן ב-29 בינואר 2026, שנתיים בלבד לאחר שנפתח באפריל 2023 בהשקעה מוערכת של כ-10 מיליון שקל כך על פי הפרסום בידיעות אחרונות.
במקומו צפויה להיכנס רשת ג'מבו היוונית, שמופעלת בזיכיון על ידי קבוצת פוקס בבעלות הראל ויזל, בפעם הראשונה בירושלים. הסגירה מותירה את דקטלון עם 10 סניפים בארץ בלבד, לאחר שנכנסה לשוק הישראלי ב-2017 עם שאיפות להרחבה משמעותית. תהליך הצמצום החל עוד תחת הבעלות הקודמת, כאשר הרשת סגרה את הסניף הענק בשדרות רוטשילד בתל אביב ועברה לסניף קטן בשטח 800 מ"ר בקניון עזריאלי, תוך צמצום של שליש משטחי הסניפים בפתח תקווה ובנתניה.

מהרשת נמסר: ''אנו יכולים לאשר כי חנות דקטלון בתלפיות צפויה לסיים את פעילותה ב 29.1.2026. ההחלטה התקבלה לאחר בחינה מעמיקה של התאמת המיקום לקהל הלקוחות באזור, ומתוך רצון להבטיח שכל חנות תפעל בלוקיישן שמאפשר חוויית קנייה מלאה ונגישות מיטבית. דקטלון ממשיכה להתפתח בישראל ובירושלים בפרט ואנו נבחן לוקיישנים חלופיים בעיר שיתאימו בצורה טובה יותר לצרכים ולדפוסי הביקוש המקומיים''.
כזכור, בספטמבר האחרון בצעד שישנה את פני הקמעונאות הספורטיבית בישראל, יוניון החזקות בבעלותו של ג'ורג' חורש זכתה במאבק התחרותי על זיכיון הפעלת רשת דקטלון הצרפתית בישראל. ההחלטה הסופית של הרשת הבינלאומית לבחור בחורש הגיעה לאחר תהליך מקצועי ממושך בו התמודדו שחקני ריטייל ישראליים מובילים, ביניהם חברת מובמנט המפעילה את רשת בש-גל.
הניצחון בתחרות הקשה העמיד את חורש בעמדה לקבל שליטה על 11 סניפי הרשת הקיימים בישראל, השקעה משמעותית הדורשת השקעה של מעל 100 מיליון שקל ועדיין נחוצה את אישורה של רשות התחרות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה