השוק

מנכ"ל מליסרון מפתיע: "יש התעוררות בשוק, בעיקר בעיר הזו"

מליסרון עם תוצאות טובות לרבעון השלישי והמנכ"ל משדר אופטימיות לגבי שוק המשרדים ומדגיש כי קיים ביקוש גבוה דווקא בתל אביב. ה-FFO ברבעון השלישי של שנת 2025 עלה בכ-5% לכ-311 מיליון שקל. ליאורה עופר: "נבנה עוד 8 פרויקטים בשנה הקרובה"
איציק יצחקי | 
אופיר שריד מנכ"ל מליסרון (צילום רמי זרנגר, Peled Studios)
חברת מליסרון סיכמה לפני כחודשיים על רכישת השליטה בקניון הזהב תמורת 818 מיליון שקל. היא עשתה זאת דרך הצעה לרכישת 51% מהזכויות ממגדל ביטוח, שהחזיקה ב-75% (בשאר מחזיקה גינדי). בדוח הרבעון השלישי שפרסמה החברה למשקיעים הבוקר, היא הוסיפה כי תהיה לה אופציה למשך תקופה בת חמש שנים, לרכוש ממגדל 9% נוספים.
בכלל, מליסרון עשתה לא מעט מהלכים מעניינים מאז תחילת השנה. היא ממשיכה להשביח קניונים ופארקים ומנסה להגדיל את פעילות המגורים דרך אביב מליסרון ומתכננת עוד 8 פרויקטים ב-2026. בנוסף, עומד בפניה אתגר נוסף עם בניית פרויקט מגורים בשדה דב.
החברה התייחסה בדוח לפעילות שלה בשלושה פרמטרים. בקניונים ומרכזי המסחר - מליסרון טוענת כי למלחמה לא היתה השפעה מהותית על פעילות הקניונים. היא ציינה כי במטרה לסייע לשוכרים היא גיבשה מתווה הכולל פריסת דמי השכירות עבור חודש יולי 2025 לשלושה תשלומים. לגבי פעילות פארקי ההייטק והמשרדים - החברה טוענת כי "ניכר שהשוק מזהה יציבות ואופק חיובי, לאחר האטה בשנים 2023 ו-2024 ובהתאם נצפית התעוררות בשוק, במיוחד באזורי הביקוש בתל-אביב". על פעילות הבנייה והמגורים כתבה כי "אתרי הבנייה בהם פועלת החברה פועלים במתכונת מלאה, למעט בזמן ימי המלחמה מול איראן, שבמהלך חלק מהם אתרי הבנייה היו סגורים או לא פעלו באופן מלא. המחסור שהיה קיים בפועלים בתחומים מסויימים מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, התמתן ואף התייצב במרבית מאתרי הבנייה בהם פועלת החברה".
הנה המספרים המרכזיים מהדו"ח לרבעון השלישי:
כפי שאפשר לראות מהדו"ח, ה-NOI המיוחס לבעלים ברבעון השלישי של שנת 2025 עלה בכ-7% לכ-409 מיליון שקל, בהשוואה לכ-383 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, והושפע לחיוב מפתיחת החנויות בעופר הקריון לאחר סיום חלק משמעותי בעבודות השיפוץ שנעשות בקניון, תרומה נוספת של כ-5 מיליון שקל בגין המשך אכלוס פרויקט לנדמארק ת"א, וכן מעלייה ריאלית בתשעת החודשים הראשונים של 2025 של כ-8% בדמי השכירות בקניונים בחידושי חוזים, מימוש אופציות וחוזים חדשים ומעליית המדד.
להערכת החברה, קצב ה-NOI השנתי המייצג בעוד 12 חודשים יעמוד על כ-1.73 מיליארד שקל, בתמיכת המשך אכלוס מגדל  Aבפרויקט לנדמארק בת"א, מתרומת אכלוס הקומה הנוספת בקניון עופר רמת אביב ומהתקדמות באכלוס שטחים פנויים.
ה-FFO ברבעון השלישי של שנת 2025 עלה בכ-5% לכ-311 מיליון שקל, בהשוואה לכ-296 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - בעיקר כתוצאה מהגידול האמור ב-NOI. להערכת החברה, קצב ה-FFO השנתי המייצג בעוד 12 חודשים יעמוד על כ-1.33 מיליארד שקל.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ברבעון השלישי של שנת 2025 הסתכם בכ-286 מיליון שקל, בהשוואה לכ-311 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה הקלה ברווחים נבעה בעיקר מכך שברבעון המקביל אשתקד הכירה החברה בעליית שווי נדל"ן להשקעה, נטו ממס בסך של כ-161 מיליון שקל לעומת עליית שווי נדל"ן להשקעה, נטו ממס מתונה יותר של כ-148 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה.
בתשעת החודשים הראשונים, ה-NOI המיוחס לבעלים עלה בכ-8% לכ-1.2 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-1.11 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ה-FFO בתשעה חודשים עלה בכ-6% לכ-913 מיליון שקל, בהשוואה לכ-858 מיליון שקל אשתקד. הרווח הנקי עלה בכ-5% לכ-960 מיליון שקל, בהשוואה לכ-914 מיליון שקל. ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות עלה לכ-12.4 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-11.2 מיליארד אשתקד. הדירקטוריון אישר חלוקת דיבידנד נוסף לבעלי המניות בסך של 90 מיליון שקל, שישולם בחודש הבא.
אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון, מסר כי "החברה ממשיכה להציג תוצאות חזקות בפעילות הקניונים והמשרדים הבאות לידי ביטוי בשיא רבעוני במדדים התפעוליים של ה-FFO וה-NOI. לצד זאת, אנו ממשיכים בתנופת העשייה והצמיחה, הן בפעילות הנדל"ן המניב והן בפעילות הייזום למגורים וההתחדשות העירונית, עם בסיס תפעולי חזק, פורטפוליו נכסים מגוון ואיכותי וצבר פרויקטים נרחב בייזום ובפיתוח.
"לאורך הרבעון המשכנו בשדרוג הנכסים הקיימים ובהשבחת התמהיל וגיוונו בקניוני החברה. במסגרת זו המשכנו בעבודות בקניון רמת אביב להוספת קומה נוספת והכנסת מותגים חדשים ובעופר הקניון הגדול פתח תקווה החלו עבודות לשיפוץ השטחים הציבוריים בהשקעה של כ-65 מיליון שקל. לצד זאת, ממשיכה החברה לקדם תב"עות והיתרים בפרויקטים נוספים שבבעלותה בפעילות המשרדים, לדוגמה בעופר כרמל, בעופר יקנעם ובנכס ברחוב לינקולן בתל-אביב. לאחרונה התחלנו בשיווק 116 דירות היוקרה שבמגדל B של פרויקט לנדמארק, כאשר סך ההכנסות ממכירת הדירות במגדל זה מוערך בכחצי מיליארד שקל. אנו ממשיכים לפעול מתוך מטרה לייצר ערך עבור המשקיעים שלנו באמצעות השאת תזרים המזומנים מנכסים מניבים וממכירת דירות למגורים, עליית שווי הנכסים ופיתוח עסקי חדש".
ליאורה עופר, יו"ר מליסרון: "אנו מסכמים רבעון עם תוצאות מצויינות המשקפות את איכות נכסיה של החברה. מתוך הסתכלות ארוכת טווח, אנו ממשיכים לפתח את עסקי הליבה של מליסרון בהתאם לתוכנית האסטרטגית. במסגרת זאת, אנו מיישמים פעולות נרחבות להשבחת פעילות הקניונים ופארקי המשרדים זאת במקביל להעמקת פעילות המגורים, באמצעות החברה הבת אביב מליסרון, עם חמישה פרויקטים בבנייה ושמונה נוספים שבנייתם תחל בשנה הקרובה. פעולות אלה ועוד הן אלה שבאמצעותן ממשיכה מליסרון לבסס את מעמדה המוביל בתחומי הנדל"ן השונים בהם היא פועלת".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה