השוק

הבכיר הישראלי הונה את אחד הבנקים הגדולים בעולם: זה העונש שקיבל

אחרי שמנכ"לית סטארטאפ הפינטק פרנק, צ'רלי ג'אביס, ספגה עונש של 7 שנות מאסר בעקבות הונאת בנק ג'יי פי מורגן, גם סמנכ"ל הצמיחה הישראלי של הבנק, אוליבייה עמר, ספג עונש קשה מבית המשפט בניו יורק
דסק עסקים | 
בית משפט-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
פרשת ההונאה של הבנק ג'יי פי מורגן: אחרי שמנכ"לית סטארטאפ הפינטק המצליח פרנק, צ'רלי ג'אביס בת ה-32, קיבלה גזר דין קשה במסגרתו ספגה עונש של 7 שנות מאסר, זאת בעקבות הונאת ענק של אחד הבנקים הגדולים בעולם, נגזר דינו של הסמנכ"ל הישראלי אוליבייה עמר.
למעשה, בית המשפט בניו יורק גזר בסוף השבוע האחרון עונש מאסר של 5 שנים ו-8 חודשים על עמר, ששימש כסמנכ"ל הצמיחה בחברת הפינטק פרנק. לפני כחודשיים הוא הורשע וחיכה לגזר הדין, שניתן כעת.
יותר משנתיים וחצי מאז התפוצצה הפרשייה החמורה, ג'אביס קיבלה את גזר דינה ונידונה ל-7 שנות מאסר. ג'אביס הואשמה בכך שהונתה את הבנק במספר הלקוחות שלה, אחרי שזה השקיע בחברה אותה ייסדה 175 מיליון דולר בשנת 2021.
ג'אביס בת ה-31, שנכללה ברשימת 30 מתחת לגיל 30 של פורבס ב-2019, הקימה את פרנק במטרה מוצהרת לפשט את תהליך הסיוע הכספי לסטודנטים ולמקסם את כמות הסיוע שהם קיבלו. בעקבות המכירה מונתה ג'אביס לדירקטור בבנק והייתה אמורה לקבל מעל ל-45 מיליון דולר.
התובעים הפדרליים האשימו את ג'אביס בסעיף אחד של קשירת קשר לביצוע הונאת בנקאות, סעיף אחד של הונאה בנקאית המשפיעה על מוסד פיננסי וסעיף אחד של הונאת בנק, כמו גם בהונאה בניירות ערך.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה