השוק

איש שוק ההון שקובע: "הריבית לא תרד החודש"

גלעד בצרי, בעלים משותף ומנכ"ל קבוצת דיימונד, בראיון ל-ice: כמה הורדות ריבית צפויות השנה בישראל, כמה תעלה הבורסה המקומית בשנה הקרובה ובכמה יעלה ה-S&P 500?
רוי שיינמן | 
1909251158 (צילום יחצ)
השווקים הפיננסיים בישראל ובעולם ממשיכים לתפקד תחת חוסר ודאות גיאו-פוליטית וכלכלית. בצד אחד - מלחמה מתמשכת בעזה עם השפעה ישירה על מצב הרוח של המשקיעים והשווקים המקומיים. בצד השני - ציפייה להורדות ריבית, אינפלציה גבוהה ושוק תעסוקה חזק, שמעלים סימני שאלה סביב הריבית.
בתוך המתח הזה, המשקיעים שואלים את עצמם - האם זה הזמן להיכנס לשוק או להמתין? מה צפוי בהחלטת הריבית הקרובה? ואילו סקטורים יכולים להרוויח מהתנאים הנוכחיים?
על השאלות האלו ושאלות נוספות שוחחנו עם גלעד בצרי, בעלים משותף ומנכ"ל קבוצת דיימונד.
איך אתה רואה את השוק המקומי נכון להיום?
"היינו באופוריה אחרי המלחמה עם איראן והרגשנו שהדברים מתקדמים באופן חיובי בפן הביטחוני. פתאום הדברים מתרחקים ואנחנו מבינים שניכנס למלחמה יחסית ארוכה. יש לזה הרבה השפעות על המשק והשוק מחפש כיוון. אנחנו עדיין בתקופה של אי ודאות וזה מכביד על המשק.
בטווח קצר תהיה תנודתיות. השוק שונא חוסר ודאות. בטווח הארוך אני אופטימי יותר. הנתונים הכלכליים טובים, שוק התעסוקה חזק, צפויות הפחתות ריבית לקראת סוף השנה או בשנה הבאה שידחפו את המשק יותר. ככל שנתחיל לראות סימנים של התקדמות בלחימה בעזה, זה ישפיע לחיוב על הבורסה".
מה אתה צופה להחלטת הריבית הקרובה?
"הנגיד לא יוריד את הריבית, מכמה סיבות: נתוני התעוסקה חזקים, האבטלה נמוכה וזה מעיד על עוצמת הכלכלה. למרות שהאינפלציה חזרה ליעד, הנגיד עדיין היה רוצה לראות עקביות בירידה ולא להסתמך על חודש אחד בלבד. הנושא הכי מכריע עבור בנק ישראל הוא המלחמה בעזה - אין ודאות לגבי משך הלחימה וההשלכות וזה מונע מהנגיד להוריד את הריבית. רק כשהסיכון יפחת אני חושב שהוא יוכל לעשות זאת
נקודה נוספת היא ההבדל בין בנק ישראל לבין הפד'. ההסתברות להרודת ריבית בישראל נמוכה מזו שהייתה בארה"ב לפני ההחלטה, אין את הקונצנזוס והלחץ שהיה על הפד' כך שבנק ישראל פועל בסביבה יחסית נוחה יותר במובן הזה".
אתה עדיין צופה הורדות ריבית השנה?
"אם כן, תהיה הפחתה אחת ושל לא יותר מרבע אחוז. עד אז יהיה לנגיד קצת יותר מידע לגבי המלחמה ולאן היא הולכת. יהיה לו גם מידע לגבי הפחתות הריבית בארה"ב, הוא לא היה רוצה ליצור פערי ריביות משמעותיות".

גלעד בצרי, בעלים משותף ומנכ"ל קבוצת דיימונד (יחצ)
איזה סקטורים מעניינים בבורסה היום?
"הצפי להורדות ריבית ידחוף את סקטור הנדל"ן בראש ובראשונה. גם סקטור הפיננסים ימשיך להפגין עוצמה, כשהכלכלה המקומית ושוק התעסוקה תומכים בפעילות הבנקאית. חברות הביטוח נהנות מכל מה שקורה כאן בכלכלה ומהעליות בבורסה, והפחתת ריבית תשפיע על מרווחי האשראי של הבנקים - מה שאולי יוריד את הרווח בטווח הקצר אבל יגידל את היקפי האשראי של הבנקים".
איך אתה רואה את שוק הנדל"ן?
"יש ירידה מתמשכת, הנתונים הרשמיים הם גם באיחור וגם לא משקפים את מבצעי המימון. יש כאן ירידה בעסקאות וגם בגמר בנייה. בהסתכלות קדימה אני חושב שהמשתנים הגדולים הם המשך המלחמה והריבית. במקביל נראה את הורדות הריבית וזה אמור להקל על נוטלי המשכנתאות. למרות הקיפאון הנוכחי, צפויה מגמה חיובית בהמשך".
המהלכים שמקודמים על ידי המפקח על הבנקים יגבירו את התחרות במערכת הבנקאית?
"יש דיברוים על מתן רישיון לבתי השקעות וחברות ביטוח להציע פיקדונות, אבל ייקח זמן עד שהמהלכים האלו יביאו לפגיעה בבנקים. הפעילות עדיין ברובה תתבסס אצל הבנקים הגדולים שגם הם בעצמם מפתחים הרבה מהלכים שיאפשרו להם להתמודד עם התחרות.
ראינו את וואן זירו שנתקל בקשיים, המספרים שלהם עד כה נמוכים מהתחזיות. בנק אש ייכנס אבל גם לו יהיה קשה. יש בישראל ריכוזיות גדולה בבנקים ויהיה קשה לשנות את התמונה שם".
איך אתה רואה את וול סטריט?
"השוק העריך נכון שתהיה הפחתה של 0.25% בריבית. בהסתכלות קדימה רואים עוד 2 הורדות עד סוף השנה וב-2026 עוד הפחתה אחת. עוד מוקדם מדי להעריך האם באמת תהיה הפחתה אחת או יותר. פאוול מסתכל בעיקר על שוק התעסוקה, אך האטה שם יכולה לנבוע גם משינויים מבניים בשוק ומהתייעלות בזכות AI.
חלק גדול מהתוצר של ארה"ב מושפע מצריכה. אם שוק התעסוקה מאט כל הכלכלה מאטה ואז נראה יותר הפחתות ריבית. אני צופה יותר מהורדה אחת ב-2026".
מה לגבי סקטור הטכנולוגיה?
"מהפכת ה-AI אפילו עוד לא התחילה, זה יהיה מאוד משמעותי בחיים של כולנו. המניות אומנם עלו משמעותית, כמו אנבידיה למשל, אבל הן גם מדווחות על צמיחה שמצדיקה את זה. בסופו של דבר יש עוד מקום לעליות. יכולים להיות תיקונים במניות הטכנולוגיה, אבל לא מדובר בבועה.
ובכל זאת, יש מניות שמציגות מאפיינים בועתיים?
"יש חברות שהמתאם שלהן בין הרווחיות למחיר המניה לא מספיק גבוה, למעשה יש לא מעט כאלה, ושם כדאי להיזהר. אנחנו מסתכלים על חברות בהן העלייה במניה מלווה בהתפתחות חיובית".
איך אתה רואה את שער הדולר?
"השקל התחזק מאוד מול הדולר בעיקר בגלל הריבית הגבוהה בישראל והייצוא הגדול של סקטור ההייטק והביטחון, כמו גם הצפי להורדות ריבית. הצפי לעתיד הקרוב מורכב, יש את המלחמה שתגרום לתנודתיות מצד אחד ואת הורדות הריבית המהירות בארה"ב מצד שני, מה שיחזק את השקל לאור פערי הריביות.
בטווח הארוך השקל יישאר חזק. סיום המלחמה מאוד משמעותי כמו גם ההשלכות שלה כמו הפוטנציאל להרחבת הסכמי אברהם. אני מאמין שגם זה יגיע, ואני חושב שהדולר יכול להגיע ל-3 שקלים".
איך היית בונה היום תיק השקעות סולידי?
"הייתי מקצה 75% לאג"ח במח"מ בינוני בדגש על קונצרניות, כדי להנות מקיבוע של הריביות הגבוהות. את השאר הייתי משקיע במניות בחלוקה שווה בין ישראל לבין ארה"ב, בעיקר בחברות גדולות ויציבות. הייתי נחשף גם לחברות בינוניות שיותר מושפעות מהריבית בצד המימון".
בכמה יעלה השוק המקומי בשנה הקרובה ובכמה יעלה ה-S&P 500?
"אני צופה שהבורסה המקומית תעלה בכ-8% בתקופה זו, וב-S&P 500 אני צופה עלייה של כ-15%".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה