השוק

טלטלה: העימות בין טראמפ למאסק גרם למחיקה של עשרות מיליארדים

המגעים בין ארה"ב לסין מדשדשים, ומלווים בחילופי מהלומות מילוליים; בינתיים העימות החריף בין טראמפ למאסק גורר מחיקה של עשרות מיליארדים משווי טסלה 
מערכת ice | 
דונלד טראמפ ואילון מאסק (צילום יוטיוב/ CNBC Television)
חברות ההשקעות הבינלאומיות Leverage Shares ו-Defiance פרסמו הבוקר (ראשון) סקירת מסחר על רקע העימות החריף בין הנשיא טראמפ למיליארדר ומקורבו לשעבר אילון מאסק
ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת Leverage Shares סבורה כי הכלכלה האמריקאית מגלה סימני היחלשות. השבוע נרשמה ירידה בפעילות המסחר עקב חוסר ודאות גוברת. מדיניות הסחר של ארה״ב נותרה מעורפלת בעקבות עיכובים במכסים ופסקי דין סותרים לגבי סמכות הנשיא. המגעים בין ארה"ב לסין מדשדשים, כאשר טראמפ טען כי הם "קשים מאוד", והאשמות על הפרות מצד סין החריפו את החששות, סבורה טודורובה. 
טודורובה הוסיפה כי הנתונים הכלכליים הוסיפו לפסימיות. תביעות אבטלה חדשות הגיעו לשיא של שבעה חודשים, מדד השירותים של ISM התכווץ בחדות, ודוח ADP הראה תוספת זעומה של 37 אלף משרות במגזר הפרטי-הנתון הנמוך ביותר מזה כשנתיים. גם בתחום התעשייה המגמה שלילית, עם מדד PMI של 48.5 שמאותת על התכווצות מתמשכת. 
חוק המס והגירעון
הצעת חוק מס שמקדם ממשל טראמפ מעוררת ביקורת, כולל מצד מאסק, לאור החשש כי התוכנית עלולה להגדיל את הגירעון האמריקאי ביותר מ-3 טריליון דולר בעשור הקרוב, וכתוצאה מכך דוחפת את תשואות האג"ח מעלה-דבר שמכביד על שוקי האשראי והדיור. האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב כוללים את מדדי האינפלציה (CPI ו־PPI) ונתוני תעסוקה נוספים, שישפיעו על החלטות הפד הקרובות ועל כיוון השווקים.
סילביה יבלונסקי מנכ"לית ומנהלת השקעות ראשית בחברת ההשקעות האמריקאית Defiance, סבורה כי העימות טראמפ-מאסק מעורר חששות מפני התערבות הממשל במגזר העסקי. 
שוקי ההון נעו בשבוע שעבר בטווח צר, על רקע שילוב של נתונים כלכליים מעורבים ואירועים פוליטיים. דו"ח התעסוקה של מאי הראה תוספת של 139 אלף משרות-מעט מעל הציפיות-אך נתוני החודשים הקודמים עודכנו כלפי מטה, מה שהגביר את הזהירות בשוק. במקביל, העימות הפומבי בין הנשיא טראמפ לאילון מאסק גרר ירידה חדה של 14% במניית טסלה-מחיקה של כ-150 מיליארד דולר משווי החברה-וחששות מאובדן חוזים ממשלתיים. האירוע העלה את החשש מהתערבות פוליטית במגזר העסקי והגביר את התנודתיות בשווקים.
הדולר והפד
הבנק הפדרלי נוקט זהירות במדיניות הריבית. לאחר הורדה של רבע אחוז בדצמבר 2024, התחזיות כעת צופות רק שתי הורדות נוספות עד סוף 2025, לטווח יעד של 3.75%-4%, בשל חששות מאינפלציה ואי-יציבות כלכלית.
הדולר האמריקאי נותר חזק, בזכות ריביות גבוהות וצמיחה עדיפה על מדינות מפותחות אחרות. למרות רצונו של טראמפ בדולר חלש יותר, הפערים במדיניות מוניטרית ואי-הוודאות הגלובלית מחזקים את הדולר. בטווח הארוך, הגירעון האמריקאי וסיכונים למעמדו כמטבע רזרבה עלולים לאתגר זאת.
כזכור, הנשיא טראמפ תקף לאחר פרסום נתוני התעסוקה את יו"ר הפד ג'רום פאוול. בפוסט ברשת החברתית שלו Truth Social, קרא טראמפ להורדת הריבית, וכינה אותו "מר מאוחר מדי": "'מאוחר מדי' (פאוול) בפד הוא אסון! באירופה הריבית הופחתה 10 פעמים, אצלנו-לא. למרות זאת, המדינה שלנו מצליחה. לך על אחוז שלם, דלק רקטי!". 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה