השוק
נגיד בנק ישראל: הריבית תישאר על 4.5%
פרופ' אמיר ירון הודיע במסיבת עיתונאים כי הריבית במשק לא תשתנה ותישאר על 4.5%. החלטה התקבלה בשל רמת האינפלציה ועליות המחירים בגלל מיסים חדשים

היום (שני) הודיע נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, על החלטת הריבית שתישאר על 4.5% (כלומר, ריבית הפריים תעמוד על 6%). במסגרת מסיבת העיתונאים פרופ' ירון פרסם את התחזית שלו להמשך.
השארת הריבית על כנה היתה בהתאם לתחזיות הרבות של אנליסטים. זו הפעם העשירית ברציפות בה בבנק מחליטים להשאיר את הריבית כמו שהיא, לאחר שבחודש ינואר 2024 הורידו אותה מ-4.75% ל-4.5%. ההחלטה התקבלה בשל רמת האינפלציה ועליות המחירים בגלל מיסים חדשים כצעד זהיר.
בדוח של בנק ישראל צוין: "על רקע המשך הלחימה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להתכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית".
נציין כי ההערכות היו שהנגיד יתייחס למדיניות המכסים של טראמפ ולאפשרות של עלייה באינפלציה ברחבי העולם. בנוסף לכך חלק מהכלכלנים ואנשי הנדל"ן קראו לנגיד להוריד את הריבית בשיעור נמוך, של 0.1% למשל, על מנת לשנות את האווירה בשווקים.
עוד ב-
יחד עם זאת, ההערכה הייתה שהנגיד לא יעשה צעד כזה וישקול מחדש את צעדיו לקראת ההחלטות הבאות, כאשר ההחלטה הבאה צפויה להיות בעוד כשישה שבועות. כפי שהיה נראה בשלב מוקדם יותר השנה, על פי דבריו של פרופ' ירון, הריבית תרד פעמיים במהלך השנה הנוכחית. צריך לזכור שאנחנו כבר בחודש אפריל, אך מצד שני ההערכות מדברות על הפחתת ריבית בחלק השני של 2025.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה