השוק

חוק המיסוי החדש יעבוד? כך המדינה תכניס 10 מיליארד שקל

שר האוצר על חוק מיסוי "רווחים כלואים": "כל המטרה פה היא לסתום פרצה שנשענת על המיסוי הדו שלבי, כאשר חברות נמנעו מלשלם מס אמת. האלטרנטיבה היא לקחת את ההכנסות האלה ממקומות אחרים, הרבה פחות נכונים והרבה פחות צודקים". החוק יכול להכניס 10 מיליארד שקל לקופת המדינה בשנה הראשונה בלבד
מערכת ice | 
כסף (צילום shutterstock)
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', נתן התייחסות מקיפה לנושא 'הרווחים הכלואים', כאשר הוא צופה כי החוק יוכל להכניס לקופת המדינה כ-10 מיליארד שקל בשנה הראשונה בלבד עם אפשרות לעלייה בשנים הבאות, זאת במסגרת המאבק בגירעון הגדול אליו נקלעה המדינה בעקבות מלחמת חרבות ברזל.
סמוטריץ' הבהיר: "זאת סוגיה חשובה ומשמעותית, נמצאים פה אנשי נשיאות המגזר  העסקי ואנחנו עוד בשיח. צריך לומר תודה כי את מרבית התוכנית העסקית אנחנו מעבירים בהסכמה. יש לי תחושה שגם סביב העקרונות יש הסכמות, יש דיונים על חלופות, אני בטוח שהוועדה תעשה את עבודתה נאמנה. אני מאמין שהמתווה הכללי הוא נכון ואותו צריך לדייק. אני מאמין שנגיע להסכמות עם הוועדה והמגזר העסקי".

לדבריו, במשרד האוצר כרגע לא מטילים שום מס חדש, אך מבקשים לתקן מצב בו אנשים או חברות ניצלו פרצות ונמנעו מלשלם מס שהיו צריכים לשלם: "המטרה שלנו להביא לתשלום מס אמת. מרבית אזרחי מדינת  ישראל משלמים אחוזי מס מסוים, ויש מי שהתאגדו שכתוצאה מהמיסוי הדו שלבי נמנעים מלשלם מס. כל אחד מאיתנו משלם מס ואחרי שנתן למדינה את חלקה משקיע את כספו. הדבר הזה הוא לא צודק ולא נכון, אנחנו רוצים ששיעורי המס יהיו כמה שיותר אחידים, ולא שפערים יהוו תמריץ לעסקים להתאגד בצורות מסוימות. אנחנו לא רוצים שהשאלה האם לפעול כעצמאי או חברה בע"מ יושפע כתוצאה מהמיסוי, לכן בקצה אנחנו רוצים שכולם ישלמו פחות או יותר אותו דבר. 
אגב, עם תום תקופת הזכאות לתשלום מס בגין "רווחים כלואים" ב-2022, היקף המס שנגבה כתוצאה מהפשרת הרווחים הכלואים עומד על סך של כ-2.9 מיליארד שקל. במסגרת המהלך הופשרו רווחים בהיקף כולל של כ-35 מיליארד שקל. ראוי לציין כי סכום הגביה מהמהלך גבוה בהרבה מתחזית הגביה המוקדמת שעמדה על כמיליארד שקל.
כמו כן טען: "אנחנו רוצים ללכוד רק את אותו כסף שבמהות שלו היה צריך להיות מחולק ורק לאחר מכן מושקע. נאמר שיש 100 מיליון שקל כאלה ונניח שהם עושה 8 אחוז, והם עושים הרבה יותר, אבל מתוך 100 מיליון שקל האלה חלק שייך למדינה. בערך שליש מהכסף הזה הוא כסף שלנו, מה אנחנו מבקשים, חלק מהרווח. היינו צריכים לקחת 30 אחוז, לקחנו רק 2 אחוז מהרווח. מה זה ה-2 אחוז? זה רווח ההון שהעסק הרוויח על אותו כסף שהיה אמור להרוויח למדינה ונשאר אצלו". 
הוא טען: "החרגנו הרבה מאוד חברות ציבוריות, השארנו גם כרית כי אולי תפסיד, יהיה פה דיון ואם הוא ענייני תעשו תיקונים. תמיד שבונים מתווה אי אפשר לדייק במאה אחוז, דייקנו אני חושב ב-19 אחוז, אם תעזרו לנו לדייק עוד זה מצוין. כל המטרה פה היא לסתום איזו פרצה שנשענת על המיסוי הדו שלבי, שהוא נכון לעצמו. האלטרנטיבה היא לקחת את ההכנסות האלה ממקומות אחרים, הרבה פחות נכונים והרבה פחות צודקים. אנחנו מעריכים שהדבר הזה יכניס 10 מיליארד שקל בשנה הראשונה, אח"כ תהייה ירידה, אבל זה אמור להכניס 5 מיליארד שקל בכל שנה, זה הרבה מאוד כסף. החלופות האחרות הרבה פחות טובות. מדובר בסוף על סה"כ אחוז 1, כל החברות האלה, זה בסה"כ אחוז 1 מהפעילות המשקית, גם אם טעינו ואני לא חושב"
יש לציין כי המדינה הודיעה כי המלחמה הולידה נזק של עשרות מיליארדי שקלים בסך הכל ועלויות השיקום, הפיצוי והבנייה מחדש יסתכמו במיליארדים רבים של שקלים, זאת על רקע גזירות כלכליות קשות שייכנסו ב-2025 כמו העלאת המע"מ ומסים נוספים כדי להלחם בנזק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה