דיגיטל וטק

הבלאק פריידי בסכנה? המדריך המלא לקניה בטוחה ברשת

חג הקניות המפורסם נוחת שוב בישראל, ויכלול הנחות משמעותיות על מגוון מוצרים ומותגים מוכרים. השנה - עם דגש משמעותי על תוצרת ישראלית. כמו תמיד, ישנם נוכלים שיניסו לנצל את המצב ולפגוע לכם בכיס. אז מה הם הכללים החשובים ביותר לקנייה באינטרנט?
מערכת ice | 
רכישות אונליין בבלאק פריידי (צילום freepik)
מכורים לקניות? ביום שישי ה-24 בנובמבר יחול המועד שכבר מזמן הפך למסורת בקרב הישראלים, אך הפעם במתכונת קצת שונה - בלאק פריידי OUT, בלו פרידיי IN. להבדיל משנים קודמות, הפעם השאיפה היא לתמוך כמה שאפשר בעסקים מקומיים באמצעות רכישות כחול ולבן.
אתרי הסחר העולמיים והישראליים צפויים להציע הנחות, הטבות ומחירים אטרקטיביים במטרה לפתות אותנו לרכוש מוצרים חדשים. עברייני הרשת לא יפסחו על האירוע החגיגי הזה, והם מנצלים את המומנטום כדי לגנוב מידע או כספים. לכן, חשוב יותר מתמיד לנקוט אמצעי זהירות בעת קניות מקוונות. כיצד תימנעו מהונאות, תרכשו בבטחה ותגנו על הזהות האינטרנטית שלכם? חברת אבטחת המידע ESET עושים לכם סדר.
 

ראשית, אל תתפתו לקנות מאתרים שמציעים מוצרים של מאות שקלים בחצי מחיר. רכישה מאתר שאינכם מכירים יכולה להסתיים בתרמית בהפסד כספי משמעותי וגישה לכרטיס האשראי שלכם, ולכן התחילו מלקנות מאתרים מוכרים בלבד. כמו כן, יש להיזהר מלחיצה על קישורים לא מוכרים שעלולים גם כן להוביל לניסיון הונאה וגניבה.
פרסומות של הנחות מטורפות ברשתות החברתיות חייבות להדליק לכם נורה אדומה משום שהן עשויות להיות מזויפות, לכן מומלץ לבדוק גם באתר הרשמי של החברה המפרסמת שהמבצע באמת קיים. כמו כן, אתם עלולים להיתקל בניסיונות פישינג - הצעות מפתות שמגיעות אליכם למייל ומפנות אתכם לאתרים שאינם מוכרים עלולים להיות ניסיונות לדלות מכם את המידע האישי, פרטי האשראי ולגרום לכם לנזק, מה שמצריך מכם לבדוק את האתרים הרשמיים של המוצרים.
חשוב לבדוק שהאתר שאתם קונים בו מאובטח. דרך לזהות אתרים בטוחים לקנייה היא אם יש מצד שמאל של כתובת האתר (ימין אם הדפדפן בעברית) סימן של מנעול ירוק. שימו לב כי סימן המנעול מופיע בשורת כתובת ה-URL ולא באתר עצמו, מה שיכול להעיד על אתר פיקטיבי. אתר מאובטח יגן על המידע שלכם ויפחית סיכון לאובדן מידע. כמו כן, השתמשו באימות דו-שלבי אם הוא מוצע באתר בו אתם רוכשים - באמצעות אימות זה, גם במידה והסיסמה שלכם דלפה החוצה, לא יהיה ניתן לעשות בה שימוש.


מומלץ לבדוק את מערכות ההגנה במחשב שלכם (צילום: vecteezy)
רצוי לוודא שמערכת ההפעלה שלכם מעודכנת וכוללת את תיקוני האבטחה האחרונים. תוכנות מעודכנות לרב מכילות עדכוני אבטחה חשובים ששומרים על המחשב שלכם בטוח, וכמובן ודאו גם שאתם מזהים את רשת ה-WiFi אליה אתם מחוברים, במטרה למנוע מתוקפים שמחוברים לאותה הרשת לגנוב את פרטי התשלום שלכם. 
הרכיבו סיסמאות מתוחכמות, כאלו שקשה לנחש אבל שתוכלו לזכור אותן. חשוב גם שלא "למחזר" סיסמאות עבור מספר אתרים ושירותים. במידה והאקרים השיגו פרטי התחברות שלכם הכוללים שם משתמש וסיסמה, הם בדרך כלל גם ינסו להשתמש בפרטים הללו על מנת לגשת לשירותים נוספים בהם אתם משתמשים. סיסמה חזקה היא כזו שמורכבת ממספרים, אותיות קטנות, אותיות גדולות ותווים מיוחדים. 
 
שלמו באמצעות PayPal או בכרטיס אשראי. חברות כרטיסי האשראי מאפשרות לרוכשים הגנה במידה ומשהו השתבש במהלך הקנייה. הימנעו מתשלומים באמצעות העברה בנקאית. אם אתם קונים הרבה ברשת, תוכלו לשקול לייעד לכך כרטיס אשראי אחד. במידת הצורך, תוכלו לבטל אותו בקלות מבלי להשפיע על עסקאות שוטפות נוספות.
חשוב להגדיר התראות באמצעות חברת האשראי, כך שתקבלו התראה במייל או ב-SMS על כל רכישה שמבוצעת בכרטיס. ודאו כי אנטי-וירוס אמינה פועלת במחשב ושהדפדפן כולל פלאגין לחסימת מודעות. בנוסף, תוכלו להשתמש באבטחת תשלומים אונליין - דפדפן מאובטח המאפשר הגנה מתקדמת על אמצעי התשלום בעת ביצוע פעולות בנקאיות ורכישות ברשת. 
 
ומה בנוגע לסמארטפון או טאבלט?
משתמשים רבים מבצעים רכישות שונות במגוון אמצעים טכנולוגיים, וגם בנוגע אליהם יש לנו כמה טיפים:
הורידו אפליקציות רק מחנויות אפליקציות רשמיות כמו Google Play או Apple Store של אפל. החנויות הרשמיות מבצעות תהליכי בדיקה כדי לוודא שלא יהיו בהן אפליקציות זדוניות. בדקו את הפרטים של האפליקציה לפני ההורדה. שימו לב למפתחים ולאיות של שמות המותג.
היזהרו ונסו להימנע מאפליקציות המבקשות הרשאות חשודות, כגון גישה לאנשי קשר, הודעות טקסט, הרשאות ניהול, סיסמאות או פרטי כרטיס אשראי. הימנעו מלרכוש כאשר אתם מחוברים לרשת Wi-Fi ציבורית – רשתות Wi-Fi ציבוריות אינן מוצפנות, מה שאומר שכל אחד יכול לצפות במידע שלכם אפילו פרטים שהוזנו כמו כרטיס אשראי). המידע שלכם פגיע כאשר אתם נמצאים מחוץ לרשת מאובטחת.
כבו את הבלותות' אם אתם קונים בזמן שאתם בחוץ. האקרים יכולים לראות את הרשתות אליהן התחברתם, ליצור גרסאות מזויפות שלהן ולגרום לכם להתחבר אליהן וכך לתת להם אפשרות לגשת לנתונים אישיים כמו סיסמאות או כרטיסי אשראי. הקפידו לעדכן את האפליקציות שלכם ואת מערכת ההפעלה – תוקפים יכולים לנצל באגים במידה והאפליקציה לא מעודכנת.
שימו לב להודעות שמבקשות מכם לעדכן והיו מודעים לאפליקציות שמאחסנות את מידע אישי שלכם. בסיכומו של דבר, חשוב לקנות בחכמה ולא להתפתות למחירים נמוכים מדי. לרוב מדובר במוצר מזויף או בתרמית, ואתם תשלמו על כך ביוקר.  הימנעו מסיכונים מיותרים, ורשמו לעצמכם בצד את ההערות שניתנו בכתבה, כל טיפ מציל חיים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה