דיגיטל וטק

זה מזון העתיד שאתם עומדים לאכול: בכירי הפודטק הגיעו לישראל

הועידה הבינלאומית לביטחון מזון Food Sec&Tech נפתחה בישראל בהשתתפות נציגי ממשלות, שגרירים, משקיעים, ראשי תעשיית הפודטק, המדע ותעשיית המזון מישראל והעולם
מערכת ice | 
אינובופרו יצרנית חלבון מחומוס (צילום Food SecTech)
הצלחה ליומה הראשון של הוועידה הבינלאומית לביטחון מזון שנפתחה היום (שלישי) במרכז רבין בתל אביב, ותימשך עד יום חמישי במכללה האקדמית תל חי ומכון המחקר מיגל בגליל. כחלק מההרצאות והדיונים בשולחנות עגולים, הוצגו דוכני מזון העתיד של חברות סטארטאפ ופודטק מהגליל.
מטרת הוועידה, בהובלת מכון המזון הלאומי, ליצור מערכת אקולוגית ושיתוף פעולה בינלאומי. זאת מתוך הבנה כי השמירה על הביטחון הלאומי והביטחון העולמי מחייבת התגייסות מיידית ומשולבת של ממשלות ויזמים פרטיים. יש צורך לקבוע מדיניות, להקצות משאבים ולהאיץ מחקרים ותהליכים, וכך לקדם חוסן תזונתי, ליצור הזדמנויות עסקיות ולייצר תשתית לשיתוף ידע ופעילות קבועים ומתמשכים בין ממשלות, מכוני מחקר, תעשיית המזון וחקלאות במדינות השונות.

החודש פורסם כי הרשות לחדשנות תשקיע עד 50 מיליון שקל בהקמת תשתית שתשרת את כלל חברות הפודטק המשתמשות בפרמנטציה לטובת מחקר, פיתוח וייצור מוצריהן.
חברת YDLabs אשר נבחרה בתהליך, תקים תשתית שתעניק שרותי פרמנטציה לחברות מתחום הפודטק בסקאלות גמלון החל מ-10 ליטרים ועד 20,000 ליטרים ובשירותים מגוונים על פי הצרכים הקיימים והעתידיים של תעשיית הפודטק בארץ, בכפוף לעמידה בתנאים מקדמיים שנקבעו על ידי ועדת המחקר. החברה הוקמה לפני כשנה על ידי אריאל בלומוביץ' וגייסה את אחד ממומחי הפרמנטציה הידועים בארץ, ד"ר מוטי רבהון המכהן גם כמנכ"ל האגודה הישראלית לפרמנטציה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה