דיגיטל וטק

רד האט: "הקוד הפתוח ישנה את תעשיית הבינה המלאכותית"

ספקית פתרונות התוכנה חנכה את משרדיה החדשים ברעננה. שון פז, מנהל צוות הארכיטקטים בישראל: "כפי שהקוד הפתוח שינה לחלוטין את תעשיית התוכנה, הוא צפוי לעשות זאת גם בתעשיית ה-AI". שי רביבו, סגן נשיא להנדסת תוכנה: "בעולם המקושר של היום, הצלחה מושגת לעתים קרובות באמצעות מאמץ קולקטיבי ורעיונות משותפים"
מערכת ice | 
בינה מלאכותית (צילום shutterstock)
רד האט (Red Hat), הספקית המובילה בעולם של פתרונות קוד פתוח ארגוניים, חנכה את משרדיה החדשים, הממוקמים בפארק אינפיניטי ברעננה. במהלך האירוע, התקיים מפגש עיתונאים בהובלת שון פז, מנהל צוות הארכיטקטים של רד האט ישראל. פז סיפק סקירה של ההכרזות הבולטות מהכנס השנתי של רד האט העולמית, Red Hat Summit, אשר מתקיים בימים אלו ובמסגרתו הכריזה רד האט על פתרונות ויכולות חדשים, הממוקדים בעולם ה-AI.
רד האט מעסיקה למעלה מ-20,000 עובדים ברחבי העולם. במשרדיה בישראל, העובדים מפתחים את הפתרונות הטכנולוגיים של רד האט בתחום תשתיות הענן. "רד האט מציגה חזון סביב תחום ה-Generative AI, אשר כולל יצירת קהילת קוד פתוח. במסגרת חזון זה, רד האט תשלב פתרונות, יכולות וכלים שיאפשרו ללקוחותיה לנהל מחזור חיים יעיל משלב הפיתוח ועד לריצת מודלים בייצור. מה שאומר שלקוחותיה של רד האט יוכלו לשתף, לתרום וליהנות ממודלי AI שונים בצורה פשוטה כחלק מקהילה", הסביר פז.

"מציגה חזון סביב תחום ה-Generative AI". גזירת הסרט. צוות רד האט מימין לשמאל: יוסי יצחקוב; דן טולדנו; כרמית נאור; שי רביבו; לימור אפיק; ומיקי קנת (צילום: שי שבירו)
קוד פתוח ו-AI
לדברי פז, "הקוד הפתוח כאן כדי להישאר, הוא הפך לחלק אינטגרלי בכל ארגון ומביא ערך סביב שיתוף, שקיפות וחדשנות. הקוד הפתוח שינה את העולם – יצר מוצרים יעילים, מאובטחים וטובים יותר. קשה לכנות את מה שקורה כיום בתחום ה-AI "קוד פתוח", היות ומשמעותו של קוד פתוח היא שקיפות מלאה, שיתוף של קוד המקור ואף הרשאה לשינוי שלו במידת הצורך כחלק מקהילה. בתחום ה-AI אכן מתקיים שיתוף וגישה חינמית למודלים מאומנים, אך אין קהילה סביבם ומערך הנתונים לא חשוף".
"אנחנו ברד האט מאמינים שגם בתחום ה-AI – כמו בכל פרויקט תוכנה מבוסס קוד פתוח – ניתן לשתף פעולה וליצור קהילות ייעודיות. כפי שהקוד הפתוח שינה לחלוטין את תעשיית התוכנה, הוא צפוי לעשות זאת גם בתעשיית ה-AI. אנו מבינים כי מודלי AI לא מתקיימים בוואקום, הם יחיו לצד וכחלק מאפליקציות ולכן, ישנה חשיבות בבניית האסטרטגיה הנכונה סביב הכלים, הפתרונות והסביבה בה הם רצים", הוא ציין.

"מודלי AI לא מתקיימים בוואקום". עובדי רד האט באירוע השקת המשרדים (צילום: שי שבירו)
מיקוד אסטרטגיה סביב AI
פז אמר כי, במסגרת הכנס הגלובלי, רד האט משיקה מספר יכולות וכלים חדשים המשתלבים כחלק מפתרונותיה הנוכחיים כדי לאפשר לקהילת הקוד הפתוח ולקוחותיה בפרט ליהנות מאוסף יכולות חדשני, המקל על תהליכי פיתוח, תפעול ופריסה של מודלי AI.
בין ההכרזות הבולטות:
  • RHEL AI – תוסף מעל מערכת ההפעלה Red Hat Enterprise Linux, אשר מאפשר לכל משתמש – גם בעל ידע טכנולוגי מינימלי – דרך פשוטה ואוטומטית לביצוע טיוב של מודלי AI. תוסף זה הוא חלק מפרויקט הקוד הפתוח InstructLab המשותף לרד האט ו-IBM ויאפשר לכל אחד לתרום, לטייב ולהשתמש במודלים הנכללים בפרויקט כחלק מקהילת קוד פתוח אמיתית.
  • Podman AI Lab – ממשק משתמש נוח בעל יכולות מתקדמות לתחנת המפתח, המאפשר למפתחי אפליקציה ומהנדסי נתונים לפתח אפליקציות חכמות הכוללות אפליקציה לצד מודלי AI באופן אוטומטי. 
  • Red Hat OpenShift AI – פלטפורמה המאפשרת ניהול מחזור החיים משלבי פיתוח המודל, האימון (בין אם מבוזר או לא), הפריסה ועד לשלב הניטור. הפלטפורמה מאפשרת ריצה של מודלים, בין אם ניבויים או בינה יוצרת, באופן היברידי לחלוטין ושקוף לתשתית מתחת.
  • Red Hat Lightspeed – סט יכולות המשתלב במוצרי הבסיס של רד האט, ביניהם Red Hat OpenShift, Ansible ו-RHEL ומאפשר אינטראקציה עם אותם מוצרים באמצעות AI Assistants, אשר עוזרים בתפעול השוטף, פתרון תקלות וחיסכון קריאת תיעוד.
  • GenAI For Migration Toolkit – כלי מיגרציה מבוסס מודלי LLM, אשר משמש כעזר למפתח כחלק מביצוע מודרניזציה.

שותפויות אסטרטגיות
פז הסביר כי, "במסגרת ההכרזות ב-Red Hat Summit, ישנה העמקה אסטרטגית סביב שיתופי פעולה עם חברות מובילות בתחומי ה-AI משכבת החומרה ועד שכבת התוכנה כמו NVIDIA, Intel, AMD ו- Elasticsearch כדי לאפשר ללקוחותינו את חופש הבחירה סביב הטכנולוגיות, הכלים והיכולות אותם הם בוחרים בצורה היברידית, ללא כל תלות בתשתית התומכת".
"לפי הגישה של רד האט, הענן הוא היברידי וכך גם ה-AI – הוא לא חי בוואקום והשימוש בו יכול להתבסס על תשתיות מקומיות, תשתיות ענן או אפילו על הקצוות. רד האט מספקת אוסף פתרונות אחידים ועקביים לכל אורך מחזור חיי המודל", סיכם פז.

"לפי הגישה של רד האט, הענן הוא היברידי וכך גם ה-AI". שון חי פז (צילום: יח"צ)
עיצוב המאפשר מגוון סגנונות עבודה
המשרדים החדשים של רד האט מייצגים יותר מרק חלל פיזי; הם מסמלים את מחויבות החברה לחדשנות ושיתוף פעולה ומשקפים את הלך הרוח של עולם העבודה החדש. חלל המשרדים החדש כולל עמדות עבודה פתוחות לצד מגוון רחב של חללי עבודה נוספים הכוללים חדרי טלפון, אזורים שקטים, חללים פתוחים לעבודה שיתופית, קירות קהילתיים ועוד.
המשרדים החדשים מאובזרים במספר קפיטריות, פינות קפה, לוקרים דיגיטליים לאחסון חפצים אישיים, חדר הנקה, חדרי משחקים ומקלחות לשימוש העובדים. עיצוב המשרדים מאפשר סגנונות עבודה שונים, בין אם מדובר בעבודה אינדיבידואלית, שיתוף פעולה קבוצתי או עבודה מרחוק, מה שמעצים את העובדים לעבוד באופן שמתאים לצרכיהם, משפר את הפרודוקטיביות ומעודד תחושת אוטונומיה ובעלות.
עיצוב המתאים לעולם העבודה החדש
עולם העבודה המשתנה ללא הרף מציג מגמות חדשות כמו עבודה היברידית ועבודה מרחוק, היוצרות אתגרים והזדמנויות שונות. ברד האט, עוד לפני הקורונה, כ-30% מעובדי החברה עבדו מרחוק. כיום, עובדים בכל רחבי העולם עובדים במודל היברידי גמיש ובוחרים מתי להגיע לאחד מ-100 משרדי החברה הפרוסים ביותר מ-40 מדינות, כולל ישראל.
כדי להתאים למודל העבודה של החברה ולתמוך בסגנונות העבודה השונים, המשרדים החדשים תוכננו להיות מקום שבו העובדים יכולים להתחבר לתרבות של רד האט, לשתף פעולה ולהיות מעורבים בצורה מיטבית.
אלה מתאפשרים, בין היתר, באמצעות הזמנת עמדות עבודה באופן מקוון, והגדרת "שכונות" בהתאם למוצר או הצוות אליו הם משויכים. בשכונות, העובדים ימצאו תאי עבודה, ספות וחללי שיתוף פעולה שונים. כל החללים כוללים טכנולוגיה מתקדמת וכלים לשיתוף פעולה, המספקים לעובדים את היכולת ליצור קשר עם עמיתים ולקוחות ברחבי העולם כמעט מכל חדר.
תרבות פתוחה ומעורבות עובדים
לפני היציאה לדרך, מובילי הפרויקט ברד האט אספו נציגים מהחברה כדי לשמוע מהם על היבטים החשובים להם בסביבת העבודה החדשה. שיתוף העובדים בתהליך קבלת ההחלטות ועבודה שקופה ופתוחה מול נציגי החברה היו חלק בלתי נפרד מתהליך תכנון הפרויקט.
אחד הנושאים החשובים שהוצגו על ידי העובדים הייתה האקוסטיקה. הנושא קיבל מענה מורחב, כאשר פאנלים אקוסטיים הותקנו בחדרי הישיבות ובחללים הפתוחים ושולבו כחלק מהקונספט העיצובי בחללים השונים. דבר נוסף שנעשה יחד עם העובדים היה הגדרת הכללים ונורמות ההתנהגות בעת השימוש בחללים השונים במשרד.

"אנחנו מאמינים כי הנכס הגדול ביותר שלנו טמון בטאלנטים שלנו". שי רביבו, סגן נשיא להנדסת תוכנה ברד האט (צילום: שי שבירו)
נגישות וקיימות
רד האט עבדה בשיתוף פעולה הדוק עם יועצים כדי שהמשרדים יעמדו בסטנדרטים הנדרשים ליצירת עיצוב מסביר פנים ומכיל, המתאים למגוון סוגים של עובדים ויכולות. הבחירה בבניין מוסמך LEED היא דוגמה אחת לכך. שילוב קיימות ונגישות במשרדיה החדשים של רד האט עולה בקנה אחד עם מחויבותה של החברה לאחריות חברתית והכללה.
במהלך הסיור שנערך לעיתונאים במשרדים החדשים, שי רביבו, סגן נשיא להנדסת תוכנה ברד האט, אמר כי, "במרכז החזון של רד האט עומד רעיון שיתוף הפעולה. אנחנו מבינים כי בעולם המקושר של היום, הצלחה מושגת לעתים קרובות באמצעות מאמץ קולקטיבי ורעיונות משותפים. במשרד החדש שלנו, הטמענו טכנולוגיה חדשנית וחללים שיתופיים כדי לאפשר תקשורת רציפה ועבודת צוות. בין אם מדובר בסיעור מוחות בחללי שיתוף הפעולה שלנו או פגישות וירטואליות עם עמיתים ברחבי העולם, לעובדים שלנו יש גישה לכלים ולמשאבים הדרושים להם כדי לשתף פעולה ביעילות ולהניע חדשנות".
עוד אמר רביבו כי אחד מעקרונות היסוד המנחים את הגישה של רד האט הוא הדגש על ההשקעה בעובדים: "אנחנו מאמינים כי הנכס הגדול ביותר שלנו טמון בטאלנטים שלנו. לכן, היבטים רבים של המשרדים החדשים שלנו עוצבו תוך התחשבות בצרכים וברווחה שלהם. שמנו בראש סדר העדיפויות יצירה של סביבה שבה העובדים שלנו יכולים לשגשג הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישית".

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה