תרבות ופנאי
השפית מגיבה על סערת האכלת עזתים: "קיבלתי כמות תהודה מטורפת"
לאחר שחטפה ביקורת חריפה בטענה כי האכילה את תושבי רצועת עזה בזמן מלחמה, השפית רותי רוסו מגיבה לסערה: "קיבלתי כמות תהודה מטורפת. כשבאתי ואמרתי שזה לא נכון, זה פשוט לא מעניין"
השפית רותי רוסו, ששימשה כשופטת בתוכנית הטלוויזיה "המסעדה הבאה" ברשת 13, ספגה לא מעט ביקורת לאחר שסיפרה כי היא לקחה חלק בפעילות של ארגון המטבח המרכזי העולמי, במסגרתה נפתחו שני מטבחים ברצועת עזה. בריאיון לעיתונאי אראל סג"ל בתחנת הרדיו 103FM, סיפרה רוסו כי הוא הותקפה ללא כל סיבה מוצדקת בטענה כי מדובר במידע שיצא מפרופורציה ויוחסו לה טענות שקריות.
"היום הבעיה המרכזית היא שהאלגוריתם מתגמל על אלימות - האשימו אותי שפתחתי מסעדות בעזה. קיבלתי כמות תהודה מטורפת. כשבאתי ואמרתי שזה לא נכון, זה פשוט לא מעניין. זה קיבל מאה אלף, ולך תילחם עם זה. אלימות היום המשמעות שלה זה כסף ומה שיכול להילחם בכסף, זה חינוך", סיפרה השפית הישראלית לאראל סג"ל.
רותי רוסו: "היום הבעיה המרכזית היא שהאלגוריתם מתגמל על אלימות - האשימו אותי שפתחתי מסעדות בעזה. קיבלתי כמות תהודה מטורפת. כשבאתי ואמרתי שזה לא נכון, זה פשוט לא מעניין. זה קיבל מאה אלף, ולך תילחם עם זה. אלימות היום המשמעות שלה זה כסף ומה שיכול להילחם בכסף, זה חינוך"… pic.twitter.com/Tz4IEhcIDS
— 103FM (@radio103fm) December 29, 2025
נזכיר, הסערה שעוררה השפית הישראלית החלה בחודש ספטמבר האחרון, כאשר היא עדכנה את קהל עוקביה ברשתות שארגון המטבח המרכזי העולמי, בו היא לוקחת חלק, בונה עוד שני מטבחים ענקיים ברצועת עזה. "אנחנו פותחים שני מטבחי ענק, מטבח השלום בדיר אל בלאח ומטבח החיים במוואסי. כרגע הארגון מוציא 300 אלף מנות מדי יום. המטרה היא להגיע למיליון", כתבה רוסו.
לאחר שהותקפה על ידי הראפר יואב אליאסי ("צל"), רותי רוסו הרגישה צורך להבהיר את הדברים וכתבה: "אני מנהלת את פעילות המטבח המרכזי העולמי בישראל – פה חילקנו לישראלים שני מיליון ארוחות חמות מאז ה-8 באוקטובר, ולא מבשלת בעזה", הדגישה השפית.
עוד היא הוסיפה: "ארגון המטבח המרכזי העולמי פועל באזורי אסון בכל העולם. ברצועה הארגון עובד באישור ופיקוח ממשלת ישראל... אוכל מבושל לא נבזז על ידי חמאס". במקביל, השפית הדגישה כי פעילות הארגון לא ממומנת על ידי משלם המיסים הישראלי וכי היא והארגון פועלים לטובת אזרחים שנפגעו מהמצב בישראל: "מפונים, אנשים שלא יכלו להתפנות, משפחות חטופים, נפגעי טילים איראניים ועוד".
עוד ב-
לסיום, כתבה רוסו: "אני מבינה מהתגובות שיש אנשים שנפגעו. זה בוודאי הדבר האחרון שהתכוונתי. כן, המצב מורכב, החיים מורכבים. הלוואי שהשבעה באוקטובר לא היה קורה. יחד עם זאת, אוכל הוא זכות אנושית בסיסית. זו העמדה של הוורלד סנטרל קיטשן שמאכיל אנשים כבר 15 שנה בעתות משבר. אמן שלא נזדקק".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



