כסף וצרכנות
שורד השבי מגייס תרומות: זה הסכום שנאסף, אמו: "הבן שלי גיבור"
מתן אנגרסט שנחטף באירועי השביעי באוקטובר מבסיס צה"ל והוחזק בשבי 738 ימים יוצא בקמפיין גיוס המונים. ענת אנגרסט: "הבן שלי גיבור ישראל"
אתמול (חמישי) מתן אנגרסט שיתף בגילוי לב בתכנית "עובדה" בקשת 12 על הסודות מהשבי. הוא שיתף על ההשפלות הרבות שעבר, במסגרתן אף חושמל.
קמפיין הגיוס שנפתח עבורו בפלטפורמה "יד רחבה" רושם תנופה מרשימה כשהוא צבר למעלה מ-800 אלף שקלים תוך זמן קצר. "הבן שלי גיבור ישראל", כתבה אמו של מתן, ענת.
בעדותו המצמררת של אנגרסט, הוא שיתף כי ארגון הטרור חמאס ראו בו נכס יקר. "יהלום", הם קראו לו. מתן הוחזק שבועות ארוכים לבד בשבי ללא אור יום. לפי מתן, מחבלי החמאס הבינו שמתן היה חבר בצוות טנק סודי בחיל השריון, והוא כאמור היחיד ששרד.
הוא נחקר בעינויים, ולחצו עליו לספר את כל האמת. "החקירה הכי ארוכה הייתה שמונה שעות ברצף", אנגרסט מספר. "שמונה שעות שאני יושב וצריך לספר דברים שאני יודע שהם בגדר ה'תמות ואל תספר'".
עוד ב-
על השחרור מהשבי הוא סיפר: "השתנו החיים. קמים בבוקר ומחפשים את ההמשך, מה הלאה. לכולם זה מצטייר כאילו נגמר המאבק וחוזרים לחיות כרגיל. זה מאפס למאה, אבל באיזשהו מקום גם ממאה לאפס. הצלקת תמיד תישאר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



