כסף וצרכנות

ריקול לפיצה האהובה: "המצאות גופים זרים"

משרד הבריאות הודיע על ריקול לפיצה ביתית משפחתית עקב חשש להמצאות גופים זרים בתוך הפיצה. כל הפרטים
ענת סימן טוב | 
אילוסטרציה AI
פיצה היא אחד המאכלים האהובים בישראל – פתרון מהיר לארוחת ערב, פינוק לסוף שבוע וקלאסיקה שכמעט תמיד עובדת. אבל דווקא כשהיא מגיעה מהמקפיא הביתי ונראית בטוחה ומוכרת, מתברר שלפעמים כדאי לעצור רגע לפני שמדליקים את התנור.
חברת י. איטליאנו בע"מ הודיעה על קריאה יזומה להחזרת בסיס פיצה איטלקית ללא גלוטן של המותג "תמי", שנאפה חלקית בשיטה המסורתית בתנור עץ. ההחלטה התקבלה לאחר בדיקה שבוצעה בעקבות מידע שהתקבל מהיצרן באיטליה וכן בעקבות תלונות של צרכנים בישראל.
במהלך הבדיקה התגלה ליקוי נקודתי, שבמסגרתו נמצא חשש להימצאות גופים זרים בחלק מהמוצרים שיוצרו בתקופה מסוימת. מקור התקלה, כך נמסר, הוא בתבניות אלומיניום שסופקו ליצרן על ידי ספק חיצוני ושימשו בתהליך הייצור.
הריקול מתייחס לבסיס פיצה איטלקית ללא גלוטן מאצווה מספר L100625, שיוצר ביוני 2025. תאריך התפוגה של המוצר הוא 10 בינואר 2026, והברקוד שלו 7290018724330. היצרן הוא Molino Rivetti Pietro מאיטליה, והיבואן לישראל הוא י. איטליאנו אחזקות בע"מ.
בחברה מדגישים כי הקריאה להחזרת המוצר מתייחסת אך ורק לפרטי האצווה והתוקף שצוינו, וכי אין כל חשש לגבי מוצרים אחרים של החברה או אצוות נוספות. צרכנים שברשותם המוצר מהאצווה המדוברת מתבקשים שלא לצרוך אותו.
בתיאום עם שירות המזון במחוז מרכז של משרד הבריאות, החלה החברה באיסוף יזום של המוצר מכל נקודות המכירה, ושיווק האצווה הופסק במלואו. המוצר יורד מהמדפים כאמצעי זהירות, במטרה למנוע כל סיכון לציבור.

האירוע משמש תזכורת לצרכנים לבדוק את פרטי המוצר גם כשמדובר במזון מוכר ושגרתי. גם מאכלים אהובים ופשוטים, שמלווים את היומיום, מחייבים תשומת לב – במיוחד כשמדובר במוצרים קפואים שנשמרים זמן רב בבית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה