כסף וצרכנות

נשיא איגוד המסחר נגד סמוטריץ': "אתה השר הכי כושל שידעה מדינת ישראל"

רגע לפני מסיבת העיתונאים אותה מקיים ברגעים אלו שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', מול הכנסת התקיים כנס המסחר בו הם קראו לרה"מ בנימין נתניהו, לעצור את הפטור. כל הפרטים
ענת סימן טוב | 
שחר תורגמן, בצלאל סמוטריץ (צילום עופר חגייב, פלאש 90/ יונתן זינדל)
כנס סוער של איגוד לשכות המסחר והעסקים הקטנים התקיים היום על רקע החלטת משרד האוצר להגדיל את הפטור מייבוא אישי ללא מע״מ מ־75 דולר ל־150 דולר. ההחלטה, שעליה חותם בימים אלו שר האוצר בצלאל סמוטריץ’, עוררה ביקורת חריפה מצד נציגי המגזר העסקי, שטענו כי מדובר במהלך שיפגע אנושות בעסקים הקטנים בישראל.
במהלך הכנס תקף נשיא איגוד לשכות המסחר, שחר תורג’מן, את שר האוצר במילים קשות ואמר כי מדובר ב“מסיבה על הגב של העסקים הקטנים”. לדבריו, סמוטריץ’ מבצע מהלך שמטרתו פגיעה רחבה בכלל העסקים בישראל, במהלך פוליטי שמטרתו, לטענתו, לעבור את אחוז החסימה. תורג’מן הדגיש כי הפטור מייבוא אישי הוא פטור “שנולד בחטא” ובוטל כבר ברוב מדינות העולם. לדבריו, בכל העולם מעודדים צריכה מקומית, ואין שר אוצר שמעודד אזרחים לרכוש מוצרים מחו״ל על חשבון הכלכלה המקומית.
עוד אמר תורג’מן כי ההחלטה שולחת את אזרחי ישראל לקנות מעבר לים, בעוד שהעסקים המקומיים מחויבים לגבות מע״מ ללא כל שיקול דעת, ונושאים בנטל מלא של רגולציה ומיסוי. לדבריו, כ־65 אלף עסקים בישראל, המעסיקים כ־200 אלף עובדים במגוון רחב של חנויות ותחומים, צפויים להיפגע פגיעה קשה כתוצאה מהמהלך.
לטענת נשיא איגוד לשכות המסחר, כל מי שמבין בכלכלה ובעסקים יודע כי כ־90% מהכנסות העסקים הקטנים מופנות להוצאות קבועות – משכורות, ארנונה ורכישת סחורה – ורק כ־10% נותרים כרווח לבעל העסק. במציאות זו, לדבריו, חלק ניכר מהעסקים הקטנים עלול לקרוס ולהגיע לפשיטת רגל.

תמונות מהכנס של איגוד המסחר. קרדיט: יח"צ
תורג’מן חזר והדגיש כי הפטור מייבוא אישי אינו קיים כיום באירופה וכי ביטולו הוא מגמה עולמית. הוא תקף אישית את שר האוצר ואמר כי מדובר בשר האוצר של מדינת ישראל, ולא בשר מגזרי, והבהיר כי הנהגת העסקים הקטנים מפנה כעת את מאבקה לראש הממשלה. לדבריו, החל מה־23 בדצמבר, העסקים הקטנים “יהיו אחרת”, כלשונו.

בהמשך נאומו הציג תורג’מן חלופות שלטענתו היו יכולות להוזיל באמת את יוקר המחיה. לדבריו, אם שר האוצר היה מעוניין בכך, כמו למשל אמר תורגמ'ן כי היה יכול שר האוצר, להפנות את כ־4 מיליארד השקלים שמופנים ליבוא מסין לטובת פטור ממע״מ על תרופות מצילות חיים, הנהגת מע״מ דיפרנציאלי על מוצרי מזון,  כפי שנהוג באירופה,  הפחתת המע״מ על חשמל ובניית מנועי צמיחה אמיתיים למשק. לטענתו, המהלך הנוכחי אינו נועד לפתור את בעיית יוקר המחיה, אלא מונע משיקולים פוליטיים בלבד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה