שיווק ופרסום

העסקה ההיסטורית בענף הפרסום העולמי הושלמה - ואיך זה ישפיע על ישראל?

המיזוג הושלם לאחר שנה. שתי ענקיות הפרסום העולמיות: אומניקום ואינטרפאבליק - קיבלו את האישורים למיזוג שהופך אותן לסוכנות הפרסום הגדולה בעולם. משרדי הפרסום מקאן תל אביב ויהושע TBWA מוצאים את עצמם לראשונה בחברת אחזקות אחת, על אף שלדבר לא תהיה השפעה בפועל על ההתנהלות בארץ
יהודה לוינגר | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
עסקה בסדר גודל היסטורי של שתי ענקיות פרסום עולמיות שמתאחדות לכדי חברה אחת נחתמה סופית, וזאת כשנה מאז שיצא הדיווח על כך. בכך, המיזוג בין אומניקום (Omnicom Group) לבין IPG (Interpublic Group of Companies) הושלם בהצלחה בימים האחרונים לאחר קבלת  כל האישורים הרגולטוריים הדרושים, כולל אישור ללא תנאי מהנציבות האירופית. 
היקף העסקה, המוערכת בשווי של מעל 13 מיליארד דולר, יוצרת את קבוצת האחזקות הגדולה בעולם בתחום הפרסום והשיווק, עם הכנסות פרו-פורמה משולבות של מעל 25 מיליארד דולר. כאשר מטרת המיזוג נועדה ליצור מובילת שוק עולמית חדשה בתחום השיווק והמכירות, באמצעות מיזוג המותגים והיכולות של שתי הקבוצות (קריאייטיב, מדיה, דאטה וטכנולוגיה) תחת הפלטפורמה המאוחדת של אומניקום (Omni).
המנכ"ל ג'ון רן (John Wren) נשאר בתפקיד יו"ר ומנכ"ל החברה הממוזגת, והמבנה המלא ואיחוד המותגים צפויים להתפרסם בהדרגה
מה המשמעות בתעשייה העולמית? האיחוד בין שתיים מתוך "ארבע הגדולות" (לפני האיחוד היו במקום השלישי והרביעי) של ענף הפרסום העולמי הוא אירוע דרמטי ומשנה שוק. הן בכל הקשור לאיחוד והיכולת לתת מענה למותגים גלובאליים בקנה מידה עצום, דאטה משולבת, ויכולות AI מתקדמות. והן בכל הקשור לסוכנויות של שתי החברות:  של מותגים גלובליים בקנה מידה עצום, דאטה מתוחכם ויכולות AI מתקדמות. אומניקום מצרפת לנכסיה (כמו TBWA, BBDO, DDB, OMD) את מגוון הסוכנויות של IPG (כמו FCB, McCann, Initiative, UM).
ובגזרה הישראלית: לראשונה שני משרדי פרסום מובילים, מוצאים את עצמם תחת חברת אחזקות אחת. אומניקום מחזיקה ב25 אחוז ממניות יהושע TBWA של רמי יהושע וזו האחזקה היחידה שלה בישראל. בעבר החזיקה אומניקום גם גיתם. אינטרפאבליק, שנרכשה על ידי אומניקום, הינה בעלת השליטה במקאן תל אביב של עמית משיח. בעבר החזיקה אינטרפאבליק גם בראובני פרידן, פובליסיס - בבאומן ליאו וגליקמן.
בקיצור: המיזוג בין אומניקום ל-IPG הוא עובדה מוגמרת שהושלמה זה עתה, ולפי שעה לא ברור כיצד ישפיע המיזוג ההיסטורי והענק בענף הפרסום העולמי, על היחסים בין משרדי הפרסום בישראל, שמוצאים את עצמם עתה תחת מטריה אחת.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה