עסקי ספורט

פיני גרשון ואורן סמדג'ה נפגשו עם מפקדי שריון: "מקבלים מכם השראה"

מפקדים מגדוד שריון 198 שיצאו מעזה לאחרונה לאחר שלושה חודשי לחימה הגיעו ליום השתלמויות במרכז האקדמי לוינסקי- וינגייט, במהלכו נפגשו עם מאמן נבחרת הגברים בג'ודו אורן סמדג'ה ומאמן העבר פיני גרשון
מערכת ice | 
פיני גרשון (צילום המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט)
מפקדים מגדוד שריון 198 שיצאו מעזה לאחרונה לאחר שלושה חודשי לחימה הגיעו ליום השתלמויות במרכז האקדמי לוינסקי- וינגייט. יום ההשתלמויות החל בביקור במעבדת הביומכניקה, שבה הוצג לחיילים מכשיר תלת־ממד, המאפשר ניתוח מצבי תנועה שונים ומכשיר biodex הבודק את שרירי המפתח בגוף.
בהמשך החיילים הצטרפו לאימון של נבחרת ישראל בג'ודו ושמעו על ההכנות לקראת האולימפיאדה ממאמן הנבחרת אורן סמדג'ה : "אנחנו שבעה חודשים לפני האולימפיאדה, ואנו צריכים להשתתף בכמה שיותר טורנירים. כל הישג בטורניר מקרב אותנו לשמינייה הראשונה. המטרה העיקרית שלנו היא ניצחון באולימפיאדה. המטרה שלי כמאמן היא להביא את המתאמנים בכל אימון עד הקצה. אנחנו מתאמנים שישה ימים בשבוע אימוני כוח, כושר גופני ואת המתאמנים מלווים תזונאים ופסיכולוגים".
בנוסף, נערך מפגש עם שלושה אלופים בתחום הג'ודו, בהם שגיא מוקי, אלוף עולם ומדורג שלישי בעולם, שאמר לחיילים: "אתם מייצגים אותנו מהמקום המשמעותי ביותר ועושים זאת בצנעה ובלי לקבל הכרה. אני רוצה להגיד לכם תודה. אני מקבל מכם השראה. אתם מודל לחיקוי ". 

אורן סמדג'ה ונבחרת ישראל בג'ודו עם המפקדים, צילום: המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט
הג'ודאית רז הרשקו הוסיפה: "זכיתי בטוקיו במדליית ארד. עוד כמה חודשים יש את אולימפיאדת פריז ואני מקווה לזכות במדליית זהב. אני בענף הזה מגיל 4. כיום אני בת 25. מכיתה ז' אני מתאמנת משעה שש בבוקר עד שבע בערב, שני אימונים ביום. מבחינתי כל כישלון זה מה שבנה אותי והפך אותי למי שאני היום. החשיבה שלי כל פעם שאני קמה בבוקר היא איך אני יכולה להיות טובה יותר."
בהמשך נערך מפגש עם פיני גרשון, שהרצה בהתנדבות ושיתף את החיילים בחזון שלו: "מאמן מקבל 250 החלטות במשחק. צריך להיות מרוכז ברמת שיא. במשחק ובמלחמה ובקרבות היכולת שלנו לצאת מחוץ לקופסה היא אחד הדברים החשובים לניצחון, יחד עם יצירתיות, יוזמה ואומץ".
ההשתלמות כללה גם פעילות ספורטיבית מגוונת. עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" הוקם במרכז האקדמי לוינסקי – וינגיט צוות שהוביל וריכז יוזמות התנדבות של סטודנטים וחברי סגל אקדמי ומנהלי, אשר סייעו לחיילים, לחקלאים ולמפונים במרכזים השונים.
סא"ל צורי דיל, מג"ד גדוד 198, שהגדוד שלו איבד בלחימה ארבעה מחייליו, בהם סגן מפקד הגדוד רס"ן דביר פימה: "הגענו למרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט לעסוק בחשיבות הכושר הגופני כחלק מהכנת המפקדים להכשיר את דור הלוחמים של חטיבת 188. היום היווה נדבך משמעותי מסל ההכשרות הנדרשות ממפקד קרבי בצה"ל ומהיכולת שלנו להתכונן למערכה הבאה ולנצח". 
שלמה בן גל, מנכ"ל המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט: "בעקבות פניית הקבמב"ץ למרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט בבקשה לארגן יום התרעננות ללוחמים, נבנתה תוכנית מקצועית שנתנה מענה לפעילויות המבצעיות והפיזיות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה