ויראלי
הזמר האהוב הוכרז פושט רגל: כך איבד כל מה שהיה לו
המוזיקאי בן ה-80, ששמו האמיתי פול גאד, נמצא אשם בתקיפה מינית של שלוש תלמידות בית ספר בין השנים 1975 ל-1980, ונגזרו עליו 16 שנות מאסר ב-2015. בית המשפט פסק לטובת הקורבן פיצויים בסך 508,800 ליש"ט שאותם לא שילם וכעת הוא בפשיטת רגל

בהחלטה מרעישה שמשקפת את המשך המאבק החברתי נגד עברייני מין, הוכרז הזמר המושמץ גארי גליטר כפושט רגל לאחר שלא עמד בתשלום פיצויים בסך למעלה מ-500,000 ליש"ט לאישה שהתעלל בה לכאורה כשהייתה בת 12.
המוזיקאי בן ה-80, ששמו האמיתי פול גאד, נמצא אשם בתקיפה מינית של שלוש תלמידות בית ספר בין השנים 1975 ל-1980, ונגזרו עליו 16 שנות מאסר ב-2015. בית המשפט פסק לטובת הקורבן פיצויים בסך 508,800 ליש"ט, הכוללים 381,000 ליש"ט בגין אובדן הכנסות ו-7,800 ליש"ט עבור טיפול נפשי עתידי, בקובעו כי היא סבלה מהתעללות "מהסוג החמור ביותר".
המקרה חושף את ההשלכות ארוכות הטווח של פגיעה מינית, כאשר העדויות בבית המשפט חשפו כי האישה לא עבדה במשך עשורים בשל הטראומה מהאונס החוזר וה"השפלה" שחוותה מידי הזמר. פסיקת פשיטת הרגל התקבלה בחודש שעבר בבית המשפט המחוזי בטורקי וניוטון אבוט שבדבון, המחוז בו גליטר מרצה את עונשו בכלא צ'אנינגס ווד. ריצ'רד סקורר, ראש מחלקת חוק ההתעללות בפירמת עורכי הדין סלייטר וגורדון המייצגת את האישה, אישר את ההחלטה והדגיש כי "גאד מסרב לשתף פעולה עם התהליך וממשיך להתייחס לקורבנותיו בבוז".
מסכת הפשעים של גליטר מתפרשת על פני שנים רבות ויבשות שונות, כאשר הוא נשלח לראשונה לכלא ב-1999 לאחר שהודה בהחזקת כ-4,000 תמונות פדופיליות. בשנת 2002 הוא גורש מקמבודיה, ובמרץ 2006 הורשע בהתעללות מינית בשתי ילדות בנות 10 ו-11 בווייטנאם, שם ריצה שנתיים וחצי מאסר. גליטר שוחרר אוטומטית מכלא HMP The Verne בפברואר 2023 לאחר שריצה מחצית מעונשו, אך הוחזר לכלא כעבור שישה שבועות בלבד לאחר שלפי הדיווחים ניסה לגשת לרשת האפלה ולתמונות של ילדים.
הגורמים המשפטיים מקווים כי התנהגותו של גליטר ויחסו המזלזל כלפי קורבנותיו יילקחו בחשבון בכל בקשת שחרור עתידית, בציינם כי התנהלותו "מוכיחה בבירור שהוא מעולם לא השתנה, אינו מביע חרטה ונותר סיכון חמור לציבור". עונשו בגין ההרשעות משנת 2016 אמור להסתיים בפברואר 2031, אך המקרה הנוכחי מעלה שאלות מהותיות לגבי אחריותם הכלכלית של עברייני מין כלפי קורבנותיהם ועל יכולתה של מערכת המשפט לספק צדק אמיתי במקרים של התעללות היסטורית בילדים.
עוד ב-
פרשת גליטר מדגישה את הצורך במערכות תמיכה חזקות יותר לקורבנות התעללות מינית בילדות, שלעתים קרובות נושאים את צלקות הטראומה לאורך עשורים. היא גם מחדדת את הדיון הציבורי על הצורך במנגנוני פיקוח קפדניים יותר על עברייני מין משוחררים, במיוחד במקרים בהם קיימת היסטוריה מתמשכת של התנהגות פוגענית, ומעלה שאלות קריטיות לגבי האיזון בין שיקום עבריינים לבין הגנה על הציבור והבטחת צדק לקורבנות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.זמר פשט רגלMASSONY 04/2025/03הגב לתגובה זו0 0והנה עוד אנונימי הקרוי אצלכם, כהרגלכם, זמר אהוב ! זמר אהוב? על מי? מי זה? בסכ"ה עבריין מורשע שישב לא מעט בכלא( ועוד על מה !) ! ממש נכמרו רחמיי עליו , דמעות ניקוו בעיניי, אולי תארגנו לו מסע תרומות?סגור