נדל"ן ותשתיות
מהפכת חשמל בישראל: זה הפרויקט בו יושקעו 17 מיליארד שקל
שר האנרגיה והתשתיות ישראל כ"ץ אישר את תוכנית הפיתוח לרשת הולכת החשמל לשנים 2023-2030 בהיקף של מעל ל-17 מיליארד ש"ח: "בזמן שהחמאס רועד בחושך - אנחנו מאשרים דווקא עכשיו את תוכנית הפיתוח למשק החשמל"
שר האנרגיה והתשתיות, חה"כ ישראל כ"ץ, אישר הבוקר את תוכנית הפיתוח לרשת ההולכה של משק החשמל. התוכנית, שהוגשה על ידי חברת נגה לניהול מערכת החשמל וקיבלה רק כעת את אישור שר האוצר כוללת מעל ל-400 פרויקטים שונים אשר צפויים לשפר את אמינות אספקת החשמל ולתת מענה לביקוש הגובר לחשמל עד סוף העשור.
בין היתר, מדובר בתכניות שנדרשות בגלל כניסת כלי רכב חשמליים וגידול האוכלוסייה. בנוסף, צפויה התוכנית לשחרר את חסמי רשת החשמל, ולאפשר שילוב מאסיבי של מתקני ייצור חשמל באנרגיה מתחדשת, בעיקר באזורי הפריפריה.
התוכנית מביאה לידי ביטוי את הנחיית השר כ"ץ בנוגע להקדמת פיתוח מערכת החשמל באזורי קו העימות בדרום הארץ ובצפונה – זאת על מנת לחזק את היישובים והתושבים באזורים אלה, ולהעניק להם את החוסן הכלכלי להתמודד עם האתגרים שלאחר המלחמה. התוכנית צפויה להכפיל את מספרם של קווי 400 ק"ו בתוך 8 שנים, להגדיל ב-30% את קווי 161 ק"ו ולהגדיל בכ-50% את מספר תחנות המשנה ותחנות המיתוג.
עלות התוכנית, שתבוצע על ידי חברת החשמל עד שנת 2030, כוללת היקפי השקעה הנאמדים בכ-17 מיליארד שקל, והיא תשלב הטמנת קווי מתח עליון, בהתאם למדיניות שר האנרגיה והתשתיות. עם זאת, על אף היקפי ההשקעות המשמעותיים, תכנית הפיתוח צפויה להשפיע על תעריף החשמל לצרכן הביתי באופן זניח.
עוד ב-
שר האנרגיה והתשתיות, חה"כ ישראל כ"ץ: "האויב חשב שישתק אותנו, אבל אנחנו ממשיכים לעבוד. בזמן שהחמאס רועד בחושך - אנחנו אישרנו את תוכנית הפיתוח לרשת הולכת החשמל עד שנת 2030. מדובר בלמעלה מ-400 פרויקטים ברחבי הארץ שלא רק ייתנו מענה לביקוש הגובר לחשמל עד סוף העשור, אלא גם יסייעו לתושבי יישובי קו העימות בדרום ובצפון הארץ לשקם את היישובים ולהזניק את הכלכלה המקומית. יחד מנצחים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.נמצאים צעד אחד מאחור אחרי שאר העולםיוד 11/2023/14הגב לתגובה זו1 0העתיד הוא היתוך גרעיני! והעולם במירוץ מטורף אחרי פיתוח הטכנולוגיה. רק אצלנו עדיין לא מבינים ונשארים מאחור. חייבים להשקיע בפיתוח הטכנוליה סכומי עתק. זו מטרה לאומית לגמול את העולם מהנפט הערבי. והתשובה לכך זה היתוך גרעיני !סגור
-
גרעיניג 11/2023/14הגב לתגובה זו0 0הייתי אומר שלהתעסק בגרעין מסוכן ולא שווה ס לאורך עשרות שנים קדימהסגור