נדל"ן ותשתיות
ענקית התשתיות "רעבה": חושפת יעד הכנסות אגרסיבי ל-2029
הכפלת ההכנסות פי 3, כניסה לתחומים חדשים והיערכות לפרויקטי ענק של המדינה – מנכ"ל קבוצת רימון מציג תחזית אופטימית ומבטיח שמדובר בפוטנציאל צמיחה מאוד גדול עבורה

בכנס המשקיעים של קבוצת התשתיות רימון הציג יוסי אלמלם, מייסד ומנכ"ל רימון, את תוצאות 2024 ותחזית לשנים הבאות, תוך הצבת יעד אגרסיבי – להגדיל פי יותר מ-3 את הכנסות הקבוצה ל-3 מיליארד שקל עד 2029. "לרימון יש התמחויות וידע נצבר רב. ב-2021, בסמוך להנפקת החברה, הגדרנו תוכנית אסטרטגית שכללה יעד הכנסות ובשנה החולפת הבנו שאנחנו מקדימים את לוחות הזמנים, ובהתאם בחרנו שוב להסתכל קדימה ולנקוב ביעד הכנסות חדש, המבוסס על התשתית החזקה שיצרנו, על כניסה צפויה שלנו לתחומי פעילות משלימים וכן על הסביבה העסקית התומכת שבה אנו פועלים", אמר אלמלם בכנס.
אלמלם צופה כי מדינת ישראל תצא בשנים הקרובות עם פרויקטים משמעותיים בהיקף מצטבר של מאות מיליארדי שקלים בתחומי הפעילות של רימון. בין הפרויקטים האלה מנה אלמלם, בין היתר, את שדרוג נמל אשדוד, הקמת מתקן ההתפלה בעמק חפר ופרויקט המטרו. "גם אם ניקח רק חלק קטן מהפרויקטים האלה, מדובר בפוטנציאל צמיחה מאוד גדול עבור רימון, שמחזיקה בידע ויכולות ייחודיות", אמר. עוד ציין כי ברימון הקימו צוות ייעודי לתחום המטרו ומשקיעים בכך לא מעט מתוך הבנת הפוטנציאל הקיים בפרויקט עבור החברה.
נושא נוסף אותו העלה אלמלם בכנס הוא פעילותה הגלובלית של רימון, ספציפית בתחום המים. זאת, לאחר שהחברה רכשה בשנים האחרונות את החברות מר-טר ויורוהינקה הפועלות בין היתר בתחום הדחיקה הימית. "יש כיום בעולם מחסור גדול מאוד במים ובהתאם ביקוש לביצוע פרויקטים בתחום. הרכישות שביצענו והידע הרב שלנו בתחום, מאפשרות לנו להוות one stop shop עבור מזמיני העבודות, ולכן אנו מתרחבים בתחום וצופים המשך צמיחה", אמר אלמלם. "אנו מתכוונים להיכנס בחו"ל גם לתחומים של הקמת חוות שרתים, ופתרונות סביבתיים של שפכים ואוויר". בהקשר זה, ציין אלמלם את ההסכם עליו חתמה החברה לרכישת 50% מחברת פח תעש הפועלת בתחום הטיפול באוויר ושמירה על איכות הסביבה "כמו שעשינו ברכישות קודמות שלנו, גם במקרה הזה בכוונתנו להתאים את התרבות להיות רעבה כמונו", אמר.
עוד ב-
חברת התשתיות רימון נוסדה בשנת 1997 ועוסקת בארבעה מגזרי פעילות: ביצוע תשתיות, רימון גלובל, מים ואיכות הסביבה, אנרגיה וגז. בעלי השליטה בחברה הם: גרנות, התאגיד הקיבוצי הגדול במדינה הכולל 41 קיבוצים שותפים; ויוסי אלמלם, מייסד ומנכ"ל החברה מאז הקמתה. החברה השלימה הנפקת מניות ראשונה בבורסה בתל אביב בשנת 2021.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה