מינויים

מיכאל ביטון נבחר ליו"ר ועדת הכלכלה: "אצמצם את הפערים בין הפריפריה למרכז"

חבר הכנסת מיכאל ביטון מכחול לבן נבחר ליו"ר ועדת הכלכלה על ידי חברי הוועדה ההצעה אושרה פה אחד. ביטון: "לפעול מול הכוחות החזקים ביותר במשק, שפעמים רבות עושים לכיסם בצורה לא הוגנת בזמן שהאזרח הקטן שנאנק תחת הנטל"
אביחי דלאל | 
מיכאל ביטון, יו"ר ועדת הכלכלה (צילום דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
חברי ועדת הכלכלה של הכנסת התכנסו היום (שני) וקיבלו פה אחד את המלצת הוועדה המסדרת, לבחור בח"כ מיכאל ביטון לעמוד בראשות הוועדה בהמלצתו של ח"כ ניר אורבך ממפלגת ימינה. ההצעה אושרה פה אחד, בקולותיהם של ח"כ ביטון, ח"כ יבגני סובה, ח"כ לימור מגן תלם וח"כ מיכל שיר.
"זו באמת אחת הוועדות היותר חשובות והיו פה אנשים שהטביעו את חותמם" יו"ר הכנסת, ח"כ מיקי לוי "לוועדה השפעה עצומה על הכלכלה הישראלית ולכן ראינו דחיפות להקים את הוועדה – הצלחתך הצלחתנו. אני מצר על כך שלא הגענו להסכמות עם האופוזיציה על הקמת הוועדות וזה מדיר שינה מעיני".
בפתח דבריו לאחר בחירתו הקריא ביטון את שירו של רוני סומק "קו העוני", ואמר: "דמעת העשוקים שאין לה מנחם והקו הזה, הדמיוני, השקוף, שעליו מדבר רוני סומק – הם המחזות שראיתי מול עיניי, כאשר התבקשתי לעמוד בראש הוועדה הזו. הקו הזה, שאינו מפריד רק בין מי שיש לו למי שאין לו, אלא גם בין מי שקולו נשמע בעוז, למי שקולו חנוק בעמל היום-יום ודמעתו אינה נראית".
עוד הוסיף יו"ר הוועדה החדש: "שלושה ערכים מרכזיים הם שינחו אותי בוועדה, כפי שהנחו אותי בכל דרך שבה צעדתי עד כה: דאגה לשגשוגה ופיתוחה של ישראל ולחוסנה הכלכלי – עם כלכלה מרחיבה, משתפת, ברת קיימא. כלכלה שיש בה גם ובעיקר דאגה לאדם הקטן ולאוכלוסיות המוחלשות וצמצום הפערים בין הפריפריה למרכז".
בהמשך דבריו אמר כי: "חברה שבה ישנם פערים גדולים, חברה שבה החלשים מוחלשים, חברה שבה לא רואים את האדם הקטן – היא חברה בסכנה. ומדינה שבה האנשים הקטנים נראים, המוחלשים מתחזקים והפערים בה מצטמצמים – היא מדינה משגשגת, שכולם שותפים ותורמים להצלחתה ונתרמים ממנה. מפני שכך, נושאי הליבה שבהם נעסוק, למען אזרחי ישראל, הם אלה שבהם מצוי עוול ותיקונו נשזר בערכי היסוד שעליהם דיברתי. ואלו הם: יוקר המחיה ועלות הקיום – במיוחד עבור מעמד הביניים והמעמד הנמוך; הקרטלים והמונופולים; הדיור הציבורי, דיור בר השגה ושכירות לטווח ארוך במחירים שפויים, במיוחד לצעירים; העסקים הקטנים והבינוניים שכורעים תחת הנטל; והחזרת המשק לאחר הקורונה להיקף תעסוקה ראוי, צמיחה ראויה לכולם, ופרנסה בכבוד לכל ישראלית וישראלי".
לאחר מכן סיפר כי הוא יפעל נגד כוחות חזקים במשק: "לא נירתע מלפעול אל מול הכוחות החזקים ביותר במשק, שפעמים רבות מדי עושים לביתם ולכיסם בצורה לא הוגנת וספק חוקית, בלי להקדיש ולו רגע של מחשבה לאזרח הקטן שנאנק תחת הנטל. טובת הכלל וטובת היחיד היא היחידה שלנגד עינינו. לא נסתפק בדיבורים אלא נחפש את האחראיים ונוביל לחקיקה מחייבת ומתמרצת. אני מאמין בצמיחה מכלילה. במדינות תעשייה וחקלאות נרחבת ומקיפה שמספקת תעסוקה ראויה לאזרחי ישראל, ובתעשיית היי-טק שפירות הצמיחה והפריון המופלאים שלה מגיעים לאוכלוסיות נוספות כמו ערבים וחרדים, תושבי הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, וישראלים שאינם בעלי השכלה גבוהה, המודרים כיום לרוב מהתעשייה הזו".
את דבריו סיים כשאמר: "אדם הוא תבנית נוף מולדתו ואיש ציבור הוא תבנית נוף ביתו. ביתנו היה בראשיתו מעברה ולאחר מכן דירת עמידר. על כן, מצב הדיור הציבורי המחפיר ואי עמידת הממשלות ביעדים שהציבו לעצמן לביסוסו והרחבתו, לתחזוקתו הראויה, מחייבת דיון עומק. אני מאמין שלכל אדם מגיע לחיות תחת קורת גג ראויה ומיטיבה, שמימונה איננו מביא אותו לסף קריסה. נקדם פתרונות של דיור בר השגה ודיור הוגן, לכל אזרחי ישראל, ובמיוחד לצעירים שלנו, הרוצים וזקוקים לכך. אלה ימי קורונה, ימי כלכלה במשבר. ימים שהוועדה חשובה מאין כמותה. הוועדה תעמוד על תחומיה ועל סמכויותיה, ולא תאשר מסלולים עוקפים לנושאים שאמורים להגיע אליה. היא תפעל ביעילות ובמהירות בכל מה שמיטיב עם האזרחים. נשאל שאלות קשות, ונעמול על מנת לספק תשובות עומק ראויות".
ח"כ ביטון הודה ליושבי ראש הוועדה הקודמים, איתם נפגש, בהם איתן כבל, אבישי ברוורמן וח"כ יעקב מרגי, וסיים בהקראת שירו של ארז ביטון "פיגומים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה