בארץ
יריב לוין הכריע: זה הצו הזמני שהפך לאיסור קבוע בחוק
בתום מאבק ממושך מצד ארגוני הנשים בישראל, שר המשפטים יריב לווין קבע שהוראת השעה בנוגע לצריכת זנות יהפוך לאיסור קבוע. אלו עונשים יקבלו מי שיעברו על החוק? | כל הפרטים

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין, פרסם הבוקר (שני) תזכיר חוק להערות הציבור, הקובע כי האיסור על צריכת זנות בישראל – שהחל ביולי 2020 כהוראת שעה – יהפוך לחוק קבוע. בהתאם להמלצות גורמי המקצוע, האכיפה תמשיך להתבצע במישור המנהלי, באמצעות קנסות על צרכני זנות.
ההחלטה להפיץ את תזכיר החוק התקבלה לאחר סדרת דיונים עם גורמים רלוונטיים, בהם משרדי ממשלה, ארגוני חברה אזרחית, אנשי אקדמיה, נציגי ציבור ונשים ממעגל הזנות. כמו כן, נערכו שני ימי שיתוף ציבור לבחינת עמדות שונות. התזכיר גובש על בסיס מחקר מעמיק שבחן את יישום הוראת השעה והשלכותיה.
על פי התזכיר, אכיפת החוק תימשך במתכונתה הנוכחית לפחות חמש שנים נוספות, במסגרתה יוטלו קנסות מנהליים בגובה 2,000 שקל על צרכני זנות, ובמקרה של עבירה חוזרת – קנס כפול של 4,000 שקל. במקרים חמורים תיתכן גם הגשת כתבי אישום פליליים. בנוסף, תישמר האפשרות להשתתף בסדנאות טיפוליות במקום תשלום הקנס.
במשרד המשפטים מדגישים כי החוק מבטא את הפנמת הנורמה החברתית של איסור צריכת זנות בישראל וכי עיגונו בספר החוקים הוא מהלך חשוב מבחינה ציבורית וחברתית. לצד זאת, תמשיך המדינה לקדם מענים רווחתיים, טיפוליים וחינוכיים עבור אוכלוסיות בזנות, במטרה לסייע להן להשתלב מחדש בחברה.
עוד ב-
סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין, התייחס למהלך ומסר בתגובה: "הפיכת האיסור על צריכת זנות לחוק קבוע היא צעד משמעותי במאבק בתופעה הפוגענית הזו. המהלך מבטא את מחויבותנו להגן על הנפגעים והנפגעות במעגל הזנות, והוא צעד חברתי ראשון במעלה בחשיבותו. אני מודה לאנשי המקצוע בייעוץ וחקיקה ולחטיבה החברתית במשרד המשפטים שסייעו רבות בגיבוש תזכיר החוק".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.יריב לוין הוא א מיני לכן מקדם את חוק (ל"ת)חרוב 02/2025/25הגב לתגובה זו0 0סגור