בארץ
דיון מיוחד בכנסת: הכשלים בטיפול בנפגעות סמי אונס
דיון בוועדה לקידום מעמד האישה חשף עדויות מצמררות על נפגעות סם אונס, כשים באכיפה ועיכובים בבדיקות קריטיות. היו"ר דרשה להקים מעבדה לבדיקת שיער בישראל ולפרסם נהלים חדשים תוך חודש
הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי קיימה היום (רביעי) דיון מיוחד בסוגיית השימוש בסמי אונס והכשלים בטיפול בנפגעות. במהלך הדיון נשמעו עדויות כואבות על חוסר אכיפה, כשלים במערכת המשפטית ועיכובים במתן מענה ראוי לנפגעות.
נועה לוי, נפגעת סם אונס בת 31, חשפה בגילוי לב את מה שעברה: "לפני שנתיים יצאתי לדייט. לאחר שהרגשתי לא טוב, הוא אנס אותי בצורה ברוטלית. היו די והותר הוכחות, אך באיכילוב אמרו שאין חדר 4, ולבסוף העבירו אותי לבית החולים וולפסון. התיק נסגר מחוסר ראיות, אף שלא חקרו עדים ולא סיפרו לי על בדיקות שיכלו לסייע לי. ניסיתי להתאבד באותו היום, והצדק לא נעשה".
היו"ר הוועדה, כ"ח פנינה תמנו-שטה, הבעיה זעם על הסחבת: "ב-73% ממקרי התקיפה נעשה שימוש בסם אונס, אך עדיין אין מענה ראוי. תביאו את מעבדת השערה לישראל, תפרסמו את הנהלים תוך חודש, ותוודאו שנפגעות יודעות את זכויותיהן".
נפגעות נוספות שהעידו, בהן פ', סיפרו על חוסר האמון מצד המערכת ועל העיכוב במענה. "חיכיתי שנה לתוצאות בדיקת השערה ששלחו למעבדה באיטליה. באותה השנה התפרקתי, הרגשתי שאף אחד לא מאמין לי", סיפרה פ'.
נציגת המשטרה, סנ"צ ענת יקיר, הודתה בכשלים: "יש עלייה במקרי השימוש בסמי אונס ובתפיסות החומרים, אך הפערים במענה מורגשים ונבדקים".
עו"ד ליזו וולפוס מפרקליטות מחוז ירושלים הציגה נתונים עגומים: "בשנת 2024 נפתחו 6,596 תיקים בגין עבירות מין, אך רק 17% מתוכם הגיעו לכתבי אישום".
עוד ב-
הוועדה דרשה לשפר את הנהלים ולהקים מעבדה לבדיקת שערות בישראל כדי לייעל את התהליך ולחזק את ביטחון הנפגעות. "כשאישה קמה אחרי פגיעה מסם אונס, המערכת חייבת להיות לצידה", סיכמה היו"ר תמנו-שטה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה