משפט
כך הפכה ישראל למובילה עולמית בדרך הנישואין שאתם לא מכירים
נתונים חדשים חושפים כי מאז פסיקת בג"ץ בנושא - ישראל מובילה בפער עצום את רשימת המדינות שאזרחיהן נישאים באופן מקוון דרך המדינה הזאת. מנגד, רוב הציבור אינו מודע כלל לאפשרות הזאת

ישראל מככבת בראש הטבלה העולמית - אך לא בדירוג שהיא בהכרח גאה בו. נתונים חדשים שנחשפו על ידי עמותת חדו"ש מגלים כי ישראלים מהווים כשליש מכלל הזוגות מחוץ לארה"ב הבוחרים להינשא באמצעות "נישואי יוטה" - שירות נישואין מקוון המאפשר לזוגות להתחתן בשיחת וידאו מול עורך נישואין במדינת יוטה האמריקאית.
לפי הנתונים שהתקבלו ממחוז יוטה, בשנת 2024 הונפקו כ-27,000 רישיונות נישואין, כאשר מתוך המבקשים מחוץ לארה"ב, ישראל מובילה עם 5,316 מבקשים - פי שלושה מהמדינה השנייה ברשימה, סין, עם 1,859 מבקשים. במקום השלישי ניצבת הפיליפינים עם 1,796 מבקשים.
מדובר בעלייה דרמטית ביחס לעבר - לפני כשלוש שנים, בתקופה של 15 חודשים בין מאי 2020 ליולי 2021, התחתנו רק 637 זוגות ישראלים באמצעות השירות. הזינוק המשמעותי הגיע בעקבות פסיקת בג"ץ שחייבה את משרד הפנים להכיר בנישואין אלה.
"הנתונים החדשים ממחישים כי כמו בתחומים נוספים בימים אלה, גם בתחום הנישואין האזרחיים נדרשת למרבה הצער התערבות אמריקאית כדי לספק מענה לפגיעה בזכויות אדם בסיסיות בישראל", אומר הרב עו"ד אורי רגב, מנכ"ל חדו"ש.
על פי הערכות העמותה, כ-700 אלף אזרחי מדינת ישראל אינם יכולים להינשא כלל במדינה בשל מגבלות ההלכה, ביניהם כחצי מיליון עולים שהרבנות אינה מכירה ביהדותם, זוגות חד-מיניים, מתגיירים רפורמים וקונסרבטיבים, וזוגות פסולי חיתון לפי ההלכה.
למרות הפופולריות הגוברת של נישואי יוטה, סקר שנערך על ידי מכון סמית עבור מדד הדת והמדינה של חדו"ש לשנת 2024 מגלה כי 69% מהציבור היהודי הבוגר בישראל אינו מודע לקיומה של אפשרות זו. עם זאת, 67% מהציבור תומך בהכרה בכל סוגי הנישואים, כולל נישואים אזרחיים, רפורמיים וקונסרבטיביים.
על פי השוואה שעשתה חדו"ש באשר לחירות הנישואין בכל מדינות העולם, ישראל היא המדינה הדמוקרטית המערבית היחידה בעולם השוללת מאזרחיה את הזכות להינשא באופן חופשי בתחומה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה