משפט
אישום: עשקו מיליוני שקלים מעשרות נכים והשתלטו על דירתם
הנאשמים הפעילו פעלו ללא רישיון למת אשראי בהזדמנויות רבות, תוך ניצול ציני ואכזרי של עשרות לווים שפנו אליהם לקבלת הלוואה, בהם נכי צה"ל, אנשים עם מוגבלויות ונכויות קשות, השתלטו במרמה על דירותיהם במחיר הנמוך בעשרות אחוזים מערכן האמיתי. כל הפרטים
פרקליטות המדינה הגישה היום לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נגד שני נאשמים, אשר במשך כ- 7 שנים, פעלו באופן שיטתי ומתוחכם יחד עם אחרים ובאמצעות חברות בתחום ההלוואות החוץ-בנקאיות שבבעלותם, כדי להשתלט על כספים ונכסי מקרקעין של עשרות לקוחות מאוכלוסיות מוחלשות שנזקקו להלוואה, תוך ניצול חולשתם וביצוע עבירות מרמה והלבנת הון בהיקף של מיליוני שקלים.
כתב האישום מייחס לנאשמים 27 אישומים בגין ביצוע עבירות רבות של קשירת קשר לביצוע פשע, עושק, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, סחיטה באיומים, התחזות לעורך דין, הלבנת הון ועוד.
על פי כתב האישום, הנאשמים אמיר כהן (39) ויוסף דנוס (38) מחולון ושלוש החברות- ע.נ יעוץ והכוונה בע"מ, משכנתא בקליק בע"מ ודנוס יוסף וכהן אמיר ניהול בע"מ, פעלו ללא רישיון למתן אשראי ובהזדמנויות רבות, תוך ניצול ציני ואכזרי של עשרות לווים שפנו אליהם לקבלת הלוואה, בהם נכי צה"ל, אנשים עם מוגבלויות ונכויות קשות, השתלטו במרמה על דירותיהם במחיר הנמוך בעשרות אחוזים מערכן האמיתי. לצורך ביצוע העסקאות וקידומן, השתמשו הנאשמים בשירותיהם של אנשי מקצוע, לרבות עורכי דין ושמאים.
מכתב האישום עולה, כי הנאשמים פנו לעו"ד משה גדנסקי, נציג חברת אובליגו א.א.פ. אדוונס וחברת א.ק. קרן בטחונות, אשר אישר את מתן ההלוואות מבלי לבדוק את יכולת ההחזר של הלווים, ושיעבד את דירתם כערובה להשבת ההלוואות. הנאשמים שילמו לעו"ד גדנסקי סכום של 3-5% מגובה כל הלוואה שאישר.
לאחר העברת כספי ההלוואה לחשבונות הלווים מהחברות המלוות, ניצלו הנאשמים את מצוקתם של הלווים, חולשתם או את חוסר הניסיון שלהם, על מנת לדרוש מהם להעביר להם סכומים גבוהים מכספי ההלוואה שהועברו מהחברות המלוות.
משלא עמדו הלווים בהחזר הלוואות, דרשו מהם הנאשמים לרכוש את דירתם במחירים של 30-50% מערכן. הנאשמים ניצלו את מצוקתם של הלווים על מנת לקבל את הסכמתם למכירת הדירות בהם הם מתגוררים.
משהביעו הלווים התנגדות למכירת דירתן, ועל מנת לשכנע אותם למכור את הדירה, הבטיחו הנאשמים ללווים כי יאפשרו להם להמשיך להתגורר בדירה. כאשר המתלוננים התנגדו למכירה, נקטו המתלוננים באיומים או צעקות או הציגו בפניהם מצגים כוזבים, והכל במטרה לרכוש את הדירות במחיר נמוך מערכן.
בדרך זו, רכשו הנאשמים עשרות נכסי מקרקעין בסכום הנמוך בעשרות אחוזים מערכם האמיתי, תוך הסתרת הכנסתם הנובעת מהבעלות בנכסים וביצוע עבירות הלבנת הון.
לא זו אף זו, במספר הזדמנויות, הנאשמים אף לא שילמו את מלוא הסכום על פי הסכמי המכר ופעלו במרמה לרישום הדירות על שמם ברשם המקרקעין.
לאחר מכירת הדירה, גבו הנאשמים מהלווים דמי שכירות, אשר המשיכו להתגורר בה.
בכתב האישום צוין, כי היקף הרכוש והכספים שנתקבלו במרמה על ידי הנאשמים מוערך בלמעלה מ-17 מיליון ש"ח.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה