משפט
פסיקה דרמטית בפרשת העוברים: בגיל שנתיים התינוקת תיפרד מהוריה
שנתיים וחצי לאחר התפוצצות פרשת מחדל העוברים באסותא ראשון לציון, בית המשפט לענייני משפחה בעיר פסק שהתינוקת סופיה בת השנתיים תועבר מידי זוג ההורים שגידלו אותה אל הוריה הביולוגיים
היום (ראשון) פרסם בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון פסק דין דרמטי בפרשה שזעזעה את הציבור לפני כשנתיים וחצי – פרשת העוברים שהוחלפו במהלך טיפולי פוריות. השופט עובד אליאס פסק כי הילדה, סופיה, שהייתה בידי ההורים שגידלו אותה מאז שנולדה, תעבור לחזקת הוריה הביולוגיים, לאחר שגילתה כי אינה קשורה גנטית להוריה המגדלים.
הסיפור החל לפני כשנתיים וחצי, כאשר זוג שעבר טיפולי פוריות בבית החולים אסותא במהלך החודש השביעי להיריון, גילה כי ישנה טעות גנטית חמורה – הילדה שנשאה ברחמה אינה קשורה להם גנטית. הילדה נולדה, ההורים שהיו לצידה במהלך כל תקופת ההיריון והטיפולים הרפואיים, גידלו אותה כאילו הייתה בתם הביולוגית.
עם הזמן, הסתבר כי מדובר בטעות רפואית – חילופי עוברים במהלך טיפולי ההפריה. שנה לאחר מכן, נמצאו ההורים הביולוגיים של הילדה, ומאז הם פתחו במאבק משפטי מול ההורים המגדלים כדי לקבל את החזקה על הילדה.
בפסק הדין המתקבל היום, השופט אליאס ציין כי מדובר ב"טעות טרגית, קשה ומצערת" שנעשתה במהלך הליך רפואי בבית החולים. הוא הוסיף כי לאור המורכבות וההשלכות הקשות של המקרה, כל פתרון שיתקבל יפגע בילדה. השופט הדגיש כי המורכבות המשפטית נובעת מהעובדה שלפי הדין הישראלי לא ניתן להכיר בשלושה הורים, וההכרה ההורית מתבססת בעיקר על הזיקה הגנטית. בהתייחס למעשיהם של ההורים המגדלים, ציין השופט כי היה מצופה מהם לפעול בדרך שונה, תוך הבנה שהם אינם נושאים קשר גנטי עם הילדה.
עוד ב-
השופט אליאס ציון, קבע בפסיקתו כי: "התועלת שתיצמח מהעברת הילדה להוריה הגנטיים וחיים עמם עולה על הנזק שייגרם כתוצאה מהניתוק מהוריה המגדלים. התועלת בחיים אצל ההורים הגנטיים היא, בין היתר, בבניית הזהות העתידית, התחברות לשושלת הדורות של המשפחה, סיפור משפחתי דומה, דמיון פיסיולוגי, ערכים משפחתיים, נרטיב הטעות שבוצעה, אחאות מלאה ועוד".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה