בריאות
נגיף חדש מתפשט בישראל: הירידה בהתחסנות יוצרת סכנה
ירידה בהתחסנות מעלה חשש להתפרצות חצבת בישראל. בארה"ב אומתו 378 מקרים מתחילת השנה (95% מהם לא מחוסנים), ובאירופה נרשמה עלייה דרמטית ל-127,350 מקרים

גם אתם חייבים להיזהר. גורמי רפואה בכירים בישראל מביעים דאגה מפני התפרצות אפשרית של חצבת, על רקע ירידה מדאיגה בשיעורי ההתחסנות. לפי נתוני משרד הבריאות לשנת 2024, שיעור המתחסנים בחיסון המרובע (MMRV) במנה ראשונה עד גיל 6 עומד על כ-87%, ובשתי מנות בגילי 6-18 על כ-91%. במחוז ירושלים המצב מדאיג במיוחד, עם שיעור התחסנות של 79% בלבד במנה ראשונה.
על פי YNET הדאגה מתעצמת לנוכח גל תחלואה עולמי - בארה"ב אומתו 378 מקרים מתחילת השנה (95% מהם לא מחוסנים), ובאירופה נרשמה עלייה דרמטית ל-127,350 מקרים בשנה שעברה, שיא של 25 שנה. בישראל נרשמו בשנה שעברה 33 מקרים, רובם "מיובאים", ומתחילת השנה דווחו שלושה מקרים נוספים. החשש הוא שיבוא של חצבת לאזור עם כיסוי חיסוני נמוך עלול להצית התפרצות דומה לזו של 2018, שהסתיימה עם יותר מ-4,300 חולים ושלושה נפטרים.
רק לאחרונה דווח כי נגיף המטפנאומווירוס האנושי (או בשמו המקוצר HMPV), שזוהה לראשונה בשנת 2001, בהתפרצות מדאיגה בישראל עם 97 מקרים חדשים בשבוע הראשון של החודש, המהווים 11% מסך הדגימות שנבדקו - נתון שיא מאז תחילת ההתפרצות בסין.
הנגיף הנשימתי, המתפשט דרך טיפות נשימה או מגע עם משטחים מזוהמים, גורם לתסמינים הדומים להצטננות ושפעת, ופעיל במיוחד בקרב ילדים עד גיל 14, אך עלול להוביל לסיבוכים חמורים כמו דלקת ריאות בקרב אוכלוסיות בסיכון ביניהם גם תינוקות, קשישים ואנשים עם מערכת חיסון שאינה מספקת.
בעוד התפרצויות של נגיף HMPV דווחו במדינות רבות ברחבי העולם, כולל הודו, מלזיה, בריטניה וארה"ב, האתגר המשמעותי בהתמודדות עם המחלה נובע מהעדר חיסון או טיפול אנטי-ויראלי ייעודי, בניגוד לנגיפים אחרים כמו COVID-19 ושפעת.
עוד ב-
על פי הפרסום בוואלה, מערך המודיעין הבריאותי של משרד הבריאות ממשיך במעקב צמוד אחר התפתחות המצב, כאשר הטיפול הרפואי הנוכחי מתמקד בהקלה על הסימפטומים בלבד, עם תקופת דגירה של 3-6 ימים מרגע החשיפה ועד להופעת התסמינים הראשונים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה