בריאות
שוקולד מריר נגד סוכרת: האם הממתק האהוב יכול להגן על הבריאות?
מחקר חדש מהרווארד מצביע על כך שצריכת שוקולד מריר עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2 בזכות תכולת הקקאו הגבוהה והפלבנולים שבו. עם זאת, מומחים מזהירים מפרשנות מוגזמת ומדגישים את החשיבות של תזונה מאוזנת
מחקר שנערך בבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד מצא שצריכה מוגברת של שוקולד מריר עשויה להפחית את הסיכון לפתח סוכרת סוג 2. במחקר, ניתוח נתוני יותר מ-192,000 משתתפים לאורך 25 שנים גילה שצריכת חמש חנות של שוקולד מריר בשבוע קשורה לירידה של 21% בסיכון למחלה בהשוואה לאלה שצרכו מעט או לא אכלו כלל שוקולד.
החוקרים הסבירו כי תכולת הקקאו הגבוהה בשוקולד מריר והחורים היואקטיביים שבו, כמו פלבנולים, עשויים לשפר את הרגישות לאינסולין בזכות תכונותיהם האנטי-דלקתיות והאנטי-חמצוניות. כל מנה נוספת של שוקולד מריר בשבוע תרמה לירידה של 3% בסיכון לחלות.
עם זאת, שוקולד חלב, בניגוד לשוקולד מריר, נקשר לעלייה במשקל, גורם סיכון ידוע לסוכרת, ולא סיפק את אותם יתרונות בריאותיים.
המומחים מזהירים כי מדובר במחקר תצפיתי, ולכן לא ניתן לקבוע קשר סיבתי. ד"ר לוסי צ'יימברס Diabetes UK ופרופ' ג'ורג' דיוי סמית' מאוניברסיטת בריסטול קוראים לנהוג בזהירות בפרשנות הממצאים.
עוד ב-
המסקנה: שוקולד מריר עשוי לתרום לבריאות כחלק מתזונה מאוזנת, אך לא כתחליף לפעילות גופנים ולשמירה על משקל תקין במניעת סוכרת סוג 2.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה