בריאות

מקדונלדס מרגיעה: המנה הזו לא גרמה לפרשת החיידקים המסוכנים

משרד החקלאות של קולורדו דיווח כי כל הדגימות ממספר אצוות של קציצות בקר טריות וקפואות של מקדונלד'ס נמצאו שליליות לנוכחות E. coli. המשרד הודיע כי השלים את בדיקות הבקר ואינו צופה קבלת דגימות נוספות, מה שמחזק את טענת החברה כי המקור להתפרצות אינו בבשר
מערכת ice | 
מקדונלדס (צילום Stock Catalog /flickr)
מקדונלד'ס הודיעה ביום ראשון כי קציצות הבקר אינן מקור להתפרצות החיידק E. coli שקושרה להמבורגר "קוורטר פאונדר", התפרצות שגבתה לפחות חיי אדם אחד והביאה לתחלואה של כ-75 אנשים. סזאר פינה, מנהל שרשרת האספקה הראשי של הרשת, הצהיר בביטחון כי כל מוצר מזוהם הקשור להתפרצות זו הוסר משרשרת האספקה ומכל מסעדות מקדונלד'ס.
משרד החקלאות של קולורדו דיווח כי כל הדגימות ממספר אצוות של קציצות בקר טריות וקפואות של מקדונלד'ס נמצאו שליליות לנוכחות E. coli. המשרד הודיע כי השלים את בדיקות הבקר ואינו צופה קבלת דגימות נוספות, מה שמחזק את טענת החברה כי המקור להתפרצות אינו בבשר.

בעקבות הממצאים המרגיעים, מקדונלד'ס הודיעה על חידוש הפצת אספקה טרייה של הקוורטר פאונדר, כאשר הצפי הוא שהמוצר יהיה זמין בכל המסעדות בשבוע הקרוב. עם זאת, החברה נוקטת באמצעי זהירות נוספים: המבורגרים יוגשו ללא בצל טרי חתוך, שכן החיידק E. coli נהרג בבשר כאשר הוא מבושל כראוי, אך עלול להישאר בירקות טריים.
למרות שהרשויות הרגולטוריות, כולל מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ומשרד החקלאות האמריקאי, עדיין לא הגיבו רשמית לממצאים, החקירה המקיפה והצעדים שננקטו מדגישים את חשיבות הבטיחות במזון בתעשיית המזון המהיר. התפרצות זו מהווה תזכורת לחשיבות של מערכות בקרת איכות קפדניות ותגובה מהירה במקרה של חשש לזיהום.
חברת מקדונלד'ס, שמפעילה אלפי סניפים ברחבי העולם, מדגישה את מחויבותה לבטיחות המזון ובריאות לקוחותיה. החברה ממשיכה לשתף פעולה עם הרשויות ולנקוט בכל האמצעים הנדרשים להבטחת בטיחות מוצריה, תוך שמירה על שקיפות מלאה מול הציבור בנוגע לממצאי החקירה והצעדים הננקטים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה