בריאות
449 חולים: מכת סלמונלה במלפפונים
התפרצות ארצית של סלמונלה בארה"ב הובילה לעשרות מאושפזים וחשש מפני הדבקה קטלנית. על פי תחקיר שמתפרסם כעת ע"י המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, מקור החיידק הוא במלפפונים. כיצד תימנעו מהידבקות בחיידק?
449 אנשים ב-31 מדינות חלו כתוצאה מהתפרצות סלמונלה בארה"ב ביולי האחרון. מנהל המזון והתרופות (FDA) והמרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) פתחו בחקירה וגילו כי עשרות חולים דיווחו על אכילת מלפפונים. מבין הנדבקים, שנפגעו משני זני התפרצות, 125 איש אף הגיעו לאשפוז בבית החולים.
על פי השערות ה-CDC, המספר האמיתי של החולים גבוה בהרבה היות ורבים מהנדבקים בחיידק מחלימים ללא טיפול ומבלי לפנות לעזרה רפואית.
המקור להדבקה, הם שני מגדלי מלפפונים מפלורידה שהשתמשו במי תעלות נגועים. בנוסף, זני סלמונלה אחרים התגלו בדגימות אדמה ומים שנאספו ממגדלים בדנר, בשני המקרים המלפפונים של אותם מגדלים כבר לא על מדפי החנויות. חברת ההפצה של המלפפונים, Fresh Start Produce הוציאה הודעת ריקול גורף על התוצרת החשודה באופן עצמאי, עוד בטרם ההודעה על חקירת ההתפרצות.
באופן אירוני, מלפפונים הפכו לאחרונה לטרנד לוהט ברשת החברתית, בעיקר עקב סרטוני הטיקטוק של לוגאן מופיט, המכונה "ילד המלפפון" שמעלה מתכונים שונים על בסיס הירק המימי.
סלמונלה היא חיידק שמתפשט מבעלי חיים לבני אדם, ונמצא בעיקר במזונות נאים או לא מבושלים המטופלים על ידי אנשים שאינם שוטפים את ידיהם או הכלים המשמשים להכנת המזון. החיידק גורם למחלות במערכת העיכול ומתפתח בין 12 ל-72 שעות לאחר ההדבקה. התפרצות סלמונלה מעוררת חשש מפני התפתחות זיהומים חמורים וקטלניים, בעיקר בקרב קבוצות הסיכון כמו ילדים, קשישים ובעלי מערכת חיסונית מוחלשת.
סלמונלה היא חיידק שמתפשט מבעלי חיים לבני אדם, ונמצא בעיקר במזונות נאים או לא מבושלים המטופלים על ידי אנשים שאינם שוטפים את ידיהם או הכלים המשמשים להכנת המזון. החיידק גורם למחלות במערכת העיכול ומתפתח בין 12 ל-72 שעות לאחר ההדבקה. התפרצות סלמונלה מעוררת חשש מפני התפתחות זיהומים חמורים וקטלניים, בעיקר בקרב קבוצות הסיכון כמו ילדים, קשישים ובעלי מערכת חיסונית מוחלשת.
תסמיני המחלה כוללים חום, שלשולים, בחילות, הקאות וכאבי בטן. בנסיבות נדירות, החיידק יכול להיכנס לזרם הדם ולגרום לזיהומים חמורים יותר.
חיידקי סלמונלה גורמים ל-420 מקרי מוות בארצות הברית מדי שנה, כאשר מזון הוא המקור לרוב המחלות, על פיה ערכת המרכז לבקרת מחלות ומניעתן.
עוד ב-
על מנת למנוע הידבקות בחיידק מומלץ לשטוף ידיים, לבשל היטב מזון מן החי, להפריד משטחים המשמשים להכנת עוף, בשר, דגים, וירקות ולחטא משטחי הכנת מזון לאחר השימוש.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.כבושיםלא אוכלת מלפפונים לא 09/2024/21הגב לתגובה זו0 0אל תאכלו מלפפונים בארה"בסגור
-
1.גם בארץ יש התפרצות של סלמונלהסלמון 08/2024/27הגב לתגובה זו2 1מייבוא של ירקות ופירות מירדן...למה לא מדברים על זה?סגור