בריאות

סובלים מצרבות? אלו המאכלים הטובים ביותר נגד התופעה ומניעתה

צרבת היא כאב צורב בחזה המתרחש לעיתים קרובות לאחר הארוחה וקשור לריפלוקס חומצי. יכולה להופיע בכל הגילאים ומשרה תחושת אי נוחות, לפעמים גם לאורך שעות, אז איך נמנעים ואיך מרגיעים את תחושת הצרבת? אלו המאכלים שיש לצרוך על מנת להרגיע את הצרבת ואף להימנע ממנה מראש
מערכת ice | 
איך מקלים את תחושת הצרבת? (צילום shutterstock)
צרבת היא תופעה נפוצה, ולעיתים קרובות נגרמת בעקבות אכילת מזונות מסוימים. ריפלוקס חומצי הוא הגורם העיקרי לצרבת, ואם היא חוזרת לעיתים קרובות, ייתכן שזה סימן לבעיה רפואית ויש לבדוק אותה מול גורם מקצועי. האוכל שאנו אוכלים יכול להקל על תופעת הצרבות או לחילופין להחמירה. אלו מספר מזונות שיכולים לסייע בהפחתת התסמינים, וכמה שכדאי להימנע מהם.
איך להפחית את תחושת הצרבת? כך תעשו זאת
1. מסטיק
לעיסת מסטיק במידה מתונה יכולה להקל על תסמיני צרבת. לעיסה מגבירה את הפרשת הרוק, שעוזר לנטרל את חומצות הקיבה בוושט.
2. שומנים בריאים
שומנים בריאים יכולים לעזור בהפחתת תסמיני הצרבת. כדאי לצרוך אותם במידה לאורך השבוע. בין הדוגמאות למאכלים אלו: אבוקדו, שמנים כמו שמן זית ושמן קנולה, אגוזים וזרעים.
3. דבש
דבש יכול לעזור בהקלת הצרבת על ידי ציפוי הקיבה והוושט. צריכת דבש מונעת ממזון וממיצי קיבה לעלות חזרה לוושט.
4. מוצרי חלב דלי שומן וללא שומן
ארוחות דלות שומן יכולות להפחית את הצרבת. מוצרי חלב דלי שומן או ללא שומן כמו חלב, יוגורטים וגבינות יכולים להיות בחירה טובה.
5. פירות שאינם הדרים
פירות שאינם הדרים יכולים להיות בחירה טובה למניעת צרבת. דוגמאות לפירות אלו: תפוחים, בננות, ענבים, מלונים ואגסים.
6. עופות ודגים
בשרים רזים כמו עוף, תרנגול הודו ודגים יכולים להיות מועילים לסובלים מצרבות. יש לבשל אותם בשיטות כמו אפייה או גריל ולהימנע משימוש מוגזם בשמן או חמאה.
7. ירקות
ירקות יכולים להפחית את תסמיני הצרבת. הם מקור טוב לסיבים, דלי שומן ונחשבים למזונות בסיסיים או דלי חומצה.
8. דגנים מלאים
דגנים מלאים הם מקור טוב לסיבים ויכולים לסייע בהפחתת התסמינים. בחרו באורז מלא, קוסקוס, שיבולת שועל או לחם מלא והקלו על תחושת הצרבת לאורך זמן.
על ידי שילוב מזונות אלו בתזונה היומית והימנעות ממזונות שעלולים להחמיר את הצרבת, ניתן להפחית את התסמינים ולשפר את איכות החיים. מכאן עולה השאלה, מאילו מאכלים יש להימנע? אלו 5 מזונות שיש להימנע מהם כדי למנוע צרבת.
מזונות חומציים: עגבניות ופירות הדר כמו תפוזים, לימונים, אננס ואשכוליות יכולים להיות חומציים מאוד ולהחמיר את תסמיני הצרבת.
משקאות מסוימים: משקאות כמו אלכוהול, משקאות מוגזים, קפה ומשקאות קפאין אחרים יכולים להחמיר את התסמינים לצרבת.
מזונות עתירי שומן: מזונות עתירי שומן כמו שוקולד, מוצרי חלב שמנים ובשרים שמנים יכולים להחמיר את הצרבת מכיוון שהם מתעכלים לאט יותר.
מנטה: מוצרים עם טעם מנטה יכולים למנוע את תפקוד השרירים בוושט בצורה תקינה ולהחמיר את תסמיני הצרבת.
מזונות חריפים: מזונות חריפים ידועים כמגרים את רירית הקיבה ויכולים לגרום או להחמיר צרבת.

במידה והצרבת ממשיכה להטריד, מומלץ לפנות לרופא לבדיקות נוספות ולניהול המצב. התוכן מונגש כהמלצה בלבד, ואין לפעול לפי הנחיות אלו בלבד ללא המלצה מרופא מוסמך.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה