רכילות עסקית

השווארמה הישראלית בהישג ענק: זו הרשימה היוקרתית אליה נבחרה

עסק שפתחו השף הישראלי ליאור לב יחד עם שותפו דוד מלבכי הנקרא "ספייס בראדרס", נכנס לרשימה יוקרתית של 14 המסעדות החדשות הטובות בניו יורק של מגזין ניו יורק טיימס. מה היו הסיבות לבחירה?
מערכת ice | 
מנת שווארמה בקטאר-אילוסטרציה (צילום shutterstock, freepik, unsplash)
כמדי שנה, הניו יורק טיימס מפרסם את רשימת המסעדות החדשות הטובות ביותר בניו יורק, למרבה ההפתעה, אל הרשימה המאוד מצומצמת אך סופר יוקרתית, השתחל דוכן שווארמה קטן אבל ישראלי שקיבל את השם ”ספייס בראדרס".
מדובר בעסק שפתחו השף הישראלי ליאור לב יחד עם שותפו דוד מלבכי. השניים עשו היסטוריה כחול לבן שהם נכללים בין 14 המסעדות הללו ל-2024. ישנן מסעדות עם כוכבי מישלן, חלק שהושקעו בהן סכומי עתק, כך שדוכן שווארמה שמתברג לרשימה שכזו הוא לא דבר של מה בכך.

על פי הנימוקים של מבקר האוכל פיט וולס: ”אחים׳ מתייחסים לכל מה שהם מגישים - לאבנה, צ'יפס עבה, פלאפל פריך, אריסה מעושנת וסמיכה, וכמובן לסיח השווארמה - כהזמנה להתפרע עם תבלינים. כמון, כורכום, פלפל אנגלי, קינמון, שמיר ועוד כתריסר תבלינים מגיעים מכל הכיוונים שהייתם מצפים להם וגם כאלה שלא״.
הוא גם מציין כי: ״הטחינה, למשל, שנטחנה באבן בישראל לפי מפרטיו של לב, טעימה כאילו השומשום נקלה ממש לפניכם״. ההודעה הזו מגיעה זמן קצר אחרי שאייל שני, שופט מאסטר שף והשף הישראלי מהמוכרים ביותר בעולם, שמר על כוכב המישלן שלו עם מסעדתו בניו יורק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה