השוק

אינטל חוללה מהפך היסטורי בתעשיית השבבים

ענקית השבבים האמריקאית, שהיתה עד היום החברה המערבית היחידה בעלת יכולת לייצר שבבים עבור עצמה, הפכה היום גם לראשונה שתייצר שבבים עבור חברה טייוואנית, בזמן שכל המתחרות תלויות בחברות טייוואניות ואסייתיות לייצור השבבים שלהן
יאיר מור | 
אינטל (צילום vecteezy ,Magma Images)
ענקית השבבים האמריקאית אינטל הכריזה היום במשותף עם יצרנית השבבים הטייוואנית MediaTek על שותפות אסטרטגית, במסגרתו תייצר הראשונה שבבים עבור האחרונה.
זה אולי נשמע כמו עוד הכרזה שגרתית על חוזה עסקי בין שתי חברות – אלא שמדובר במהלך לא פחות מהיסטורי: עד היום, מלבד אינטל יוצאת הדופן, כל שותפות בתחום השבבים בין המערב למזרח הסתכמה בכך שהחברות המערביות מתכננות שבבים והחברות באסיה, שבשנים האחרונות התמקדו בטייוואן, מייצרות אותם. כעת, לראשונה אי פעם, חברה טייוואנית שמתכננת שבבים תסתמך על חברה אמריקאית שתייצר אותם.
היקף החוזה לא נמסר, אך MediaTek היא "דג שמן" – כלומר לקוח גדול מאוד, לכל שותף פוטנציאלי: ב-2021 נמכרו לפחות 2 מיליארד מכשירים ברחבי העולם שכללו שבבים שתוכננו על ידיה, החל מסמארטפונים וטאבלטים, דרך מחשבי כרומבוק ועד למכוניות, נתבים ומוצרי תקשורת אחרים. למעשה, היא יצרנית השבבים חסרת המפעלים ("fabless", בלשון התעשייה) הרביעית בגודלה בעולם נכון לסוף 2021, אחרי הענקיות האמריקאיות קואלקום, Nvidia וברודקום, ולפני ענקית אמריקאית נוספת, AMD. הכנסותיה בשנה זו עמדו על 17.6 מיליארד דולר, שהיוו זינוק של 61% לעומת 2020.
מדיה-טק תהיה הלקוח הגדול הראשון של IFS, או Intel Foundry Services ("אינטל שירותי ייצור", בתרגום חופשי מאוד) – החטיבה החדשה שהקים בשנה שעברה המנכ"ל החדש, פטריק ("פט") גלסינגר, כדי להפוך את אינטל לראשונה ליצרנית שבבים לא רק לעצמה (כלומר כאלה שתוכננו על ידי מהנדסיה), אלא גם עבור חברות כמו אלו שהוזכרו בפסקאות הקודמות, שמעצבות שבבים וזקוקות לחברות שתייצרנה אותן בפועל. עד כה הן הסתמכו בעיקר על TSMC הטייוואנית וסמסונג הקוריאנית, לצד חברות טייוואניות קטנות יותר.
בהודעה נאמר כי השותפות תאפשר למדיה-טק "לבנות שרשרת אספקה מאוזנת ועמידה יותר" – רמיזה עבה מאוד לחוסר האמון הגובה בעתידה של TSMC וחברות טייוואניות אחרות במקרה של פלישה סינית שמטרתה להשתלט על התעשייה שהפכה לנפט החדש שהעולם תלוי בו לחלוטין. בנוסף, מצוין בהודעה כי לאינטל פרישת מפעלים רחבה "בארה"ב ובאירופה" – רמיזה שמיועדת עבור הממשלות במדינות אלו, שעדיין מתחבטות בשאלה כמה מיליארדי דולרים/אירו להעניק לאינטל בתמורה להקמת המפעלים בשטחן. עם לקוח ענק כמו מדיה-טק, הן אמורות לכאורה לרצות מאוד את המפעלים הללו.
נשיא IFS, רַנְדיר תאקוּר, מסר כי "כאחת ממעצבות השבבים חסרות המפעלים המובילות בעולם, MediaTek היא שותף נהדר עבור IFS בעודנו נכנסים לשלב הצמיחה הבא שלנו. יש לנו את השילוב הנכון בין טכנולוגיית תהליך (ייצור) מתקדמת וקיבולת מגוונת-גיאוגרפית על מנת לסייע ל-MediaTek להגיע למיליארד המכשירים המחוברים הבאים במגוון רחב של יישומים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה