השוק
מהפך במדיניות המכסים של טראמפ: סמארטפונים ומחשבים ניידים יוחרגו
לאחר ביקורת חריפה מצד תעשיית ההייטק והצרכנים, הנשיא טראמפ נסוג באופן חלקי ממדיניות המכסים מול סין והכריז על החרגה של סמארטפונים, מחשבים ניידים ושבבים – במהלך שנועד להציל את אפל, דל וחברות ענק נוספות מהתייקרות חדה ועלול להשפיע גם על מחירי האלקטרוניקה בישראל

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע ביום שישי האחרון על החרגה דרמטית של סמארטפונים, מחשבים ניידים ושבבים מתוכנית המכסים החדשה על יבוא מסין – צעד שמסמן נסיגה חלקית מהקו הנוקשה שנקט נגד הכלכלה הסינית, לפחות בכל הקשור לתעשיית ההייטק.
המהלך מגיע לאחר שורת לחצים מצד תאגידי ענק כמו אפל, דל, HP וקוואלקום, שהזהירו מהשלכות חמורות על שרשראות האספקה, מחירים לצרכן ואפילו על מקומות עבודה בארה"ב. המכסים, שהיו צפויים להגיע עד ל-145%, ימשיכו לחול על מגוון רחב של מוצרים סיניים אחרים, אך תחום האלקטרוניקה קיבל פטור משמעותי.
ההחלטה נובעת, ככל הנראה, מההבנה כי העלאת מכסים על מוצרי אלקטרוניקה הייתה פוגעת לא רק ביצרניות, אלא גם בציבור האמריקאי הרחב, בעיקר לקראת עונת החזרה ללימודים – אחת התקופות החזקות בשנה במכירות מחשבים וטלפונים.
After Pres. Trump exempts tech like phones, computers and chips from new tariffs, Commerce Sec. Howard Lutnick tells @JonKarl they will be included in semiconductor tariffs to be released in coming months.
— This Week (@ThisWeekABC) April 13, 2025
“This is not a permanent sort of exemption.” https://t.co/p9xXrT2Xvx pic.twitter.com/RoVH72kfM1
מבחינה פוליטית, המהלך עשוי לשפר את עמדתו של טראמפ מול ציבור הבוחרים, במיוחד בעידן שבו יוקר המחיה ומחירי האלקטרוניקה הפכו לנושאים מרכזיים בשיח הציבורי.
סין לא נשארה חייבת. לפי דיווחים, בייג'ינג מאיימת כעת בהגבלות רגולטוריות חדשות על חברות אמריקאיות שפועלות בתחומה – כולל אפל, גוגל ומיקרוסופט. מהלך זה עלול להחריף את המתיחות עוד יותר ולהוביל לסבב נוסף של מלחמת סחר.
בינתיים, בוושינגטון מנסים להרגיע את הרוחות: "החרגת המכשירים נועדה להגן על הצרכנים ולהבטיח את יציבות השוק", נמסר מהבית הלבן.
עוד ב-
למרות שהיבואנים בישראל אינם רוכשים ישירות מארה"ב אלא מאירופה, מדיניות המחירים של אפל וחברות אחרות נקבעת ברמה גלובלית – וכל שינוי משמעותי יכול לחלחל גם לשוק המקומי. ייתכן שהחרגת המכשירים תסייע לבלום את עליות המחירים הצפויות, אך אם המתח בין וושינגטון לבייג'ינג יימשך, לא מן הנמנע שגם הצרכנים בארץ יושפעו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה