השוק
"תן ביס" הופכת לחלק מענקית עולמית: העסקה ב-4.3 מיליארד דולר
ענקית ההשקעות ההולנדית פרוסוס מחזקת את מעמדה בשוק משלוחי האוכל באירופה עם רכישת Just Eat Takeaway, הבעלים של "תן ביס" הישראלית, במהלך שנועד ליצור מובילה טכנולוגית אירופית בתחום משלוחי האוכל

קבוצת ההשקעות ההולנדית פרוסוס הודיעה היום (שני) על כוונתה לרכוש את חברת משלוחי האוכל ג'סט איט טייקאווי.קום (Just Eat Takeaway.com), הבעלים של תן ביס הישראלית, בעסקה בשווי 4.1 מיליארד יורו (כ-4.3 מיליארד דולר). ההצעה, במזומן, עומדת על 20.30 יורו למניה, ומקבלת תמיכה מלאה מהנהלת ג'סט איט.
לפי הוול סטריט ג'ורנל, המהלך מגיע לאחר תקופה מאתגרת עבור ג'סט איט, שהכנסותיה זינקו במהלך מגפת הקורונה אך ירדו משמעותית עם הסרת ההגבלות. ב-2023, החברה דיווחה על הפסדים של 5.8 מיליארד יורו. בנוסף, רכישת פלטפורמת ההזמנות האמריקאית גרבהאב (Grubhub) ב-2021 תמורת 7.3 מיליארד דולר הסתיימה במכירתה בנובמבר האחרון ב-650 מיליון דולר בלבד.
Just Eat https://t.co/IrEjQcLiUv and Prosus agree on recommended EUR 20.30 per Share all-cash offer equivalent to EUR 4.1bn for 100% of the Shares. Read more below https://t.co/uidwh5MRGH
— Just Eat Takeaway.com (@JustEatTakeaway) February 24, 2025
מנכ"ל פרוסוס, פבריציו בלואיסי, ציין כי העסקה מהווה "הזדמנות ליצור מובילה טכנולוגית אירופית". פרוסוס, המחזיקה כבר ב-28% ממניות חברת המשלוחים Delivery Hero, שואפת לחזק את מעמדה בשוק האירופי באמצעות רכישה זו.
תן ביס, שנרכשה על ידי טייקאווי.קום ב-2018 תמורת 135 מיליון יורו, ממשיכה לפעול בישראל תחת המותג המקומי. מרכז הפיתוח והחדשנות של החברה בתל אביב מונה כיום כ-130 עובדים.
העסקה הנוכחית צפויה לחזק את נוכחותה של פרוסוס בשוק משלוחי האוכל האירופי ולהציע ללקוחותיה שירותים מתקדמים ומגוונים יותר.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה