השוק
הפניקס, כלל ומגדל בהשקעת ענק: מימשו אופציות ב-70 מיליון שקל
אזורים ליווינג זוכה לאמון מצד בעלי מניותיה והשלימה גיוס הון של כ-70 מיליון שקל בדרך של מימוש אופציות למניות תמורת מחיר מימוש של 5.5 שקל למניה. מי שהשתתפו בהשקעה הן הפניקס, כלל, מגדל ואזורים יחד עם מחזיקים נוספים
אזורים ליווינג זוכה לאמון מצד בעלי מניותיה והשלימה גיוס הון של כ-70 מיליון שקל בדרך של מימוש אופציות למניות תמורת מחיר מימוש של 5.5 שקל למניה. התמורה ממימוש האופציות צפויה לחזק את הנזילות וההון העצמי של הקרן ולסייע לקידום פרויקטים. מי שהשתתפו בהשקעה הן הפניקס, כלל, מגדל ואזורים יחד עם מחזיקים נוספים
גיוס הון זה מצטרף לשורה של פעולות בהם נוקטת אזורים ליווינג לשם גיוס מקורות מימוניים לקידום פרויקטים להקמה של כ-1,000 יחידות דיור להשכרה ארוכת טווח, לרבות שותפות בפרויקט וקבלת מימון להקמת 350 יחידות דיור בצומת פת בירושלים עם מגדל חברה לביטוח והנפקה אפשרית של אג''ח.
כמו כן, אזורים ליווינג פרסמה דירוג אשראי לראשונה בתולדותיה, כאשר חברת הדירוג S&P מעלות ציינה בדו"ח הדירוג שלה כי: "תיק הנכסים המניבים של החברה כולל 770 דירות פעילות בבעלות מלאה בשווי של כ-1.9 מיליארד שקל".
"ההערכה היא כי איכות הנכסים ומיקומם, בעיקר באזורי ביקוש, מאפשרים לחברה להציג ביצועים תפעוליים יציבים ושיעור שיווק גבוה, בדרך כלל עוד בשלב טרום אכלוס. החברה הציגה גידול של כ-5.5% וב-NOI בשלושת הרבעונים הראשונים של 2024, ושמרה על שיעור תפוסה גבוה ויציב של כ-99%".
חלק משמעותי בדוח הדירוג הוקדש לעובדה שלקרן נגישות גבוהה לשוק ההון ולמקורות מימון מגוונים, וכן לחשיבותה האסטרטגית לחברת אזורים, ובין היתר בשל שיעור האחזקה הגבוה, זהות במותג, זהות חברי ההנהלה הבכירה ותמיכה פיננסית כפי שהתבטאה בהשתתפות בהנפקות הון של הקרן.
עוד צוין בדו"ח הדירוג כי: "התחזית היציבה משקפת את הערכתנו כי ב-12 החודשים הקרובים תציג החברה המשך גידול בתיק הנכסים המניבים בהתאם לתוכניותיה העסקיות, תוך שמירה על ביצועים תפעוליים יציבים וקצב אכלוס גבוה בפרויקטים החדשים ועל יחס מתואם חוב לחוב והון עצמי של כ-65%, בין היתר בהתבסס על מדיניותה הפיננסית".
כזכור, לאחרונה קרן הריט אזורים Living סיכמה את הרבעון השלישי לשנת 2024. ההכנסות מדמי שכירות, אחזקה וניהול נכסים עמדו על 15.18 מיליון שקל, עלייה של כ-4.4% לעומת 14.54 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2023, בעיקר בגלל עליית מחירי השכירות (חלק מעליית האינפלציה מתבטא בעליית מחירי השכירות, מה שמיטיב עם שווי הנכסים של החברה, כי הסכמי השכירות שלה צמודים למדד המחירים לצרכן).
עוד ב-
בחברה מעריכים כי הפער בביקוש לשכירות דירות עשוי להוביל להמשך עליית מחירים בשנה הקרובה. הוצאות השירותים והאחזקה ברבעון השלישי של 2024 עמדו על 1.34 מיליון שקל, ירידה של כ-16.3% לעומת 1.60 מיליון שקל ברבעון המקביל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה