השוק

יצחק תשובה ועידן וולס מסתערים על ישראכרט: הטלטלה במשק נחשפת

לזה לא ציפינו: יחד עם הצעת המיליארדים של בנק ירושלים, קבוצת דלק של יצחק תשובה עם הצעה משלה לרכישת ישראכרט עם שווי גבוה יותר מאשר מנורה, יחד עם דיבידנד מפתה במיוחד. מנכ"ל דלק לא מחכה ומציב דד-ליין: עד יום שני הקרוב.  גורמים בכירים ל-ice: "ההצעה של בנק ירושלים לא רלוונטית" | פרסום ראשון
יהודה לוינגר | 
עידן ולס ,יצחק תשובה, רן עוז (צילום רון קדמי,פלאש 90, shutterstock, תמי בר שי)
רגע לאחר שבנק ירושלים חשף את הצעת המיליארדים שהתעלתה על ההצעה של מנורה מבטחים, גורם חדש ומשמעותי נכנס לקלחת, עם קבוצת דלק שהגישה הצעת רכישה של 37% וסה"כ 40% (כאשר לדלק יש כבר 4%) ממניות ענקית האשראי לפי שווי של 3.36 מיליארד שקל.
מדובר בשווי גבוה מהצעת מנורה (3.15 מיליארד שקל עבור 33%) ונמצא בטווח שהציע בנק ירושלים (3.2-3.4 מיליארד שקל), אך בלי מיזוג. כך, קבוצת דלק מוסיפה, כמו בנק ירושלים, הצעת דיבידנד מפתה במזומן בסכום שלא יפחת מ- 1 מיליארד שקל ולא יעלה על 1.3 מיליארד שקל.
ההצעה של עידן וולס וקבוצת דלק, מגיעה על רקע בעייתיות בהצעה של בנק ירושלים, כפי שגורמים בכירים בשוק אומרים היום ל-ice כי "המודל אותו מציע בנק ירושלים לעסקה, יוריד את הוודאות לגבי העסקה לבעלי המניות עקב הסיכוי הנמוך לקבל היתר מרשות התחרות".
מנכ"ל קבוצת דלק, עידן וולס, יחד עם העלאת הרף של ההצעה, גם מציב דד-ליין מאוד ברור מצידו: עד יום שני ה-16.12. בה בשעה שישראכרט עדיין בוחנת את הצעת בנק ירושלים, במידה ותרצה לבטל את ההצעה של מנורה מבטחים, והרבה כאב ראש לבנק ההשקעות ווליו בייס שבוחן את ההצעות עבור ישראכרט. עתה ענקית האשראי תהיה חייבת לבחון אם לדחות את אספת בעלי המניות להצבעה על עסקת מנורה בתאריך ה-17 בדצמבר.
עבור ישראכרט לא מדובר בדבר מה בכך. רק עבור עסקת מנורה, השקיעה ישראכרט משאבים וזמן לבחינת ההצעה. כך, כפי שכבר דיווחנו בעבר, לצורך בחינת העסקה, הקימה ענקית האשראי ועדת משנה שחבריה היו יו"ר החברה תמר יסעור, והדירקטורים החיצוניים אברהם הוכמן וצפריר הולצברט. בין ה-2 בספטמבר ל-29 באוקטובר השנה, ניהלה ועדת המשנה לא פחות משבע ישיבות.
הגופים שלקחו חלק מאחורי הקלעים של עסקת הענק היו רבים: הערכת השווי של החברה לצרכי מו"מ התקבלה על-ידי רו"ח שלי תשובה מחברת דלויט ייעוץ וטכנולוגיות בע"מ, כמעריך שווי חיצוני ובלתי תלוי בחברה. מי שליווה את ישראכרט היו יועצים חיצוניים שרק חלקם עלה בסיקור התקשורתי: בנק ההשקעות ברקליס, יאיר אפרתי ועידו נויברגר מחברת ווליו בייס, עורכי הדין דליה טל ודוני טולידאנו ממשרד עורכי הדין ארדינסט, בן נתן, טולידאנו ושות' וכן עו"ד מתן מרידור ממשרד אגמון עם טולצ'ינסקי ושות'.
ובחזרה להצעת של יצחק תשובה ועידן וולס: היתרונות של קבוצת דלק הינם ברורים, וכך הם מציגים זאת. קבוצת דלק היא אחת החברות החזקות והמובילות במשק הישראלי. המדורגת על ידי סוכנויות הדירוג מדרוג ומעלות P&S בדירוג -A, (והדירוג המקביל ל) עם אופק יציב ונזילות חזקה. בנוסף: קבוצת דלק נהנית מנזילות וגמישות פיננסית רבה, והיא בעלת היכולת, בהתאם לצורך, להשלים עסקאות מורכבות ומשמעותיות ממקורותיה.
קבוצת דלק היא בעלת השליטה בשורה של תאגידים ציבוריים, בארץ ובחו"ל, בשווי של עשרות מיליארדי שקל ויש לה את המשאבים הכספיים הנדרשים להשלמת העסקה המוצעת במכתבנו זה לרכישת מניות ישראכרט.
"קבוצת דלק נחושה ומוכנה להתקשר באופן מיידי בהסכם לרכישת מניות ישראכרט, בהתאם להצעה שהוצגה במכתבנו זה. אם ישראכרט תבקש לדון על שינוי ממתווה הרכישה המוצע כאן, נשמח להיכנס להידברות מידית כדי להחיש את חתימת הסכם ההשקעה המוצע. אנו ממתינים ומצפים לקבל את תשובתכם החיובית עד ליום שני, 16.12.2024 על מנת להתקשר בעסקת ההשקעה בהקדם האפשרי", כתב המנכ"ל עידן וולס.
עוד הוסיף את המתבקש, כי ישראכרט תדחה את הצבעת בעלי המניות על העסקה עם מנורה: "בנסיבות אלו, דומנו שיהיה זה מן הנכון לדחות את הדיון באסיפה הכללית השנתית והמיוחדת של בעלי המניות של ישראכרט, אשר עתידה להתכנס ביום 17 בדצמבר 2024 בנושא אישור התקשרות ישראכרט על בסיס ההצעה האחרת, כדי לתת גם לנו את ההזדמנות להתקשר עמכם בתנאים עדיפים לישראכרט ולבעלי מניותיה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה