השוק
הנתונים שהדהימו: נחשפת עלות המשחקים האולימפיים בפריז
עלות המשחקים האולימפיים: כ-8.2 מיליארד דולר. מי המרוויח הגדול ומי הכניס את היד עמוק לכיס ולקח על עצמו את ההוצאות האסטרונומיות?
פתיחת המשחקים האולימפיים בפריז הולכת וקרבה. ב-26.7 יתקיים טקס הפתיחה החגיגי, שיכלול משלוחות של ספורטאים מלמעלה מ-200 מדינות. עלות האולימפיאדה בפאריס מוערכת בכ-8.2 מיליארד דולר, והיא אחת היקרות שהיו אי פעם.
ההוצאות הרבות כוללות הקמה ותיחזוק אצטדיונים ומגרשים, טקסי פתיחה וסיום ועלויות תפעול כמו אספקת מזון ותשלום שכר לכוח העבודה. בעיר פאריס הושקעו 3.2 מיליארד דולר, שיועדו לשיפור התשתיות בעיר: שיפור כבישים מהירים, מסילות רכבת, שדות תעופה ובתי מלון. כיוון שהוצאות אלו לא קשורות ישירות לספורט, הן לא נחשבות כחלק מתקציב המשחקים האולימפיים.
אירוח אולימפיאדה אינו עסק רווחי במיוחד, וההוכחה לכך היא שהמדינות האחרונות שבשטחן התקיימו משחקים אולימפיים, ספגו הפסדים כלכליים. כך למשל, ברזיל הפסידה כ-2 מיליארד דולר כשאירחה את המשחקים האולימפיים בריו דה ז’ניירו בקיץ 2016. בנוסף אליה, יפן העריכה הפסדים של כ-800 מיליון דולר בעקבות אולימפיאדת טוקיו 2020.
אטיין תובאה, מנכ”ל הוועדה המארגנת של המשחקים האולימפיים בפאריס, התייחס לנושא הכלכלי: “כולם צריכים להיות מודעים לכל אירו שמבזבזים, לוודא שהוא מועיל והולך למטרה טובה. צריך להיזהר לא לבזבז כסף על דברים שטחיים, זה אתגר גדול בפני עצמו”.
למרות העדר הפוטנציאל בהפקת הכנסות מאירוח משחקים אולימפיים, עצם קיומם יכולים לשפר בצורה משמעותית את הכלכלה המקומית של המדינה המארחת. ארגון משחקים אולימפיים יוצר מקומות עבודה ותעסוקה רבים וחדשים, והוא גם מגביר את התיירות הנכנסת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה