דיגיטל וטק
פסגת החדשנות: ה-AI ימשיך לכבוש את עולם ההשקעות?
אירוע Tel Aviv Sparks Innovation סיפק במה לבכירים שחשפו את ההשפעה הדרמטית של הבינה המלאכותית על עולם ההון סיכון. עם שיאי השקעות, שיתופי פעולה גלובליים ותהיות על עתיד השוק – שינוי עמוק כבר באופק?

אירוע Tel Aviv Sparks Innovation שיצא לדרך השבוע בתל אביב בשיתוף סייברטק גלובל עסק במגמות עדכניות בתחום ההשקעות הטכנולוגיות, תוך התמקדות בחשיבות החדשנות, השיתופי הפעולה הבינלאומיים וההסתגלות המהירה לטכנולוגיות מתפתחות.
עשרות סטארטאפים, משקיעים, יזמים ובכירים מהתעשייה השתתפו באירוע, שבו חזר ועלה מקומה המרכזי של הבינה המלאכותית בתעשייה. בפאנל ההשקעות המרכזי נדונו תחזיות לעתיד התחום, לרבות הפוטנציאל של השוק המקומי והתמיכה ההולכת וגדלה ביזמות טכנולוגית – גם בזמנים של חוסר ודאות.
לפי דו"ח CB Insights Venture Report 2024, 37% מהשקעות ההון סיכון בשנת 2024 הופנו לטכנולוגיות בינה מלאכותית, זינוק לעומת 21% בלבד בשנה הקודמת. הדוברים ציינו כי המשקיעים נוטים להתמקד כיום בסבבים מוקדמים, מתוך מגמה לרכוב על הגל הבא של יצירת ערך טכנולוגי, כאשר הבינה המלאכותית מאפשרת לפתח מוצרים בהשקעה נמוכה יותר ובצוותים מצומצמים.
עם זאת, צוין כי סטארטאפים בשלבים מתקדמים עשויים להתמודד עם אתגרים במעבר לצמיחה. על פי הדו"ח, סך השקעות ההון סיכון לשנת 2024 עמד עד כה על 274.6 מיליארד דולר, שבוצעו ב-26,961 עסקאות – נתון המדגיש את המומנטום הגלובלי סביב טכנולוגיות חדשניות.
בין הדוברים הבולטים בפאנל הייתה רוית ורשה דור, שותפה ודירקטורית בקרן ההון סיכון Telus Ventures, שציינה: "מול כל אתגר, בין אם גיאופוליטי או משבש כמו התפתחות טכנולוגיות הבינה המלאכותית, הדחף לחדש ולבנות עתיד יציב נותר בלתי משתנה". לדבריה, הבינה המלאכותית מחייבת את עולם ההשקעות לאמץ גמישות מחשבתית ויכולת הסתגלות מהירה. "מעבר להון כספי, תמיכתנו כוללת פתיחת דלתות לשווקים חדשים ובניית שותפויות אסטרטגיות עם ארגונים שונים", הוסיפה. "הגישה השיתופית הזו מבטאת את האמונה שלנו בכוחה של חדשנות לבניית עתיד עמיד".
ד"ר דויד צביליחובסקי, ראש תוכנית המוסמך ביזמות וחדשנות באוניברסיטת תל אביב, התייחס לחשיבות חיזוק היכולות המקומיות: "נוף החדשנות והון הסיכון מתפתח בקצב מואץ. הוא מונע על ידי התאמה מחודשת של סדרי העדיפויות הגלובליים, לצד חדירת הבינה המלאכותית ליישומים רבים והתחרות הגוברת בעולם". לדבריו, "ישראל חייבת לחזק ולטפח את הכישורים הייחודיים שלה כדי להבטיח את המשך ההובלה הגלובלית בתחומים נבחרים, תוך מינוף טכנולוגיות מתקדמות וביצוע יזמי".
ג'ורג' חזן, שותף מנהל בחברת Brothers & Partners מקנדה, התייחס לשינויים הגיאופוליטיים והכלכליים שמשפיעים על תחום ההשקעות: "חשוב לבחון כיצד תמורות אלו משפיעות על המגזר הפיננסי, ובמיוחד על תחום ההון סיכון הגלובלי". בין השאלות המרכזיות שהעלה: "האם פיצול העולם הפיננסי בלתי נמנע? האם אירופה תוכל לקבל את ההחלטות הדרושות להחזרת תחרותיותה? כיצד מימון בר-קיימא יתמודד עם ביקורת? ובאיזה אופן בינה מלאכותית עשויה לחולל מהפכה בשוק?"
איזבל עמיאל, נשיאת קרן ההון סיכון Sienna מצרפת, התמקדה בחיבורים הכלכליים בין ישראל לאירופה: "צמיחה מתרחשת בנקודות המפגש של מערכות. אירופה מתפתחת כמרכז השקעות המסייע להתרחבות חברות, בעוד ישראל ממשיכה להוביל בחדשנות עולמית". לדבריה, "הון צרפתי ורשתות תאגידיות מסייעים לסטארטאפים ישראליים לצמוח גלובלית, בעוד טכנולוגיה ישראלית מחזקת את התעשיות האירופיות". עמיאל הוסיפה כי הקרן כבר חיברה עשרות מיזמים ישראליים עם תאגידים אירופיים מובילים – סינרגיה שהובילה להתרחבות עסקית בפועל.
עוד ב-
נראה כי הבינה המלאכותית תמשיך להוביל את תחום ההשקעות הגלובליות, תוך שינוי עמוק באופן שבו קרנות וחברות מקבלות החלטות אסטרטגיות. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך גוברת יכולתה לשפר את מהירות ודיוק תהליכי קבלת ההחלטות בשוק הפיננסי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה