כסף וצרכנות

אייל גולן או עומר אדם: איפה שילמתם 1,560 שקל לשתייה?

שני זמרי הענק חטפו ביקורות ולא בצדק, כאשר הזכיינית שמוכרת את המזון והשתייה במתחם ה-VIP גבתה סכומים מופרכים. אז הנה השוואה בין שתי ההופעות של הזמרים המצליחים בישראל, אבל לא בפן הווקאלי, אלא הכלכלי
מערכת ice |  2
עומר אדם, אייל גולן (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, דוד כהן, אריה לייב אברמס, vecteezy)
אייל גולן או עומר אדם? איפה הקהל שילם הכי הרבה עבור מזון ושתייה במתחם ה-VIP? לפני כמה חודשים גולן אירח מופע ענק באצטדיון בלומפילד, שכולל ביצועים לשירים מתחילת דרכו ועד הלהיטים החדשים שלו, בשבוע האחרון אדם הופיע בהיכל מנורה מבטחים. בשני המקרים, הקהל נתקל במחירים מופקעים למדי של הזכיינית למכור במתחם ה-VIP.
בהופעה של גולן, בקבוק ליטר וחצי של קולה/קולה זירו, או לחלופין לימונדה/תפוזים במידה ואתם לא אוהבים משקאות מוגזים, יעלה לכם לא פחות מ-50 שקלים, בערך פי חמישה מהמחיר הממוצע בסופרים או בקיוסקים. ומה לגבי "האלכוהול הקל"? משקאות כמו בירה, למברוסקו, שמפניית קאווה, יין אדום/לבן וג'ין טוניק וערק, יעלו לכם בין 180 (לבירה 1.5 ליטר מהחבית) ל-860 שקלים, מחיר בקבוק ערק + משקה קל לערבוב. 

והינה הגענו לחלק היקר ביותר של הערב - השתייה החריפה. ובכן, בשביל לשתות בלק לייבל (1 ליטר), וודקה גרייגוס/ בלוגה (גם כן 1 ליטר כ"א), תצטרכו להיפרד מלא פחות מ-1560 שקלים, מחיר פשוט חסר כל פרופורציה
ומה לגבי אוכל? ובכן, בתפריט לא תמצאו בשרים או פיצות אלא בעיקר "נשנושים", במחיר שלא מבייש מנות במסעדות גורמה בתל אביב. לצורך הדוגמה, פלטת נאצ'וס, פלטת חמוצים ופלטת פיצוחים יעלו לא פחות מ-150 שקל כ"א. פלטת גבינות? עבורה תצטרכו להיפרד מ-250 שקל. סושי זוגי, כאשר כמות הסושי לא פורטה, יעלה כ-85 שקל.
גם אצל עומר אדם המצב לא היה בהרבה יותר טוב. בתפריט של ניו-בר, שמגישה את המזון והשתייה באירועי המוזיקה, המחירים היו איך לומר? לא מאוד נגישים עבור הקהל במתחם ה-VIP. בתפריט האלכוהול לדוגמא, היו מחירים לא פחות משערורייתיים, כאשר גם מחירי המזון עלו לפחות כמו מנות במסעדת יוקרה בתל אביב.
מבחינת הנשנושים, זיתים מתובלים, 4 מנות על פי התפריט, עולים 60 שקל ופלטה של נאצ'וס וסלסה 120 שקל. ב-100 שקל ניתן היה לקבל פלטת ירקות או קערת פיצוחים וב-160 שקל נמכרו פלטות של גבינות או פלטה של פירות חתוכים.
באלכוהול, בקבוק וודקה בלוודר ליטר אחד עם משקאות אנרגיה עלה 1,450 שקל כאשר גם בלאק לייבל עלה מחיר דומה, וודקה סמירנוף עם משקאות אנרגיה, "רק" 1,050 שקל. רד לייבל 1 ליטר עלה 950 שקל וליטר אחד של ערק רק 100 שקל פחות. ב-250 שקל יכולתם לקנות יין אדום/לבן, למרוסקו או קאווה. משקה אנרגיה יחיד עלה 25 שקל.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פראיירים.תשלמו ותישתקו (ל"ת)
    אלמוני 08/2023/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מופעים זה אקסטרה.ואלכוהול גם
    Mtlk 08/2023/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מופעים זה אקסטרני.וגם ברוב העולם משלמים על אירועי ספורט נחשבים קונצרטים ועוד אקסטרני.בטח כשמדובר באלכוהול. אותו דבר במועדונים.שרואים בזכה עוד מקור הכנסה.ולרוב מעברים בזיכיון/מפעילים באמצעות.את נושא שירותי הקרקע.ואכן מי שרוצה להיות מהשירות משלם ובגדול.ויש הרבה כאלה לא מעט שזה לא מזיז להם.ההכנסות שלהם הם בפרימיום פלוס.ויכולים להרשות לעצמם להוציא על שירותי פסימיזם סכומים נכבדים.אז מי אנחנו שלין.כל עוד הם מוצאים קבלות ומשלמים את המיסים?
    סגור