כסף וצרכנות

כך ליברמן ורזבוזוב ינסו להציל עסקי תיירות שקרסו

אושרה ע"י הממשלה תכנית הסיוע בגובה של 60 מיליון שקל של שר התיירות ושר האוצר לעסקים שנפגעו עקב כניסת התיירים המוגבלת מחו"ל, נשיא איגוד לשכות המסחר: "די קפח את ענף התערוכות המקצועיות והכנסים". מי הזכאים למענק ומה התנאים?

כפיר אדר | 
אביגדור ליברמן, שר האוצר (צילום Yonatan Sindel/Flash90 edit ice)
הממשלה אישרה היום (ראשון) את תכנית הסיוע לתיירות של שר האוצר, אביגדור ליברמן ושר התיירות, יואל רזבוזוב, בסכום של 60 מיליון שקל לעסקים בתעשיית התיירות שנפגעו בעקבות המגבלות על כניסת תיירים לישראל, זאת לצד יוזמות שכבר החל לקדם רזבוזוב.
בתום דיונים רבים הושגו הסכמות בין משרד האוצר ומשרד התיירות לבין התאחדות המלונות ולשכת מארגני התיירות הנכנסת, במסגרתן נקבע כי בתי מלון שנפגעו משמעותית בשל ההגבלות על כניסת תיירים מחו"ל לישראל וחוו ירידה של לפחות 40% במחזור העסקים, וכן מארגני התיירות הנכנסת, יקבלו סיוע כלכלי נוסף במהלך החודשים הקרובים. זאת, במטרה לסייע להם בהסתגלות למצב שבו טרם הוסרו המגבלות על כניסת תיירים לארץ.
מלבד הסיוע הכספי למלונות שעדיין לא שבו לפעילות מלאה מאז פרוץ הקורונה, נקבע בהחלטה כי תתאפשר כניסתם של עוד עובדים ירדנים ופלסטינים לעבודה בבתי המלון. סיוע זה מצטרף לסיוע הניתן לבתי העסק במסגרת תכנית החל"ת החדשה והארכת המענק לעובדים בשכר נמוך (חל"ת גמיש). כעת המשרדים פועלים במשותף במטרה למצוא רשת ביטחון הולמת, באם יעלה הצורך, לענף התעופה ולשאר עובדי תעשיית התיירות.
שר האוצר, אביגדור ליברמן: "לאחר שהתחייבתי כי יינתן מענה לתעשיית התיירות, הצלחנו לייצר הסכמות משמעותיות שייתנו מענה הן לענף המלונאות והן לענף התיירות הנכנסת. אנחנו כאן כדי לטפל במצוקות, ואנו עושים זאת באופן דיפרנציאלי שמיטיב עם אותה אוכלוסייה שנדרשת לסיוע. המצב בו מצוי המשק כיום דורש מאיתנו התנהלות אחראית וכך אנו פועלים".
שר התיירות, יואל רזבוזוב הוסיף: "אני מודה לשר האוצר על היענותו למצוקתה של תעשיית התיירות. הסיוע שניתן הוא בגדר מענק הישרדות והוא חלק משמעותי במלחמה שלנו ביוקר המחייה. אסור לתת לבתי מלון להיסגר. זה עניין של ביקוש והיצע. פחות בתי מלון וחדרי אירוח יעלו את הביקוש ויובילו לעליית מחירים. חווית השירות של תייר המתארח בבתי מלון תלויה בהרבה בהעסקת כח אדם המספק שירותי ניקיון ועזר. לכן אישור להכנסת עובדים זרים נועד להעלות את רמת השירות הקיימת. בימים מאתגרים אלו חשוב הסיוע למארגני תיירות נכנסת. הם עוגן להכנסת מיליוני תיירים לארץ ויהיו אחראים להכנסת עשרות מיליארדי שקלים לקופת המדינה, ביום שננצח את הקורונה".
בעקבות אישור הממשלה היום את תכנית הסיוע לעסקים בתעשיית התיירות, שנפגעו בעקבות המגבלות על כניסת תיירים לישראל, ביניהם בתי המלון ומארגני התיירות הנכנסת, בסכום של 60 מיליון שקל, שיגר עו"ד אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר פנייה דחופה בדרישה להפסיק את קיפוח ענף התערוכות המקצועיות והכנסים: "אי אפשר יותר להמשיך ולקפח את ענף התערוכות המקצועיות והכנסים. משום מה, צמרת משרדך אינה מייחסת לענף זה את החשיבות הראויה, על אף היותו ענף תיירותי מובהק. ענף זה, הוא זרז עסקי לעידוד צמיחת המשק בתחומים רבים, נמצא בראש הקדמה הישראלית ומעודד קשרי פנים וחוץ נרחבים. וכן, הוא מסייע למתג את מדינת ישראל כמובילה בתחום בקרב העולם האקדמי והעסקי". 
"הענף מעסיק באופן ישיר כ– 12,000 עובדים ובאופן עקיף יותר מ- 200 אלף אנשים וביניהם: יזמים, מארגנים, מתקנים, חברות פרסום, חברות שיווק, חברות יחסי ציבור, מעצבים, תיירות פנים, מהנדסי חשמל, קונסטרוקציות ובטיחות, עובדי קול ותאורה, דיילים, סדרנים, מאבטחים, עובדי ניקיון, תחבורה, קייטרינג ועוד רבים. לא ייתכן להמשיך ולקפח אותו, ובמיוחד שיש בכך גם אופי של אפליה לעומת ענף המלונאות."   על כן, לין מבקש משר התיירות להוביל שינוי זה, ולשכנע את משרד האוצר לתת לענף התערוכות המקצועיות והכנסים את הפיצוי המיוחד שמגיע לו, שכן הוא סבל ועודנו סובל מנזקים קשים בעקבות משבר הקורונה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה