כסף וצרכנות
ביטוח לאומי שולל את המענקים: מי עומדים להפסיד בענק?
זה מתקרב. עברה בקריאה ראשונה: הצעת החוק של אופיר כץ לביטול הקצבאות מהביטוח לאומי למחבלים אזרחי ותושבי ישראל: "שמים סוף לאירוע ההזוי הזה, הם לא יקבלו יותר שקל ממדינת ישראל"

אחרי שעבר בקריאה ראשונה בכנסת. הסוף לקצבאות ולמענקים למחבלים בישראל קרוב מתמיד. אחרי שהשבוע ועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ ישראל אייכלר אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק של ח"כ אופיר כץ, לפיה ישללו לצמיתות כל גמלאות הביטוח הלאומי ממי שהורשע ברצח או ניסיון רצח על רקע לאומני או שנגזר עליו מאסר של מעל 10 שנים בגין מעשה טרור, אמש (שני) החוק אושר בקריאה ראשונה.
יום החוק אופיר כץ מהליכוד כתב: "אני מסיים את האירוע המביש הזה! העברתי בקריאה ראשונה: מחבלים לא יקבלו יותר קצבאות מביטוח לאומי! לא עוד קצבת זקנה, סיעוד, ילדים, הבטחת הכנסה, לידה, ביטוח אבטלה, שארים, חסכון לכל ילד ולא כלום! ומי רץ להתנגד כמובן? תומכי הטרור הערבים בכנסת".
אבל מה זה בעצם אומר? ההצעה מתייחסת הן לתקופת המאסר והן לאחריה ולמשך כל ימי חייו, וכוללת גם גמלאות המוענקות לו בגין בני משפחתו. יש לציין כי גמלאות הביטוח הלאומי מבוססות על ערבות הדדית. אדם משלם דמי ביטוח והמדינה עוזרת לו כשהוא צריך. אדם שביצע מעשה טרור, רצח יהודים במטרה להביא להשמדתה של המדינה, מוציא את עצמו מאותה ערבות הדדית ולא ייתכן שנמשיך לראות בו חלק מהחברה. לצד זאת, יש לתיקון הזה גם משמעות התרעתית, שאדם יחשוב פעמים רבות לפני ביצוע מעשה כזה- על ההשלכות ואות הקין שיהיה עליו למשך כל ימיי חייו ובכל מקום שאליו ילך.
על פי החוק הקיים, ממי שיושב במאסר מעל 3 חודשים בגין כל עבירה, נשללות כבר היום כל הגמלאות למשך תקופת המאסר, למעט קצבת ילדים וגמלת ילד נכה. באשר לתקופה שלאחר המאסר- החוק הקיים שולל 50% מחלק מהגמלאות המשולמות למי שהורשע בעבירות טרור החל משנת 2007 ומי שנגזרו עליו מעל 10 שנות מאסר בגין עבירת טרור חמורה.
עוד ב-
כרגע ההצעה הנוכחית קובעת שלילה מלאה של הגמלאות, ממועד ההרשעה ולצמיתות. בניגוד למרבית הגמלאות המשולמות על ידי הביטוח הלאומי, גמלת הבטחת הכנסה משולמת מכוח חוק הבטחת הכנסה, ועל כן לא נכללה בנוסח התיקון המקורי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה