כסף וצרכנות

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה על 'קרפור': "תלינו בה תקוות והם קצת אכזבו"

היום התכנסה וועדה בנושא יוקר המחיה בישראל. בוועדה טען פרופ' אבי שמחון, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה כי המדד הלאומי מראה כי רמת המחירים בישראל גבוהה ב-38% מהממוצע, כולל פער דרמטי של 52% בחלק מהדברים
ענת סימן טוב | 
עליית מחירים (צילום shutterstock)
היום התכנסה וועדה בנושא יוקר המחיה בישראל. כזכור, ב1 לינואר 2025 צפויה עליית מחירים ניכרת הן במוצרי המזון והן עם עליית המע"מ שיעלה ל-18%.
בדיון הוועדה לביקורת המדינה בראשות של ח"כ מיקי לוי בנו אמר יו"ר הוועדה כי "בינואר הקרוב כל אזרחי ישראל יעמדו בפני צונמי של עליית מחירים. היקף ההפסדים הוא דרמטי ובאלפי שקלים לכל משפחה ועל הממשלה להתעורר למצב הנוראי שנופל על כיסם של כלל האזרחים".
פרופ' אבי שמחון, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, הציג לוועדה את האתגרים המרכזיים בהתמודדות עם יוקר המחיה בישראל והישגי ועדת השרים לטיפול בנושא, אותה הוא מרכז. לדבריו, ניתן לטעות, אך המדד הלאומי מראה כי רמת המחירים בישראל גבוהה ב-38% מהממוצע, כולל פער דרמטי של 52% בחלק מהדברים. לדבריו, "המציאות אינה טובה. ישראל יקרה ברמה גבוהה מאוד, וחלק מהפער הזה נובע ממדיניות ממשלתית."
 
השפעת המלחמה נותנת את אותותיה על האזרח שמשלם על הגרעון שנוצר, בעזרת כיסו.
השלכות המלחמה על הכלכלה, הובילה להוצאות משמעותיות במגוון תחומים: "הוצאות הביטחון לבדן זינקו ל-117 מיליארד ש"ח, לעומת 65 מיליארד לפני המלחמה. מעבר לכך, ישנן הוצאות נוספות במשרדי הבריאות והרווחה. בהקשר זה, שמחון התייחס לביקורת הציבורית על אי-צמצום הכספים הקואליציוניים: "משרד ממשלתי קטן עולה כ-10 מיליון ש"ח בשנה, בעוד הכספים הקואליציוניים הנמצאים במחלוקת עומדים על מאות מיליונים, ואולי מיליארד ש"ח."
שמחון התייחס גם לאינפלציה, שהייתה בשיאה ב-5.4% וירדה ל-3.4%, אך לדבריו, הקצב איטי מדי: "עלויות המיסים שהטלנו על עצמנו צפויות להעלות שוב את האינפלציה. עד שלא נגיע לאזור של 2%, הריבית לא תרד, וזה מטיל עלויות עצומות על אזרחי המדינה
 
לאור עליית המחירים והרצון לתחרות בשוק, עם רשתות בינלאומיות אשר ייבאו את מוצריהם במחירי שוברי כיס כמו שהם נמכרים באירופה. לכן, התייחס שמחון באכזבה לאחד הפתרונות שציפו להם בכניסתה של קרפור לשוק הישראלי: "תלינו הרבה תקוות בקרפור, והם מאוד אכזבו."
ב-1.1.2025 צפויה רפורמת הייבוא של שר הכלכלה, ניר ברקת, מה שטוב לאירופה טוב לישראל והוא עשוי לתת את המענה לייבוא ולניסיון להורדת המחירים בשוק. אך מהלך זה לא צפוי להשפיע מידית, כמו עליית המחירים בשוק יחד עם המ"עמ מה שישפיע באופן ישיר על יוקר המחיה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה